View Single Post
Eski 02-06-2011, 02:50   #17
sebnem&mircan
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2011
Question

Ilk resim asker cicekler arasinda biberler, salataliklar ve kabaklar...
Ikinci resim hazir aldigim fide patlican ve tohumdan cimlendirdigim fasulye...
Ucuncu resimde kivirciklar ve aralara serpistirdigim maydanozlar...
Dorduncu ve besinci resimler bahcemin askerlerinden iki tanesi Pembe olanini komsu bahceden gordum bahcenin tam ortasina dikmislerdi bende muhakkak vardir bir faydasi diyerek cicekcileri arsinladim durdum bulmak icin nihayetinde bulup bir kac tane aldim birinide evime saksiya dikecegim. Dahlia turkcesini simdilik bulamadim. Bahcede calisan insanlari onlarin saskin bakislari arasinda surekli takip edip seyrediyorum gorsel olarak birseyler ogrenebilirim diye. Bazi bahcelerin dort kosesine kadife cicegi dikmislerdi hemen aklima sayin meyvelitepe geldi. Gerci nerde kadife cicegi gorsem aklima gelir, buralarada meyvelitepenin eli deymis gibi dusunup gulumserim. Bir tane yasli bir amca var yanyana uc tane bahcesi var ozellikle onu takip ediyorum sistemli calismasi duzenli dikimleri bana bir dahaki seneye ornek oluyor. Bu gun yapraklarinda delikler olan bazi fidelerin ustunde beyaz bir toz oldugunu farkettim sanirim ya salyangoz zarari **** tirtil zarari benim minik biberlerimdede aynisi vardi, cok merak ettim acaba nedir o toz diye. Bir kez daha lisanimin olmamasina cok uzuldum. Sadece seyretmekle takip etmekle olacak is degil sohpet etmek neyi neden yaptigini sormak lazim ama iste dedigim gibi dil olmayinca elim kolum bagli. Iki kucuk oglum oldugu icin bir kac sene ellerimin bagi acilmayacak ama bi supriz olurda acilirsa diye dort gozlede beklemekteyim. Sonrasinda hemen okula gidecegim. Ama burada sizlerden bir seyler ogrendikce sayenizde eksikligimi bi nebzede olsa kapatiyorum. Burada bulunan bilgisini, ilgisini tecrubelerini paylasan butun uye dostlara cok tesekkur ederim iyi ki varsiniz.

Eklenen Resimler

sebnem&mircan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön