Dunden beri bahceye gitmek istesemde bir aksiliktir gidemiyorum. Sebzelerim ne durumdalar meraktan catlarken yan bahce komsum olan arkadasim telefon acti ve beni coookkk mutlu edecek mujdeyi verdi. Fidelerim cok iyi durumdalarmis hatta dikerken benimle dalga gectikleri mini mini turk fidelerimin durumu supermis. Arkadasim 'sen o minicik domatesleri biberleri dikerken sana gulmustukte bunlar ne zaman buyucek ne zaman yicek bizimkiler biter anca olur diye gulmustukte o fideler bizimkilerin yaninda sapasaglam cikti' dedi. Onlarin hazir aldiklari domateslerden 5 tanesi, salatalilardan ve biberlerden bir kaci kirilmis ama benimkilerin hic birine bisey olmamis. Bana 'tohumla falan ne ugrasiyorsun al hazir fideyi dik iki haftada yersin' demislerdi. Ama asil amacimin bildigimiz ozledigimiz Turk sebzelerinin tadini ve gdo suz urunleri cocuklarima yedirmek oldugunu anlatsamda isin kolayina kacmak daha cazip geliyor onlara. Gerci esiminde israrlariyla bir kac hazir fide aldim benim tohumdan buyuttugum fidelerim meyve verene kadar bunlarla idare edelim en sonrada onlari toplariz diye hazir fide de dikmistik bahceye(organikmis). Hatta esimin hic ugras vermeden suya sabuna dokunmadan gordugu bahceyi cok begenip 'burasi kucukmu ne, acaba yan tarafida kiralasak nasil olur 'demesi beni sevindirdi ve guldurdu. Tabii onun icin kolay armut pis agzima dus diye takilinca banada bahce kucuk gelir

) Ne ugrasicaksin al marketten ye yorulma sen diyen esimin bu kadar dusunmesi bile benim icin buyuk ilerleme. Demek oluyoki seneye isleri buyutuyoruz

Aslinda buranin iklimine gore ben gec basladim daha erken baslayip fidelerimin dikime hazir olmasi lazimdi ama genede topragi tutmuslar ya sevindim. Seneye eve kendimce isiklandirma yapmayi dusunuyorum simdiden mutfakta kosesini bile planladim. Bu sezon iki tane bitki lambasiyla idare ettim ama seneye biri yan duvara biride tavana iki tane bitki florasani takacagim. Bahce isi cikinca cesidi cogaltip sevgili amator hobiciye tekrar tohum siparisi verdim. Cok sukur ki sorunsuz bir sekilde postayla iki defa tohum aldim. Ikinci gelen tohumlar yetismeyecegi icin onlari sonraki sezona biraktim ama bir kac tane sansimi denemek icin cimlendirdiklerimin sonuclarini merakla bekliyorum.