![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sevgili Serkanistanbul, vallahi iyi yüzmede bilseniz, Çanakkale boğazına çıkmak mucize olur diyorum...Çünki akıntısı çok fazla bir denizde yüzmek profesyonellik istiyor...Suyun soğukluğu da çabası.... ))Beğenilerinize ve ziyaretinize ,çok teşekkürler serkancığım...Sevgilerimi gönderiyorum size.. )Sevgili Redsonia hoşgeldiniz...Beğeni ve temennilerinize teşekkürler canım..Yine beklerim...Sevgiler size... ) |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adil ,herşey bir yana da ...Bu ot temizleme işi beni her seneki gibi bu senede öldürdü ... ) yani bu kadarda ot olurmu..?? Seneye bir kuzu alıp da Haziran a kadar bahçede beslemek lazım diyorum bazen.... )Yan komşunun bakımsız bahçesinde adam boyu ot çıkıyor ,her sene bir orakçı bulup biçtiriyordum...Zira tohumları devamlı benim bahçedeler...Ben temizliyorum iki hafta sonra yine çıkıyorlar....Yılan çıkacak korkusu ayrı bir konu tabii.. )Ama 22 senedir bahçemde hiç yılan görmedim...Belki de bana görünmeden geziyorlar , korkutmamak için .. ) Eğer Tanrı korusun bir karşılaşsam herhalde 1 ay kadar bahçe hapsine çarpılırım...![]() Glayöllerin rengini bende hatırlamıyorum...Bakalım hangi renk çıkacaklar Bende merak ediyorum...dahliaların hepsinin tuttuğura sevindim..bazı soğanlar toprakta kuruyup kalıyorlar...Bu sene birkaç tane öyle başıma geldi.... Bazıları da daha patlamadı geç kaldı... Çok çeşit ****** zor oluyor .. Ama ben bakımı kolay çiçekleri tercih ediyorum...Bahçelerin denize açık olması, tuzlu su ve nem oranları ve devamlı benim gözetimimde olmayışlarında mütevellit çok bakım isteyenleri edinemiyorum.... Soğanlıları tercih ediyorum , her sene aynı yerden çıkıyorlar ...Daha kolay oluyor...hepimize kolay gelsin ...Sizin işleriniz daha zor , sebze de üretiyorsunuz...Bahçeleriniz çok büyük..Tanrı işinizi rast getirsin...Sevgi ve selamlar ailecek..... ) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
İstanbul arka bahçeden son görüntüler...
![]() ![]() [attach]303384[/atta Palmiyenin tohumları yerleri sarıya boyadı... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Arka bahçedeki güller açmaya başladılar...
![]() ![]() Geçen sene dikilen bu gül harika kokusu ve biçimi ile komşuları kendine hayran etti.. )![]() ![]() Koyu kırmızı ve kokulu bu gül, 20 senedir beni bırakmadı...aynı sene dikilen güllerin çoğu bittiği halde bu gül kış yaz açıyor... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Gülün,tam açtığını hiç görmeden...Hep böyle gonca şeklindedir..
![]() Çarkıfelek geçensene dikildi ama kışı atlatıp yerini sevdi...Tomurcuklandı.. ![]() ![]() GÜLİBRİŞİM İN İNTİKAMI........ ))Her sene eşim tarafından kesilen gülibrişim ağacı , fena intikam almış...Tohumlarından üç adet daha gülibrişim ağacı oluştu...Şu anda dört oldular.. ))![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Beyaz çiçekli bu yabani sarmaşık her sene bahçeyi sarıyor..
![]() ![]() Arap yasemini açmaya başladı... ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Arka behçenin görüntüleri....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Arka bahçenin halleri.....:)
![]() ![]() Hederalar ve mor salkım duvarları kapladı...Bu sene budanmadıkları için her an bahçeye yıkılacak gibi duruyorlar... ![]() ![]() Yer çimi bozulan yerleri tamamen kapatmaya devam ediyor. Çiçeklenmeye başladı... ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Şu başıma gelenlere bakar mısınız.....:)))
![]() ![]() Bahçedeki kedilerden biri ,5 tane yavru yapmış..Ve hiç yer yokmuş gibi, ****** berrinbb nin ; daha yeni boyayıp da içine bodur dahlialar diktiği çiçeklerin içinde ,bütün gün yatıp yuvarlanıyorlar....Öfkeden çatlama raddelerine gelsemde ,hoşgörümden istifade ederek hayatlarına devam ediyorlar... ))![]() Yazlık dönüşümde ;bomboş saksılarla karşılaşacağımı tahmin ediyorum..Ama yapacak hiçbirşey yok...Ev halkı mama vererek iyice alıştırmışlar... )![]() Şu tontoşun keyfine bakar mısınız.... )![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Karanfiller, açamadan kedi yavrularına yatak oldu...:)
![]() ![]() ![]() ![]() Geçen senedenkalan küpeler , daha açamadılar.. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2012
|
İyi geceler berrinb,bahçeniz çok hoş görünüyor Ama kediciklere bayıldım nasılda tatlı bakıyorlar öyleee.. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu bitki çok uzadı veyapraklandı..Yapraklarını seyrelttim...
![]() Arap yasemini hederanın kuruyan yapraklarından görünmüyor..Sürekli temizlemek gerekiyor.. Dökülen yapraklardan bir türlü açamadı... ![]() ![]() Beyaz zambağı bu sene köklerini ayırarak dört saksıya böldüm... ![]() Nakkaşlar yine her yeri kapladı... ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir saksı çileğim var ....Ve tadı da harikaydı...:))
![]() ![]() Yenidünya meyva ağaçları ... ![]() Meyvalar olgunlaşmaya başladılar...ama bu sene biraz geç kaldılar.. ![]() vişneler de öyle...Herhalde bu sene de vişne toplayamayacağım...Komşulara afiyetler olsun...Ne yapalım... )![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
İstanbuldaki son günümde aldığım maviş.....Ama katmerli bulamadım..
![]() Bu sene Palmiye sera katmerli maviş getirmediler...En son gelenlerden biride bu dev maviş.... ![]() Su sümbüllerimi çok sevdim...Onlar da beni herhalde.. ) Çünkü Mutlu bey den geleli bir ay olmadan tombullaştılar...Çok sevindim...Onları da yazlığa götürmek için hazırladım..![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Ön bahçedeki çiçekler hepsi çok keyifliler....:)
![]() ![]() Mum çiçekleri açıyorlar... ![]() Şu kırmızı gülü seneler evvel Bauhaus dan almıştım...Etiketteki gül olmadığını ilk açtığında fark ettim..Ama sökmeğede kıyamadım...Ama çok vefalı bir cinsmiş doğrusu...o kadar tuzlu suya hiç aldırmadan yerinde kaldı....aynı sene dikilen cins güller hepsi kurudular... ![]() Sevgili alacakaranlık dan alınan kaktüslerden biri... ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Alacakaranlıktan alınan sukulent...
![]() Obelyaları çok seviyorum...İnşallah bu sepet saksıda gelişirler...Deneme mahiyetinde ,denize yakın bir yere koydum....Gelişmelerini bekliyorum ..Çok sevineceğim... ![]() ![]() Gazanyalar güneşli yerde açmaya başladılar... ![]() ![]() ![]() Düzenleyen berrinb : 02-06-2012 saat 03:53 |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Ön bahçeden görüntüler....
![]() ![]() Bu kokulu bitki de tuzlu suya çok elverişli , ve sarı papatya gibi açıyor...Kekik cinsi bir çalı ...5 senedir aynı yerde..Bu sonbaharda bordür olarak devam ettirmeyi düşünüyorum. ![]() ![]() Bu çiçeklere eskiden mezarlık papatyası denirdi..Bu sene sonbaharda deneme amacıyla diktiğim bu papatyada tam önbahçelik bir çiçek olduğunu ispatladı... )![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Öndeki arap yasemini çok geç kaldı..
![]() ![]() ![]() ![]() Amerikan asması ve acem duvarları kapladı ...Hedera,budandı... ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Ptesburn da açmakta çok geç kaldı..
![]() Bu sene alınan küpeler... ![]() İnşallah yazlık dönüşünde ,bıraktığım gibi bulabilirim... ![]() Gardenya tomurcuklandı.... ![]() Küpelinin rengine ve şeklini çok beğendim... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu köşe küpeli köşesi oldu sayılır.....))
![]() ![]() ![]() Cam güzelleri gölgede çok çabuk geliştiler... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Duvardaki nakkaşlar...
![]() Lilyumlar açtı açacaklar...Ben herhalde göremeyeceğim. ![]() ![]() Şu lilyum beyaz kokulu olan cins...Geçen seneki soğanlarından tekrar çıktılar... ![]() Acem gövdesinden her seneki gibi yine dallar verdi... ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sarmaşıkların arasından.....
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir müddet bu son görüntüleri ve bahçeleri göremeyeceğim..Hoşçakalınız..:)
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Hayırlı yolculuklar, sağlıkla kalın inşallah. Senede 12 ay var, siz 13 ay bahçevanlık yapıyorsunuz maşallah. Biz o kadarını beceremiyoruz efendim )).Her yer, her bahçe, her kes sizi seviyor, hırsızları bilem. Sandalı bırakıp toprağı çalsalar...olmaz, netceksiniz sandalı, toprak gibi mıncıklanmazki.. Cümleten saygılarımla lütfen. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-09-2008
|
Çok güzel,maşallah diyeyim.Cennet gibi...Tüm bitkileriniz de çok güzeller.Bakarken büyük keyif aldım. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Berrin Hanımcım, elinizin dokunduğu yeri hızla güzelleştiriyorsunuz. Küpe çiçeklerinin olduğu köşe muazzam olmuş. Siz hiç üzülmeyin özelden adresi yollayın ben gider , bakar, fotolarını çekerim. Tabi çektiğim sadece fotoğraf olmayabilir ![]() |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|