![]() |
|
![]() |
#2551 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Baharda sarmaşıkları budattığım halde yine uzadılar...
![]() ![]() ![]() ![]() İzmir üzümü asması bu sene üstten kurumuş ..Alt taraflardan devamlı sürgün veriyor... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2552 |
Ağaç Dostu
|
Sarmaşıklar dan görüntüler....
![]() ![]() ![]() ![]() Çiçek açan deve tabanı gördünüz mü ...Buyrunuz görünüz iştee... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2553 |
Ağaç Dostu
|
Bozulan maviş dışarıda kendine gelmeye başladı ...Siklamenler daha bitmediler..
![]() Asmaya yaslanan clematis... ![]() Geçen seneden kalan kokulu beyaz lilyum tomurcukta... ![]() Düzenleyen berrinb : 25-05-2012 saat 20:31 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2554 |
Ağaç Dostu
|
Bir Bauhaus alışverişinden görüntüler...
![]() Bodur dahlia ve küpeler harikaydılar...Aradığım sulama kabını nihayet bulabildim...Ve Orkide toprağı... ![]() ![]() Ve Itır da çiçek açtı..Açık eflatun renkli ...Sevgili Orhan Özbilgiç arkadaşımın geçen yazın sorduğu soruyu ancak cevaplıyorum..Evet ıtır çiçeği de aynı yaprağı gibi kokuyor.... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 |
Ağaç Dostu
|
Limon ağacının üstü çiçeklerle doldu..inşaallah bol limon verir yine..:)
![]() Büyük plastik siyah saksılar,Osmanlı şimşirlerinin saksılarıydı.Boyayarak kullanmaya karar verdim... ![]() Karma toprakla dolduktan sonra ,karanfil ve bodur dahlialar dikildiler... ![]() Böylece bitkiler biraz daha yükselerek; güneşten istifade etmeye kavuştular... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2556 |
Ağaç Dostu
|
Pazartesi günü çok sıcak bir hava vardı...
![]() Bahçede çalışmalarım sürerken, Uğur da sezonu açtı... ![]() Su çok soğuktu...On kulaç atamadan , ![]() Dalmasıyla çıkması bir oldu... ![]() ![]() Ben sadece ayaklarımı sokabildim...Buzlu su gibiydi.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2557 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2012
|
sy berrin hanım ellerinize sağlık bahçeniz çok güzel birde deniz olması harikulade canımızı deniz istettiniz akşam,akşam nerden bulalım da girelim şimdi neyseki bizimde yapay denizimiz var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Ağaç Dostu
|
Günaydın Boğazın soğuk sularında yüzebilmekte ayrı bir güzellik. Bu arada bahçede adım atacak yer kalmamış ![]() ![]() Hebe çiçeklenmeye başlamış . Hayırlı olsun. Suyu gördükçe çiçek vermeye devam edecektir. Aynı zamanda da hızlı büyüyecek. Küçük kalmasını istiyrsanız dalını ayırarak çelikleme yapabilirsiniz. Kolay da tutar. Güzel bir yaz geçirmeniz dileğiyle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2560 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2009
|
Bu bahçeyi gezerken burnuma türk kahvesinin o keskin aromalı kokusu geliyor.O güzelim bitkilerin arasından denize karşı yudumlarken ...Ellerinize sağlık sevgili berrinb bahçe yine çok formda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Ablacım maşallah ellerine sağlık. Ne güzel yüzme biliyo oğlunuz ben olsam çoktan çanakkale boğazından çıkardım yüzemiyorumda. Manzara harika çiçeklere diyecek yok eeee insan güzel olunca bahçede güzel olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2011
|
maşallah ellerinize sağlık her bir çiçek birbirinden güzel... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2563 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Berrin abla Bahçe işleri şu sıralar bir hayli fazlalaştı.Yabancı ot temizleme ,ot biçme,ilaçlama,budama ,kırpma,sulama,gübreleme,Toprak değişimi,Çapalama ,işimiz zor fakat sevimli.Bu yorgunluğun Üstüne bir Türk kahvesi veya güzel bir çay iyi gider doğrusu. ![]() Berrin abla göndermiş olduğun dahliya yumrularının bazıları 15 cm filizlendi,Glayör soğanlarından 5 tanesi 60 cm boy attı.3 tane glayör de bir arkadaştan almıştım onlarda çok iyi durumda.Dahliyaların renklerini biliyorum.Glayörler in renklerini merak ediyor ve hepsinin çiçek açmalarını sabırsızlıkla bekliyorum. ![]() Berrin abla bahçenizde yok yok bukadar çiçeğin kontrolü çok zor olsa gerek. Bu sevimli yorgunluk için, hepimize kolay gelsin. Trabzon dan saygılar selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2564 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili çiçeksever70 ,hebeyi tanımıyorum ilk defa çiçeğini bahçemde göreceğim... ![]() Sevgili esknisagül,hoşgeldiniz....aslında denizimiz pek de imrenilecek kadar temiz değil, gitgide kirleniyor...İşte böyle temiz zamanını yakalayınca da çocuklar soğuk olmasına bakmadan bir dalıp çıkıyorlar....Beğeni ve temennilerinize teşekkürler ..Yine beklerim..Selam ve sevgiler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2565 |
Ağaç Dostu
|
Gilancığım, Tanrı inşaallah gönlünüze göre versin...Denize yakın olmak çok güzel fakat bahçenizde istediğiniz her bitkiyi yetiştirmek imkansız...Bahçe işleri bir hayli düzene girdi... Arada yazlığa gittiğim için pek fazla ilgii ve beceri istemeyen çiçekleri seçmek mecburiyetinde kalıyorum...Çünkü kapıcımızın nereye ne kadar su vereceği hakkında hiç bilgisi yok...Her sene bir sürü zayiatla karşılaşıyorum....Selam ve sevgiler canım... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2566 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili kaptan zst, boğaz suyu çok fazla soğuk olduğu için bu mevsimde ancak evdeki cesaretliler girebiliyor...Yaz sıcağında bile buzlu su gibi oluyor...O gün ayaklarımı bile zor soktum.......Tabii uğur kilolu olduğu için kendisine vız geldi... ![]() Bahçede hakikaten adım atacak yer kalmadı ,.ben artık balerinler gibi sekerek geçiyorum..çocuklara hep alay konusu oluyor bu gezişlerim.. ![]() ![]() Hebenin tomurcuklanmasına şaşırdım...Ben onu deniz tarafına gölgeye diktim...Yaazın açıyor muydu...Oysa siz hebeyi kışın karın altında resimlemiştiniz.. Çok çok teşekkürler ederim..sevgili arkadaşım...sevgi ve selamlar ailecek, hepinize.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2567 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili eyakut, ziyaretinize ve beğenilerinize çok teşekkürler...Bende sizin o zümrüt yeşili bahçenizde dolaşırken bir fincan çay içmek isterim doğrusu.... ![]() Bahçeleri forma sokmaya çalışırken, bizlerde epeyce forma giriyoruz.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Serkanistanbul, vallahi iyi yüzmede bilseniz, Çanakkale boğazına çıkmak mucize olur diyorum...Çünki akıntısı çok fazla bir denizde yüzmek profesyonellik istiyor...Suyun soğukluğu da çabası.... ![]() Beğenilerinize ve ziyaretinize ,çok teşekkürler serkancığım...Sevgilerimi gönderiyorum size.. ![]() Sevgili Redsonia hoşgeldiniz...Beğeni ve temennilerinize teşekkürler canım..Yine beklerim...Sevgiler size... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adil ,herşey bir yana da ...Bu ot temizleme işi beni her seneki gibi bu senede öldürdü ... ![]() ![]() Yan komşunun bakımsız bahçesinde adam boyu ot çıkıyor ,her sene bir orakçı bulup biçtiriyordum...Zira tohumları devamlı benim bahçedeler...Ben temizliyorum iki hafta sonra yine çıkıyorlar....Yılan çıkacak korkusu ayrı bir konu tabii.. ![]() Ama 22 senedir bahçemde hiç yılan görmedim...Belki de bana görünmeden geziyorlar , korkutmamak için .. ![]() ![]() Glayöllerin rengini bende hatırlamıyorum...Bakalım hangi renk çıkacaklar Bende merak ediyorum...dahliaların hepsinin tuttuğura sevindim..bazı soğanlar toprakta kuruyup kalıyorlar...Bu sene birkaç tane öyle başıma geldi.... Bazıları da daha patlamadı geç kaldı... Çok çeşit ****** zor oluyor .. Ama ben bakımı kolay çiçekleri tercih ediyorum...Bahçelerin denize açık olması, tuzlu su ve nem oranları ve devamlı benim gözetimimde olmayışlarında mütevellit çok bakım isteyenleri edinemiyorum.... Soğanlıları tercih ediyorum , her sene aynı yerden çıkıyorlar ...Daha kolay oluyor...hepimize kolay gelsin ...Sizin işleriniz daha zor , sebze de üretiyorsunuz...Bahçeleriniz çok büyük..Tanrı işinizi rast getirsin...Sevgi ve selamlar ailecek..... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2570 |
Ağaç Dostu
|
İstanbul arka bahçeden son görüntüler...
![]() ![]() [attach]303384[/atta Palmiyenin tohumları yerleri sarıya boyadı... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2571 |
Ağaç Dostu
|
Arka bahçedeki güller açmaya başladılar...
![]() ![]() Geçen sene dikilen bu gül harika kokusu ve biçimi ile komşuları kendine hayran etti.. ![]() ![]() ![]() Koyu kırmızı ve kokulu bu gül, 20 senedir beni bırakmadı...aynı sene dikilen güllerin çoğu bittiği halde bu gül kış yaz açıyor... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Ağaç Dostu
|
Gülün,tam açtığını hiç görmeden...Hep böyle gonca şeklindedir..
![]() Çarkıfelek geçensene dikildi ama kışı atlatıp yerini sevdi...Tomurcuklandı.. ![]() ![]() GÜLİBRİŞİM İN İNTİKAMI........ ![]() Her sene eşim tarafından kesilen gülibrişim ağacı , fena intikam almış...Tohumlarından üç adet daha gülibrişim ağacı oluştu...Şu anda dört oldular.. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2573 |
Ağaç Dostu
|
Beyaz çiçekli bu yabani sarmaşık her sene bahçeyi sarıyor..
![]() ![]() Arap yasemini açmaya başladı... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2574 |
Ağaç Dostu
|
Arka behçenin görüntüleri....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Ağaç Dostu
|
Arka bahçenin halleri.....:)
![]() ![]() Hederalar ve mor salkım duvarları kapladı...Bu sene budanmadıkları için her an bahçeye yıkılacak gibi duruyorlar... ![]() ![]() Yer çimi bozulan yerleri tamamen kapatmaya devam ediyor. Çiçeklenmeye başladı... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2577 |
Ağaç Dostu
|
Şu başıma gelenlere bakar mısınız.....:)))
![]() ![]() Bahçedeki kedilerden biri ,5 tane yavru yapmış..Ve hiç yer yokmuş gibi, ****** berrinbb nin ; daha yeni boyayıp da içine bodur dahlialar diktiği çiçeklerin içinde ,bütün gün yatıp yuvarlanıyorlar....Öfkeden çatlama raddelerine gelsemde ,hoşgörümden istifade ederek hayatlarına devam ediyorlar... ![]() ![]() Yazlık dönüşümde ;bomboş saksılarla karşılaşacağımı tahmin ediyorum..Ama yapacak hiçbirşey yok...Ev halkı mama vererek iyice alıştırmışlar... ![]() ![]() Şu tontoşun keyfine bakar mısınız.... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2578 |
Ağaç Dostu
|
Karanfiller, açamadan kedi yavrularına yatak oldu...:)
![]() ![]() ![]() ![]() Geçen senedenkalan küpeler , daha açamadılar.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2579 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |