![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Bodur dahlialar açtılar...
![]() Palmiye meyvelerini dökmeye başladı.... ![]() Mor salkım ve acem yaprağa döndü ve sakızlar gölgede kaldılar... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Arka bahçenin gülleri tek tek açmaya başladılar...
![]() ![]() Mutlu Kutlu beyden alınan Halfeti karası açtı... ![]() En favori gülüm siyaha yakın bordo kırmızı ve çok güzel kokulu.... ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Arka bahçenin ,100 senelik Ihlamur ağacı....
![]() Dallarında çok fazla tomurcuk var...Her sene tepe dallarından yerlere ıhlamurlar dökülüyor...Üst dallarını toplamak mümkün değil... ![]() Bu manzaralar Çengelköydeki dişçimizin kliniğinden ...Heyecanımı resim çekmekle biraz hafiflettim... ))![]() ![]() Martı havada yakalandı.. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Diş kliniğininden yağmurlu bir günde görüntüler....
![]() ![]() Denizden gece görüntüleri.... ![]() Ördeklerimiz iki tane kaldılar..Büyük fırtınada kuş ve bir ördek kaybolmuşlar... Bir daha da görünmediler.... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu kareler Sevgili gilan için son defa...Hercaileri artık sökme zamanı .:((
![]() ![]() Nasıl kıyıp atacağımı bilemiyorum... ![]() ![]() ![]() Şu renklerin güzelliğini çok beğeniyorum.. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Yeni alınan küpelerin çiçeklerinin büyüklüğü çok şaşırtıcı..
![]() Arka bahçede saksı boyama faaliyeti ile bahçe yine karıştı... ![]() Yazlığa gitmeden bu bahçelerin bütün işlerini bitirmek için her gün bir iki saat çalışıyorum... ![]() ![]() Bir saksıda bir kaç renk var... ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Arka bahçenin renkleri....
![]() ![]() ![]() ![]() Ve en son ..Eşim tarafından tabii yine metazori olarak ...Ocağıma İncir ağacı dikildiii...... )))) Bakar mısınız... ) Bir tek incir ağacı mız eksik olduğunu kendileri hissetmişler... )))![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Ön bahçeden bir köşe....
![]() Bu saksılarım begonya soğanlarının patlamasını bekliyorlar... ![]() Yeni dikilen cam güzelleri yerlerini çok sevdiler... ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Beklemedeki saksılar...Biraz daha sabır..:))
![]() Arap yasemini saksının altında kalan lilyum soğanları yanlardan çıktılar..çok sevindim.... )![]() Sevgili Kaptan zst. nin hebesi....Gördüklerim acaba çiçek tomurcuğumu...Kaptan zst . den sorulur... )![]() Kaptan zst. nin görderdiği kamelyalar...İkisi de yerlerinden memnunlar ... ![]() ![]() Yılbaşı çamları yeniden yaprak verdiler.... ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Ön bahçedeki mavi clematis 3 m. yi geçti ..
![]() ![]() Beyaz çardak gülü devamlı açıyor... ![]() ![]() Bu sarıları da seviyonum...Tuzlu deniz suyundan da hiç etkilenmedikleri için bunları üretmeyi düşünüyorum... ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Berrin hanim hebedekiler cicek tomurcugu. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen seneden kalan bodrum papatyası.Kendini koruyabilmiş..
![]() Mineler, üstteki klimanın suyundan etkilenmişler , Yerlerini değiştireceğim.. ![]() Amerikan asması her yeri sarıyor.. [attach]299310[/at ![]() Kendi gövdesini bile sarmaya başladı... ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sarı sarmaşık gülün bu sene hiç keyfi yok..iki tane gül verdi....
![]() ![]() ![]() ![]() Gariban hasekilerim.. ( Katmerli haseki küpelerini daha evvel hiç görmemiştim..Arkadaşların bahçelerinde tanıdım çok güzeldiler...Ne yapalım artık bize de belki biraz tohum düşer diyerek avunuyorum... )))![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Baharda sarmaşıkları budattığım halde yine uzadılar...
![]() ![]() ![]() ![]() İzmir üzümü asması bu sene üstten kurumuş ..Alt taraflardan devamlı sürgün veriyor... ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sarmaşıklar dan görüntüler....
![]() ![]() ![]() ![]() Çiçek açan deve tabanı gördünüz mü ...Buyrunuz görünüz iştee... )![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Bozulan maviş dışarıda kendine gelmeye başladı ...Siklamenler daha bitmediler..
![]() Asmaya yaslanan clematis... ![]() Geçen seneden kalan kokulu beyaz lilyum tomurcukta... ![]() Düzenleyen berrinb : 25-05-2012 saat 21:31 |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir Bauhaus alışverişinden görüntüler...
![]() Bodur dahlia ve küpeler harikaydılar...Aradığım sulama kabını nihayet bulabildim...Ve Orkide toprağı... ![]() ![]() Ve Itır da çiçek açtı..Açık eflatun renkli ...Sevgili Orhan Özbilgiç arkadaşımın geçen yazın sorduğu soruyu ancak cevaplıyorum..Evet ıtır çiçeği de aynı yaprağı gibi kokuyor.... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Limon ağacının üstü çiçeklerle doldu..inşaallah bol limon verir yine..:)
![]() Büyük plastik siyah saksılar,Osmanlı şimşirlerinin saksılarıydı.Boyayarak kullanmaya karar verdim... ![]() Karma toprakla dolduktan sonra ,karanfil ve bodur dahlialar dikildiler... ![]() Böylece bitkiler biraz daha yükselerek; güneşten istifade etmeye kavuştular... ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Pazartesi günü çok sıcak bir hava vardı...
![]() Bahçede çalışmalarım sürerken, Uğur da sezonu açtı... ![]() Su çok soğuktu...On kulaç atamadan , ![]() Dalmasıyla çıkması bir oldu... ))))![]() Ben sadece ayaklarımı sokabildim...Buzlu su gibiydi.. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2012
|
sy berrin hanım ellerinize sağlık bahçeniz çok güzel birde deniz olması harikulade canımızı deniz istettiniz akşam,akşam nerden bulalım da girelim şimdi neyseki bizimde yapay denizimiz var |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Günaydın Boğazın soğuk sularında yüzebilmekte ayrı bir güzellik. Bu arada bahçede adım atacak yer kalmamış Çiçek almaya devam edecekmisiniz![]() Hebe çiçeklenmeye başlamış . Hayırlı olsun. Suyu gördükçe çiçek vermeye devam edecektir. Aynı zamanda da hızlı büyüyecek. Küçük kalmasını istiyrsanız dalını ayırarak çelikleme yapabilirsiniz. Kolay da tutar. Güzel bir yaz geçirmeniz dileğiyle |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2009
|
Bu bahçeyi gezerken burnuma türk kahvesinin o keskin aromalı kokusu geliyor.O güzelim bitkilerin arasından denize karşı yudumlarken ...Ellerinize sağlık sevgili berrinb bahçe yine çok formda. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Ablacım maşallah ellerine sağlık. Ne güzel yüzme biliyo oğlunuz ben olsam çoktan çanakkale boğazından çıkardım yüzemiyorumda. Manzara harika çiçeklere diyecek yok eeee insan güzel olunca bahçede güzel olur. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2011
|
maşallah ellerinize sağlık her bir çiçek birbirinden güzel... çok imrendim ellerinize emeğinize sağlık... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Berrin abla Bahçe işleri şu sıralar bir hayli fazlalaştı.Yabancı ot temizleme ,ot biçme,ilaçlama,budama ,kırpma,sulama,gübreleme,Toprak değişimi,Çapalama ,işimiz zor fakat sevimli.Bu yorgunluğun Üstüne bir Türk kahvesi veya güzel bir çay iyi gider doğrusu. ![]() Berrin abla göndermiş olduğun dahliya yumrularının bazıları 15 cm filizlendi,Glayör soğanlarından 5 tanesi 60 cm boy attı.3 tane glayör de bir arkadaştan almıştım onlarda çok iyi durumda.Dahliyaların renklerini biliyorum.Glayörler in renklerini merak ediyor ve hepsinin çiçek açmalarını sabırsızlıkla bekliyorum. ![]() Berrin abla bahçenizde yok yok bukadar çiçeğin kontrolü çok zor olsa gerek. Bu sevimli yorgunluk için, hepimize kolay gelsin. Trabzon dan saygılar selamlar. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili çiçeksever70 ,hebeyi tanımıyorum ilk defa çiçeğini bahçemde göreceğim... teşekkürler canım....selam ve sevgiler...Sevgili esknisagül,hoşgeldiniz....aslında denizimiz pek de imrenilecek kadar temiz değil, gitgide kirleniyor...İşte böyle temiz zamanını yakalayınca da çocuklar soğuk olmasına bakmadan bir dalıp çıkıyorlar....Beğeni ve temennilerinize teşekkürler ..Yine beklerim..Selam ve sevgiler... ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Gilancığım, Tanrı inşaallah gönlünüze göre versin...Denize yakın olmak çok güzel fakat bahçenizde istediğiniz her bitkiyi yetiştirmek imkansız...Bahçe işleri bir hayli düzene girdi... Arada yazlığa gittiğim için pek fazla ilgii ve beceri istemeyen çiçekleri seçmek mecburiyetinde kalıyorum...Çünkü kapıcımızın nereye ne kadar su vereceği hakkında hiç bilgisi yok...Her sene bir sürü zayiatla karşılaşıyorum....Selam ve sevgiler canım... ) |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili kaptan zst, boğaz suyu çok fazla soğuk olduğu için bu mevsimde ancak evdeki cesaretliler girebiliyor...Yaz sıcağında bile buzlu su gibi oluyor...O gün ayaklarımı bile zor soktum.......Tabii uğur kilolu olduğu için kendisine vız geldi... )))Bahçede hakikaten adım atacak yer kalmadı ,.ben artık balerinler gibi sekerek geçiyorum..çocuklara hep alay konusu oluyor bu gezişlerim.. Artık alınacak bir şey kalmadı...Sadece iki selluka sipariş verdim sevgili alacakaranlık arkadaşa...Birini yazlığa götüreceğim...Geçen sene tomurcuktaki sellukanın çiçeğini göremeden döktü...İçimde hicran oldu.. ))Hebenin tomurcuklanmasına şaşırdım...Ben onu deniz tarafına gölgeye diktim...Yaazın açıyor muydu...Oysa siz hebeyi kışın karın altında resimlemiştiniz.. Çok çok teşekkürler ederim..sevgili arkadaşım...sevgi ve selamlar ailecek, hepinize.... ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili eyakut, ziyaretinize ve beğenilerinize çok teşekkürler...Bende sizin o zümrüt yeşili bahçenizde dolaşırken bir fincan çay içmek isterim doğrusu.... ![]() Bahçeleri forma sokmaya çalışırken, bizlerde epeyce forma giriyoruz.. ) İyi de oluyor hani....Selam ve sevgiler Samsun a .... ) |
|
|
|
![]() |
|
|