![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Bu güllerin hepsinin kokusu muhteşemdir...En sevdiklerim...
![]() Arka bahçedeki 1 nolu mor salkımın gövdesi.... ![]() Ön bahçeden görüntüler..... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Varenda önünde geçen hafta dikilen karanfil ve mineler ...
![]() Ön bahçeden görüntüler... ![]() ![]() Bu dev (ismini bilmiyorum) kaktüs mü sukulent mi onuda tam bilmiyorum ) Ama devamlı yavru yapıp her yeri kapladığından biraz şikayetçiyim artık.. Her sene sökerek komşulara veriyorum..Kuma dikiyorum...Yine bir sürü yavrulamış... )Her sene iki defa alt yapraklarını da buduyoruz ...Galiba yerini çok çok sevdi...![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Palmiye oyuklarına geçen sene cam güzeli dikmiştim...:)
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Yine cam güzeli için Aytekin e doğru yollara düştüm tabii...:))
![]() Dağ taş gül olmuştu... ![]() Artık bahçede gül için yer yookkk... (![]() ![]() Fakat şu renkte içim kaldıı.. ) Acaba alıpda saksıya mı diksem...![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu cinsi de çok severim ama kokusuzdular...
![]() Cinyaların renkleri ve irilikleri harikaydı... ![]() ![]() ![]() İpekler rengarenk ...Almadım.Geçen sene tohumunu dökenlerden beş altı saksı fide yapmışlar.... ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Mine, petunya ve ortanca tarlaları......
![]() ![]() ![]() ![]() Sardunyalar muhteşemdi... ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Şu iki ağaççığa bayıldım....
![]() Ve bu dev yumruk kaktüs bir tekmiş... ![]() Onu da Uğur kaptı... ) Böyle gelişmiş ve değişik biçimleri çok seviyor...![]() Arka bahçede geçen bahar dikilen ay gülü açtı... ![]() Bu da masa altı güzeli..... ))![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Berrin hanim yine cok güzel görüntüler bakmaya doyamiyor insan. Hele sardunyalar... Istanbul`a artik dönmeyecek misiniz acaba? |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Canaryalar yedilendiler...Dört saksıyı Köydeki çiçekçiden aldım...
![]() ![]() ![]() ![]() Rengini çok sevdim... ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2012
|
Merhaba berrinb; Lavantalarınızın muhteşem olduklarını biliyor olmalısınız ama ben yinede tekrar etmek isterim. Lavantalarınız muhteşem! (Bahçeniz komple muhteşem zaten, yanlış anlamayın. Ama lavantaya özel ilgim var o yüzden yoksa haksızlık etmek istemem )Onlar açtığında o görüntü ve koku dayanılmaz bir cazibeyle bahçenizi sarıyor olmalı. Lavantalarınızı değerlendiriyor musunuz? Çoğu avrupa amatör lavanta yetiştiricisi lavantalarından lavanta özü elde ediyorlar ve bunları banyo sularına, temizlik sularına, limonatalarına, şerbetlerine vs. ekliyorlar. Ya da kurutup koku amaçlı saklamaktalar. Sizde bu gibi değerlendirmelerde bulunuyor musunuz? Ve lütfen, lütfen; onları nasıl elde ettiniz nasıl büyüttünüz paylaşır mısınız? ![]() Teşekkürler şimdiden ![]() Düzenleyen fotosentez : 16-05-2012 saat 00:39 Neden: imla |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Üçüncü günü açan clematisler...
![]() Yazlığa geldiğim gün tomurcukta olan clematislerde açtı... ![]() Budanan taflanlar.. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Elektrikli budama makinesi ile taflanları budadım....
![]() Büyük oğlum, tam benlik bir şeyin kıyıya vurduğunu müjdeledi... ))))![]() Büyük bir su tankını kesip sandal haline getirmişler ve denizden bize geldi...Tabii hoş geldi, sefa geldi.. )))![]() Toprak ve gübre için telefonla sipariş verdim..Ogün akşamüstü kapının önündeki kuma gömerek, içine toprak doldurduk... ![]() Beş sene evvel,sonbahar da aynı yere bir eski sandala toprak doldurup çiçek ekmek üzere bırakmıştım...Ertesi sene bahar da geldiğimde sandalın yerinde yeller esiyordu... Toprağı boşaltıp sandalı almışlardı...İnşallah buna da aynı şey olmaz... )![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçek dikecektim.Ama eşim illede domates istedi..Kıramadımm..:)))
[attach]296257[/attach) Sahildeki hardal çiçekleri... ![]() Komşu bahçelerin gülleri.... ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Selam Berrin hanım. Sizi her zaman takdirle izliyorum. Yaptığınız işlerle birebir ilgilenen kaç kişi çıkar. Yaptırmak başka yapmak başka. Sizi tebrik ederim. Nacizane bir önerim olacak. Domatesleri diktiniz ama görsellik olarak güzel olur bunlar. Ama sebze alımına gelince ![]() Normal dikimde o bidona 2 adet domates anca olur. İyide domates alınır. Çok zorlarsanız 3 olur. Ortadaki ile diğer uçlardakini ayrı yöne yatırarak alanlarını artırarak. Aynı bidondan bendede yağmur sularını toplamak için 2 tane var. Harikasın. Devam . Doğa dostu.. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Erikler büyümeğe başladılar.....
![]() Bu sevimli bombalar her yerde..... ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sahil bomboş ...
![]() Şu manzarayı çok severim ..Bayraklara bakarmısınız... ![]() ![]() Arka bahçede geçen bahar dikilen güller, dördüncü gün, tek tük açmaya başladılar... Şu pembe beyaz harika kokuyor... ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Gül zamanı.....
![]() ![]() ![]() ![]() Arka bahçenin rubi sarmaşık gülü....Bu gülü budaktan dikmiştim.. ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Sarmaşık rubi renk gül bu sene çok keyifli...İkincisi keyifsiz..
![]() Bu rengi de çok beğenirim... ![]() ![]() En güzel kokululardan... ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2011
|
Berrincim süpersin,bu enerjin hiç bitmesin inşallah.Denizden gelen bidona domatesler çok iyi olmuş... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-05-2012
|
Berrin hanım lavantalar konusunda bilgilendirmenizi bekliyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili alcen,hepimiz süperiz...böyle harika balkon ve bahçeleri tanzim edip,resimlerle paylaşıp görsel şölenler verdiğimiz için.... ) Kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum, canım....)) |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili kaptan zst arkadaşım...Yazlık bahçesini şu anda mecburen orada yaşayan bir arkadaşa bırakıyorum...Sulayıp bahçe taşlarını süpürüyor...Fakat hangi çiçeğe ne kadar su verileceğini bilemiyor...Yazın da İstanbuldaki bahçeleri buranın kapıcısı suluyor ...o da sulamayı bilmiyor... Yazlıktan İstanbula geldiğimde çoğu çiçeklerim ya kurumuş,veya **** ,sudan çürümüş....Aynen dediğiniz gibi kendi bakımınız gibi kimse bakıp ilgilenmiyor...Bu sebeple tohumdan üretim yapmaya hiç bir zaman fazla eğilmedim..Başında duramıyorum... ![]() Domateslere gelince eşimin hatırı için , onun istediği şekilde dikildiler...Ya tutarsa kabilinden ....Gerçi ben dört sene evvel sadece kumda altı yedi kök domates yetiştirdim....Fakat geç dikildikleri için kasım ayında yeşil domateslerini , turşu kurabildim... )) Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler arkadaşım.. ) Selam ve sevgiler.... ![]() Düzenleyen berrinb : 17-05-2012 saat 14:06 |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın fotosentez hoşgeldiniz...teşekkürler ederim ..Ziyaretinize memnun oldum.. İstanbuldaki arka bahçemdeki üç sene evvel top lavantalarımın arıları toplaması ve bir iki kişiyi de arı sokması üzerine komşu fermanları ile katliama uğraması sonucunda , bir daha İstanbul daki bahçelere lavanta dikmedim...Çok üzülmüştüm , çünkü sıra yla dikilmiş 20 kökle bir bordür oluşturmuştum...Bu sene arka bahçeye bir kök aldım.. ![]() Bu yazlıktaki lavanta, top lavantadır...Çiçek formuda çok güzeldir...Dediğiniz gibi kurutup lavanta torbaları yaparım...Çok da severim....Ama suyunu denemedim... İstanbul da rıhtım tarafına da lavanta dikmiştim..İki sene zor yaşadılar...Çünkü tuzlu su ve neme pek dayanamadılar... Çelikden de tutabiliyor...Budanıyor ..ama zamanında olması gerekiyor....Benim o heba olan lavantalarımı komşular yaz ortası ,kendi bildikleri gibi budattıkları için hepsi kurumuştu..... Lavanta konusunda bildiklerim ve yaşadıklarım bunlardır....Siz den de bilgi almak isterim...Selam ve sevgiler efendimm... ) |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Genç arkadaşlarımızın; 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramını kutlarım ...... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Çiçeksever ben İstanbul dayım...15 güne yakındır yazlığa gidemedik..Eşim tam olarak iyileşemedi.....Yazlıkta haftanın üç dört günü kalabiliyoruz..Bu da çok yorucu oluyor 120 km yi İstanbul trafiğinde gidip gelmek de bana cehennem azabı olmaya başladı... ![]() Bu sene devamlı kalacağımızı pek sanmıyorum...Gerçi İstanbul daki yerimiz de yazlıktan farksız , ama o köyün sakinliği ve abartısız yaşantısını ben çok seviyorum.. Ziyaretiniz ve beğenileriniz için çok çok teşekkürler...Selam ve sevgiler canım... ) |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili çiçeksever 70 ...İyiki son mesajınızı okudum...Ben evde olmadığım bir zamanda yardımcım zarfı teslim almış ve mutfak dolaplarından birine kaldırmış ve bana söylemeyi unutmuş... ) Tohumları biraz evvel buldum..Çok çok teşekkürler, ne kadar naziksiniz ..Çok sevindim.Bu gün hemen dikeceğim... Görüşmek üzere sizi ve bebeklerini kucaklıyorum...Selam ve sevgiler canım.. ) |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
İstanbul, arka bahçeden görüntüler..
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sarı çiçekli çim bitkim yeri kaplamaya başladı..
![]() Soğanlı bitkilerin bazıları uyanırken ,bazıları yavaş yavaş bitmekteler.. ![]() Sakızlar biraz gölgede kaldılar.. ![]() ![]() Şu salyangozların marifetine bakar mısınız... ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|