![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sevgili Limon sizi özledik,nerelerdesiniz.Bahçemde size rastlayınca inanınız çok sevindim.Yoğun işlerinizden vakit ayırıp geldiğiniz için sağolun,teşekkür ederim.Sarı gül için dedikleriniz çok doğru ,çünkü arka bahçemdeki 20 senelik gül ağaç altına sıkışıp kaldığı halde yinede her sene açar zavallı ,üstelik yeri de çok dar,Çan çiçeklerini dediğiniz gibi şu anda kıyıp koparılacak gibi değil üstü tomurcuklu .Sizi artık sık sık görmek ,istiyorum,bahçenizi de çok merak ediyorum,neler yaptınız,büyük süprizler bizi bekliyor herhalde. Sizin gibi zevk sahibi ve usta bir hanımefendi neler yapmazki.Merakla bekliyorum.Sevgiler ,kolay gelsin.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaşım Nurgüldk,eviniz iyiki gölün yakınında değil,çünkü bir kabarma ve selde tanrı korusun perişan olur eviniz.manzara olarak seyretmeniz daha güzel bence.Benim İst. da ilk seneler ön bahçem gül bahçesiydi ,Sarmaşık güller,duvarları sarmıştı,l2 taneden fazlaydı,Bordür olarak da deniz tarafına Osmanlı şimşiri dikmiştim,dalgadan ve tuzlu su serpintisinden zamanla hiçbir şey kalmadı ,üç senede bir çim yapıyorum ,en son Osmanlı çimi dediler bu sene onu tanzim ettik ,bakalım ne olacak..Sarı gül ponpon değil normal gül ama çıldırmış,o susuzluk ve bakımsızlıkta hayretler içindeyim. Sevgili Nurgüldk,ziyaretin beni mutlu etti,teşekkür ederim canım görüşmek üzere Sevgiler ve selamlar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Ayhan219 teşekkür ederim,bahçeme hoşgeldiniz,fotoğraf makinem Kodak V803 . Ama ben çekim acemisiyim,Kamera olsa daha iyi kullanırım da bu makineye alışamadım.Bazı çektiğim kareler flu çıkıyor.Profesyonel bir makine ve çekim değil,beğenilerinize sevindim.Selamlar sevgiler. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Adil,dediğiniz gibi dünyamız çok güzel,bizler elimizden geldiği kadar korumaya ve güzelleştirmeğe çırpınıyoruz.Şu sitede bir avuç insanın elleri dert görmesin diyorum,kimimiz çiçekle ,kimimiz sebze meyve ile ,toprakla haşır neşiriz boş zamanlarımızda.Ama şehirli insanların çoğunun bağlara bahçelere içi erirken,malesef köylümüz de akın akın şehirlere göç edip,canım toprakları tarımsız bırakıyorlar.Buna bir köklü çözüm bulunmalı. Sizin de fotoğraflarınıza ben bayılıyorum.Eşim Trabzon Of ludur,hala orada çay bahçeleri var.ben iki defa köye gittim.O bölgenin akarsuları dağlarındaki Komar ağaçları,mor eflatun çuhalar dağı taşı sarmıştı,mayıs ayıydı,harikaydı,kışında gittim karlar içinde de başka güzeldi.Yani bende karadeniz geliniyim,yarı karadenizli sayılırım,şivenizi bile çok güzel konuşurum.Sizler bana hiç yabancı gelmediniz,Cetasule ye arada takılıyorum. Sizden güzel akarsu fotoğrafları bekliyorum,bol bol resim çekin sisli puslu ..Sayın Adil teşekkür eederim.Görüşmek üzere,Köyünüze ve sizlere selam ve sevgiler. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Namık1470 hoşgeldiniz bahçeme ,beğenilerinize, dileklerinize çok teşekkür ederim.Görüşmek üzere Selamlar. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayınarkadaşlar 10 gündür yazlıktayım,hava gündüzleri çok güzel ve sıcak ama geceleri hala serin oluyor.Bahçe işleri her sene olduğu gibi bitmek bilmiyor veya ben bitirmek istemiyorum galiba )))Yeni yeni seralar keşfettim,her zaman ki gibi bu mevsim seracıların bayramı olmalı ,çektiğim resimleri ekliyorum ,bazıları flu çıktı,kusuruma bakmazsınız inşallah..... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Kedilerimizden erkek olanı meydanı boş buldu,ot yemeye başladı,köpek kedileri rahat bırakmıyor. Başında bekliyoruz.. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
aha bu cennete kon sam ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Kaybettik
|
Sevgili arkadaşım. Ben apartmanın küçücük bahçesine kaktüs, sukulent dikmedim balkondalar benim sevgili bitkilerim. Kışı açık balkonda geçiriyorlardı ama karla ıslanmamalarına, ayaz yememelerine dikkat ediyordum. Şimdi kapalı balkondalar.Bahçelerinde kaya bahçesi yapan arkadaşlar var. Kaya bahçelerine mutlaka dayanıklı bitkiler dikmişlerdir. Kolaylıklar diliyorum, sevgilerimle ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Clematisleri gurup olarak diktim,pembe olanı toprağa girince açmaya başladı,diğerleri suskun ,bunlar yeni aldıklarım,merakla bekliyorum,katmerli mor olanı,inşallah sukûtü hayale uğramam. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Palmiyeyi bu sene ikinci defa oğlumla budadık, kuyunun yanında olduğundan herhalde kökleri suy a gitti çok yaprak veriyor,manzarayı kapatır hale geliyor.Elektrikli budama ile oğlum Uğur bin nazla budadı,biraz kilo vermesi için onu bahçe işlerine zorluyorum ama nafile ,zor ile istek yaratılmaz ki.Son resimdeki gülü budaktan o çatlak saksıda büyüttüm iki senedir açıyor,artık toprak onun hakkı çünkü hakketti ) |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Küçük sıpa yı oğullarım bana Bodrum dan hediye getirdiler.Birde susak lamba,nasıl memnun edeceklerini iyi biliyorlar ama ,bahçede işe gelince tık yok.. Galatasaraylı gülü de Sayın Yakup Ünal a hediye ekledim.Kulakları çınlasın...Yukkalar daha yeni açmaya başladı.Halbuki her sene biz gelmeden açarlardı.Yani Mayıs ortalarında,artık herşey değişmeye mi başladı,iğdelerde çiçeklerini çoktan açarlardı.şaşırtıcı ve düşündürücü.. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Sarmaşık güller artık son halini yaşıyorlar.Yukkaların hepsi tomurcukta.. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
İlk resimdeki gülü Çengelköydeki Palmiye sera dan aldım ithalmiş,rengi pembe beyaz fakat iki rengin dağılım biçimine ve gülün kendi formuna bayıldım.Adı Serra imiş.İkinci resimdeki beyaz çardak gülünün ismini ben Sıdıka hanım gülü koydum.İstanbul da ön bahçemde de vardır.Özellikle bana çocukluğumdaki komşu Sıdıka hanımteyzenin bütün bahçesini kaplayan çardağını ve ben okula gelir giderken bana yaztatilinin yaklaştığını bembeyaz açarak haber verdiğini hiç unutamam.20 senedir bu gül bu bahçede iyi kötü günlerde bana çocukluğumun oşen şakrak ,muzip,mahallenin sevgilisi Sıdıka teyzeyi hatırlatarak,beni güldürüp o günleri hatırlatarak,ruh halimi düzeltmiştir,inanınız arkadaşlar.Kaya bahçesindeki (rahmetli annem petunyalara KOKOŞ derdi.) kokoşların son hali,Asma ve hanımeli ,güller birbirine karışmış,kesmeye kıyamadım. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet garaj kapımız akvaryum balıkları tarafımdan yapılmıştır,renkler güneşten biraz etkilendi ,bu sene tazelenmesi gerekiyor.Fulum çiçeklenmeye başladı,çok sevindim.Sarkan petunya çocukların yazbaşı hediyesi,Pembe clematisin boynu bükük iken toprağa girince bol su verdim hemen açmaya başladı. Eveeeet ...Sukulentçiler Dikkat dikkat yarış başlasın ,beni de bulaştırdınız ya ,bir bunlar eksikti )))) Şaka bir yana Sevgili SevimK ,Sevgili Cemo bütün kaya bahçesi olan arkadaşlar size teşekkür ederim .Güzel bir hastalık virüsünü çıkmamak üzere yerleştirdiniz.Ellerinize sağlık )))))).. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir ay evvel tohumlarını diktiğim latinler ve budaktan karafiller.
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir kaç kare flu çıktı ,kusurlarımız affola... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
[attach] ![]() ![]() ![]() ![]() [/attach] |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Çarkıfelek açtı,üç dört tanede tomurcuk var,Sarmaşık prenses gülün keyfi şimdilik yerinde.Siyahlı kırmızılı gülleri yeni aldım,yerlerini hazırlayıncaya kadar saksılarda duruyorlar. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Duvar kokoşları ,güneşli yerlerini sevdiler,Asmada bir hayli koruk salkımları var,Üç tane asma,komşunun ağacının gölgesinden nasibini aldığı için iki senedir üzüm alamadık.daha önceleri 1,5 kg luk salkımları olan çekirdeksiz İzmir üzümü asmalarım perişan oldu ,güneş alan yerle kaymaya başladılar ,Armut ağacınını tepesine kadar çıktılar.Armutlar da bir hayli meyve var,ama kirazlar geçen seneki gibi çok keyifsiz. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Kaya bahçesinin yerini beğenmedim,değiştirmem gerekiyor,Dahlialar hızla büyüyüp kayaları kapatıyor,dahada büyüyecekler hiç görünmeyecek.Pembe gül biz ona Aygülü deriz,çocukluğumdan beri ,harika kokusu var,en sevdiğim güllerden birisi de odur. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|