![]() |
|
![]() |
#361 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 |
Ağaç Dostu
|
Palmiyeyi bu sene ikinci defa oğlumla budadık, kuyunun yanında olduğundan herhalde kökleri suy a gitti çok yaprak veriyor,manzarayı kapatır hale geliyor.Elektrikli budama ile oğlum Uğur bin nazla budadı,biraz kilo vermesi için onu bahçe işlerine zorluyorum ama nafile ,zor ile istek yaratılmaz ki.Son resimdeki gülü budaktan o çatlak saksıda büyüttüm iki senedir açıyor,artık toprak onun hakkı çünkü hakketti ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Ağaç Dostu
|
Küçük sıpa yı oğullarım bana Bodrum dan hediye getirdiler.Birde susak lamba,nasıl memnun edeceklerini iyi biliyorlar ama ,bahçede işe gelince tık yok.. Galatasaraylı gülü de Sayın Yakup Ünal a hediye ekledim.Kulakları çınlasın...Yukkalar daha yeni açmaya başladı.Halbuki her sene biz gelmeden açarlardı.Yani Mayıs ortalarında,artık herşey değişmeye mi başladı,iğdelerde çiçeklerini çoktan açarlardı.şaşırtıcı ve düşündürücü.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Ağaç Dostu
|
Sarmaşık güller artık son halini yaşıyorlar.Yukkaların hepsi tomurcukta.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Ağaç Dostu
|
İlk resimdeki gülü Çengelköydeki Palmiye sera dan aldım ithalmiş,rengi pembe beyaz fakat iki rengin dağılım biçimine ve gülün kendi formuna bayıldım.Adı Serra imiş.İkinci resimdeki beyaz çardak gülünün ismini ben Sıdıka hanım gülü koydum.İstanbul da ön bahçemde de vardır.Özellikle bana çocukluğumdaki komşu Sıdıka hanımteyzenin bütün bahçesini kaplayan çardağını ve ben okula gelir giderken bana yaztatilinin yaklaştığını bembeyaz açarak haber verdiğini hiç unutamam.20 senedir bu gül bu bahçede iyi kötü günlerde bana çocukluğumun oşen şakrak ,muzip,mahallenin sevgilisi Sıdıka teyzeyi hatırlatarak,beni güldürüp o günleri hatırlatarak,ruh halimi düzeltmiştir,inanınız arkadaşlar.Kaya bahçesindeki (rahmetli annem petunyalara KOKOŞ derdi.) kokoşların son hali,Asma ve hanımeli ,güller birbirine karışmış,kesmeye kıyamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Ağaç Dostu
|
Evet garaj kapımız akvaryum balıkları tarafımdan yapılmıştır,renkler güneşten biraz etkilendi ,bu sene tazelenmesi gerekiyor.Fulum çiçeklenmeye başladı,çok sevindim.Sarkan petunya çocukların yazbaşı hediyesi,Pembe clematisin boynu bükük iken toprağa girince bol su verdim hemen açmaya başladı. Eveeeet ...Sukulentçiler Dikkat dikkat yarış başlasın ,beni de bulaştırdınız ya ,bir bunlar eksikti ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Ağaç Dostu
|
Bir ay evvel tohumlarını diktiğim latinler ve budaktan karafiller.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Ağaç Dostu
|
Bir kaç kare flu çıktı ,kusurlarımız affola... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Ağaç Dostu
|
[attach] ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Ağaç Dostu
|
Çarkıfelek açtı,üç dört tanede tomurcuk var,Sarmaşık prenses gülün keyfi şimdilik yerinde.Siyahlı kırmızılı gülleri yeni aldım,yerlerini hazırlayıncaya kadar saksılarda duruyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Ağaç Dostu
|
Duvar kokoşları ,güneşli yerlerini sevdiler,Asmada bir hayli koruk salkımları var,Üç tane asma,komşunun ağacının gölgesinden nasibini aldığı için iki senedir üzüm alamadık.daha önceleri 1,5 kg luk salkımları olan çekirdeksiz İzmir üzümü asmalarım perişan oldu ,güneş alan yerle kaymaya başladılar ,Armut ağacınını tepesine kadar çıktılar.Armutlar da bir hayli meyve var,ama kirazlar geçen seneki gibi çok keyifsiz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Ağaç Dostu
|
Kaya bahçesinin yerini beğenmedim,değiştirmem gerekiyor,Dahlialar hızla büyüyüp kayaları kapatıyor,dahada büyüyecekler hiç görünmeyecek.Pembe gül biz ona Aygülü deriz,çocukluğumdan beri ,harika kokusu var,en sevdiğim güllerden birisi de odur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Ağaç Dostu
|
Bahçemdeki Ptesbrunları dikerken her baharda çiçek açtıklarını ve kokusunun enfes olduğunu bilerek aldığım halde 5 adet ptesbrun dan bir tanesi dahi bütün olarak çiçeklenmiyor,nedenini bilen arkadaşlardan rica ediyorum,beni bilgilendirsinler lütfen... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Ağaç Dostu
|
Nakkaşlar buradada heryerde,nemli yerleri seviyorlar.İğdem bu sene çiçek açtı nihayet,En sevdiğim kokulu ağaçlardan biridir.Harika bir aroması var ,bayılırım iğde ağacını koklamaya.kırmızı güller ikinci yan komşumun, ve yeni bir seradan görüntüler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Ağaç Dostu
|
Kurdela bu köşeden çok memnun,dal vermeye başladı.Arka tarafta hava bulutlanmaya başladı. Yeni keşfedilen seradan bir köşe ve seracı ufaklık ,maviş gözlü benimle çok ilgilendi,annesini aratmadı,fiyat bile söyledi,arabaya kadar da geçirdi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Alıntı:
Bu kalp güzelliğiniz için de "muhteşemsiniz" demek hakkımız. Karagözler için beğenilerimi ve sevgilerimi iletiyorum. Pek yakında yakın fotoğraflarını da sergiliyerek onların mutluluğunu çıldırtacaktır berrinb biliyorum. Sağlıklı günler dilerim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili Berrin rengarenk güller bir harika sarı kırmızı güle bayıldım bende Galatasaraylıyım.. Bahçe düzeniniz çok güzel her bir kare ayrı güzellik saklıyor içinde tek kelimeyle harika bayıldım çok yoruluyorsunuz ama bu güzellikler yorgunlugunuzu alıyordur sera gezintilerindeki çektiginiz resimleri paylaşmanız büyük incelik ellerinize o güzel yüreginize saglık size karşı olan sevgimi kelimelerle anlatmak imkansız inanın İyiki varsınız sevgiler selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2009
|
Paylaşımlarınızı büyük bir keyifle hem gezdim hem seyrettim Elinize sağlık Selamlar Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili arkadaş,Ligustrum,beğenilerinize ve öğretilerinize çok teşekkür ederim.Bu arada,sizde öyle güzel bir insansınız ki ,şaşırıyorum.Bana mesajlarınızla fotoğrafları eklemeyi öğrettiniz. İnanınız evde üç tane bilgisayar allâmesi yani uleması var ama bana bu fotoğraf yüklemeyi öğretemediler. Azarlarından bıktım gurur meselesi yapıp artık sormuyorum.Bunlar benim evlatlarım!!. Ben üç sene önce bilgisayar kullanmayı bıraktım.Bu sene Ağaçlar Net aşkına tekrar başladım,unuttuğum çok şeyler var. daktiloda F klavye kullandığım için ,klavyede de çok zorlandım,onu da değiştirdik.Fakat bu klavyede daktiloya benzemiyor,dediğiniz gibi paragrafları atlıyorum.Çünkü daha tam öğrenemedim ,fotoğraf makinesi de öyle,kusurlarımız affola... Şimdi mesajınızda tarif ettiğiniz gibi resim küçültmeyi de çalışacağım.Sağolun sizin bu ilginizi ,iyiliğinizi nasıl ödeyeceğimi bilemiyorum.Bazen acaba karşımda hakikaten insan değilde melek halindeki uzaylılar filanmı var da onlarla yazışıyorum diye düşünüyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Ağaç Dostu
|
sevgili Periş,hoşgeldiniz canım,bende sizi sanaldanda olsa seviyorum,sağolun.Evet dediğiniz gibi yorgunluğu,çiçeklerin karşısında bir fincan çay keyfi ile atıyoruz.Ben hep böyle yaşadım,tanrı izin verdiği sürece de böyle yaşamak istiyorum. Herkese de tavsiye ediyorum.seraları da eklemeyi zevk alarak yapıyorum,çünkü çok harikalar.Yine beklerim canım,görüşmek üzere,selamlar ve sevgilerimi yolluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cetasule,bu kadar çay işinin içinde bana uğradığın için sağol,beni ihmal etmemişsin,sen de çok sevdiğim arkadaşlarımdan bir tanesisin.Sağol canım sanada kolay gelsin.Selam ve sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|