agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-01-2011, 09:55   #1
Ağaç Dostu
 
sibel774's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2010
Şehir: DÜZCE
Mesajlar: 201
Galeri: 1
herkeze güzel dilekleri için teşekkür ediyorum.

Dün yürüme yolu vede bodrum katı için taş desenli kalebodur aradım ve buldum. Bir asilik çıkmazsa 33*33 boyutlarındaki kaymayan kalebodurlardan döşeticem. ondan sonrada dikim işlemlerine başlıyacağım.

Sizlerden yardım almak istediğim bir konuda şu: İlk resimde görülen sol tarafa yaklaşık olarak 60 cm'lik çiçekleri dikebileceğim yer yapıcam.ismini bilmediğim için ben küçük çit diye bahsedeyim.

1- toprak taşmasını önlemk vede dekor olması için nasıl birşey yapsam. Taşlardanmı, tahtadanmı yapsam. Aklıma şuda geldi elimde hazır lambiri vede 4-7 cm çaplarında çam dallarıda var bunlardan yapsam çokmu dayanıksız olur?

2-Bahsettiğim yer aşağıya doğru genişliyor yani düz değil. küçük çiti yaparken eğimi takip edip 60cm de sabitmi kalayım yoksa yukarıdan aşağıya ip çekip düz hizamı kullanayım.

Umarım anlatabilmişimdir. Fikilerinizi bekliyorum

sibel774 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2011, 10:38   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 04-02-2008
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 1,829
Paylaşımları sonuçlandırmak.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sibel774 Mesajı Göster
herkeze güzel dilekleri için teşekkür ediyorum.

sonrada dikim işlemlerine başlıyacağım.
Sibel Hanım size bir sorum olacak, bahçenizin taban suyunun durumu hakkında malumatınız nedir, bu konudaki bilgilerinizi paylaşmanızı istiyorum, köy içinde ve çevrenizde açılan artezyen kuyularında su seviyeleri nerelerde bulduğunu bu konudaki bilglerinizi de sizden rica ediyorum.

Mesajlarınızda dikim işlerine başlıyacağınızdan bahsediyorsunuz, sizinle yaptığımız mesajlaşmalarda toprağınızın taban suyu ve drenajı hakkındaki bilgilerinizi paylaşmadınız, drenaj hakkında yaptığınız uygulamalarınız varmıydı.

Ağır topraklarda ve taban suyunun yüksek olduğunda toprak yüzeyinde su birikimleri ile bitki kökleri fazla su altında kalacaklardır, ekilecek bitkileriniz için samimi endişler taşımaktayım, lütfen sizinle paylaştığım drenaj ve fazla suyun tahlisi ile ilgili bilgilerimi bir kere daha gözden geçirerek bahçedeki dikim işlerinizi sonlandırınız, sevgilerimle hoşça kalın.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025