View Single Post
Eski 24-01-2011, 16:42   #21
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Drenajın önemi

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sibel774 Mesajı Göster
sn epsody, dediğiniz gibi hayvanlar bu doğanın bir parçası. Bahçenin gübrelenmesi konusunda sorunumuz yok çünkü bizimde ineklerimiz var onlardan sütünden yararlandığımız gibi dışkılarındanda yararlanabiliyoruz. Ağaçların budanması içinde budama zamanının gelmesini bekliyorum. bahçe toprağımız havalandırılıp tekrardan elenerek yeni toprakla birlikte düzeltildi. Ancak ormandan gelen su vede yapılan yeni su borularının yerleşmesi için yapılan kazı nedeniyle bahçemiz su alıyor. Bu sorunu halletmeye çalışıyoruz fakat zor gibi köy muhtarı pek bir ilgisiz.
herkeze iyi günler

Sevgili sibel774; Açıklamalarınızdan anlıyorum ki bahçenizin taban suyu yükseklerde görünüyor, bunun hal çaresinde acilen düzenlenmesi gerekmekte bu fazla suyun toprakta bitki köklerinde hastalık ve strese sebeb olmaktadır, daha önceleride düşüncelerimde bu yönde olmaktaydı o bölgede yer altı suları pek derinlerde değil zannediyordum, yanılmamışım.

Bitkilerinizin köklerinin hava almasını fazla suyun engelliyeceği gerçeğini akıldan çıkarmamak gerekir.

İneklerinizin olduğundan bahseden paylaşımlarınıza benimde kompost konusunda size paylaşımlarım olacak, bahçenizin köşesinde bitki ve ağaçlarınızdan uzakta bir köşede toprakta açacağınız bir çukurda bu dışkılar ve bahçenizin her türlü organik atıklaını hatta mutfaklarınızdan çıkan atıklarınızı buralarda toplıyarak kompostlaştırmanız kolaylaşacaktır, ahırdan her dışkı eklediğinizde üzerine bahçeden yaş veya kuru ot atarak koku ve sinek oluşumunu engellemiş olursunuz, samanda koyarak bu işi görebilirsiniz.

Kompostunuzun içeriği organik maddece zengin olduğu gibi bitki besleme değeride artmış olacaktır, bu çukurda toplanan malzemeleri kısa bir zaman sonra olgunlaşmasıyla malç olayında da kullanabilirsiz.

Ağaçların budama mevsimindeyiz şu anda doğa uyumakta olduğundan söküm dikim ve budama işlerinin yapma zamanı olduğunuda bildiririm, sevgilerimle hoşça kalınız.

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön