View Single Post
Eski 23-01-2011, 12:11   #7
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Paylaşımlarım güzeliklerin artması dileklerimle.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sibel774 Mesajı Göster
evin bulunduğu yer Düzce'nin bir köyü. Yakınımda orman ve dere var buradan bulabileceğim elementlerde(dere taşı, ağaç kabuğu, kozalak vb..) var.
1-Bahçe duvarlarını sıva yapmak istemiyorum çabuk dökülüyor bunun yerine sarmaşık veya sarkan çiçeklerle kapatayım diye düşündüm.
2-yer örtücü olarak ne kullanayım karar veremedim. kendi halinemi bıraksam, hazır çim mi eksem, rulo çimmi döşesem veya yonca gibi birşeymi eksem?
3-yürüme vede giriş yolu için ne kullansam?
Sizinle birlikte bahçenizin kurulmasına, benim hobi faaliyetlerim içinde topraklar üzerine olacaktır, size ilk önerilerim bahçe toprağınızın bu bakir durumunun düzenlenerek bitki yetişterimelerine engel teşkil edecek olumsuzlukların giderilmesi yönünde ilk yapılacak işlerin başında taban suyunun durumuna göre iyi bir drenajın yapılmasını önermekteyim.

Topraklarda fazla suyun bitki köklerinin gelişmelerine mani olacaktır, başta mantari hastalıkların sebebi ile fazla nemin toprak içi havalandırmasına engel teşkil edecektir, drenajı yapılmayan topraklarda kışın yağan yağmurların toprak içinde birikerek bu tür olumsuzluklar meydana getirecektir.

Su toplanan topraklarda suyun drenajını toprak canlılarından solucanlar üstlenerek toprak içinin havalanmasını sağlamak için toprak içinde açtıkları galerilerle bu bölgelere gelen yerdeki bitki ve çimenlerin kökleri toprak boşalması ile zarar göreceklerdir.

Tabii burada insanların yetersiz bilgi ve uygulamalarının faturaları sulucanlara çıkarılıp künah keçisi sayılacaklardır. Benim şahsi düşüncemse solucanlar burada toprakta bir düzenleme yaparak fazla suyun tahliyesiyle uğraşarak toprakları rahatlatma düşünceleri olmaktdır.

Bilmelisinizki solucanlar toprakların organik madde göstergesi durumundalar, vede toprağımızı en iyi bahçevanları onlardır. Size bu mesajımda toprağınızın drenajı hakkında bilgilendirmeye çalıştım, hakımda ve çalışmalarımla ilgili bilgileri buradan takip ederek sorunlarınıza cevap alabilirsiniz, ilgilerinize şimdiden teşekkürü borç bilirim sağlıklı ve mutlu çalışmalarınız olmasını dilerim.

Saygılarımla..

epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön