View Single Post
Eski 25-01-2011, 06:53   #24
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Sayın sibel774;
Bahçeniz hayırlı olsun. Arkadaşlarımızın önerilerinin bir sentezini yaparak, en doğru tercihleri yapacağınızdan eminim.
Bende, çim ekiminin maliyetini düşünerek, bahçenizde yörenin doğal çayırının büyümesine izin vermenizi öneriyorum. Sadece aralarında istemediğiniz yabani geniş yapraklıları zaman içinde söke söke yok eder, hiç hastalanmayan doğal bir örtü elde etmiş olursunuz. Ben bahçemde bunu yapıyorum...

Eser Hanım'ın duvar kenarına altuni leylandi dikme fikrine bende sıcak bakıyorum. Ama maliyeti bütçenizi yoracaksa, sarmaşık olarak, yabani orman sarmaşığını önerebilirim. Hayvanlar onu yemez..! Çevrenizdeki büyük ağaçlara bakın, mutlaka yaz kış yeşil olan bu sarmaşığı farkedeceksiniz.. Gidin, dibinden bolca söküp, duvar diplerine dikin. Bir senede duvarınızı kapatır sanıyorum. Bu sarmaşığı keçi bile yemez..

Bahçemdeki acem borusunun yapraklı dallarını ineklere verdim. Valla yemediler..! İsterseniz birde siz deneyin. Ama bizim oraların ineklerinin damak zevki ile Düzce' ninkilerin farklı olabilir.! Karışmam haaa..

Sağlık ve mutluluk içinde, kolaylıklar diliyorum.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön