![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
babam diğer bahçemizden söktüğü üzümü dikti. bende ağaçların etrafını kardeşimle topladığımız dere taşıyla süsledim. bu çemberlerin içine çiçek dikicem bazılarının siparişini verdim bile. Lale siparişide verdim acaba çemberlerin içine diksem nasıl olur sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biz de bahçmemizdeki ağaçların etrafını altlarını daha rahat çapalayıp gübreleyebilmek amacıyla küp granit taşlarla çevirdik. Bunu yaparken de ağacı pergel olarak kullandık : Ağacın gövdesine önceden belirlediğimiz yarıçapta bir ip, ipin ucuna da sivri bir uç bağlayarak ağacın etrafına toprağı kazımak suretiyle bir daire çizdik (bu işlemde ipin gergin tutulması önemli). Taşlar çizilen bu daire üzerine yerleştirildiğinde hem işlem çok daha kolay hem de sonuç oldukça estetik oluyor. Bu yöntemi paylaşmak istedim sizinle. Ben bu yaz taş dairelerin dış kenarları boyunca çok sık bir biçimde begonya diktim. Çok güzel oldu ve nerdeyse aralık başına kadar da açtılar.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2010
|
Sibel Hanım, öncelikle hayırlı olsun.. Dilerim uzun yıllar keyfini sürersiniz. Lale için öncelikle bu başlığa bir göz gezdirin bence. Ayrıca ağaç kütüğü için de aklımdan ilk geçen şey "lobelya" oldu. Kütüğü duvar vb. bir yükseltiye koyarsanız sarkan herhangi bir çiçek çok güzel olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Zemindeki kum mu buradan öyle mi gözüküyor Sibel abla ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
|
Zıpçıktı güzel fikir sarkan yayılan bir bitki dikecekseniz acem halısı olabilir çiçekleri açınca çok güzel gözükür bahçenizi ilgiye takip ediyoruz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Sayın Sibel774 geçmiş olsun kendinize fazla yüklenmeyin. Gerçi insan bahçeye çıktımı kendisini kaybediyor. Ağaç kökü çok güzel dekor olmuş içinde çiçek olunca daha da güzel olacak. Tekrar kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim arkadaşlar. Kök fikri benimde hoşuma gitti. hatta ormana gidip birkaçtane daha aramak lazım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2010
|
kamelya
Merhaba; Bahçende kamelyalarda görmek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
eser hanım sizin pergel fikrinizde güzel. Hava güzel olursa bu haftasonu dediğiniz gibi yapıp düzeltirim. kamelyavadisi'nden aldığım kamelyalar ve çay fideleri şimdilik odamda camımın önünde misafirler. Onlarıda bu haftasonu dikebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Giderek daha bir şekilleniyor. Son şeklini sabırsızlıkla bekliyorum. Çiçeklerde yerlerine gelmeye başlayınca kim bilir ne kadar güzel olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
furkancığım valla bende sabırsızlanıyorum. Biran önce bahar gelsede heryer yeşillense diye bakıyorum. geçen hafta gittigidiyor dan sevgili eser'in bahsetti lobelyalardan ayrıca başka çiçek tohumları da aldım biran önce onlarıda ekmek istiyorum. Evdeki sardunyalardan çelik kesip (ilk deneyimim bakalım olucaklarmı) aspirinli suya bıraktım. evin salonu yeşillerle doldu hatta yer kalmadı kendi odamada koydum. bahar gelince onları balkonlara yerleştiricem. Bu arada herkezin mevlit kandilini, sevgililer ve sevgilisizler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
kamelya
Merhaba; Bahçenizin düzeni için yaptığınız emeğe teşekkür ediyorum. Bahar geldiğinde çok güzel olacağını düşünüyorum. Bu arada aldığınız kamelyaları net olarak göremedim. Sağlıcakla kalınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2011
|
guzel bir bahce olacagi kesin sibel hanim cunku cok emek verdiginiz kesin ve emek verilen seyler kesinlikle muhtesm olurlar yuruyus yolunuz travarten den galiba cok guzel olmus ilerde dahada guzellesecegi kesin guzel fotograflarinizi bekliyoruz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
bahçe
Merhaba sibel Hanım; Bahçenizin oluşum sürecini özellikle takip edeceğim. Gerçekten çok güzel bir başlangıç yapmışsınız. Çevrenizde örnek teşkil edeceğini umuyor saygılar sunuyorum. kamelyavadisi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Geçen akşam işlerimi halletmek için Düzce'ye merkeze gittim. Çiçekçinin önünden geçerken dayanamadım 12 ad çuha 2 ad de ismini bilmediğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
İşte maharet burada devreye giriyor Sibel ablacım. Öyle bir plan yapın ki sonra bizim ligustrumleri diktiğimiz gibi pişman olmayın. Yer değiştirmek daha zahmetli ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2008
|
Sayın sibel774, 385 nolu çiçeğinizin adını öğrenebilirmiyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|