![]() |
|
![]() |
#121 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Zeki bey ; Geranium Dalmaticum beni çok cezbetti , müsait olduğunuz da daha yakın dan çekebilirmisiniz... Hemoracallis'lerin etrafın da hangi bitkileri kullandığınızı da öğrenmeyi çok isterim ![]() Ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#122 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ümit Bey, tohumlarınızın çimlenmemiş olmasına üzüldüm. Neler ekmiştiniz? Tecrübesizlik diyorsunuz. Tabii önemli ama eksiklik kapatılır? Neyi nasıl yaptığınızı anlatırsanız, yardımcı olmaya çalışırım. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#123 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel bir bahçe... Fotoğraflara bakması bile keyifli. ![]() Bitki çeşidi bu kadar çokken aynı zamanda düzenli, ferah, estetik bir bahçe kurmayı başarmışsınız. Darısı bize... Fotoğraflar, latince adlar ve açıklamalar için çok teşekkürler. Bizim için çok yararlı olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#124 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eminim başına geçseniz siz daha iyisini yaparsınız. Mevsim ilerledikçe ö dnemin güzel bitkilerinin fotoğraflarını koymaya çalışacağım. Yine beklerim. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#125 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2009
|
Çok güzeller Zeki bey,Baktıkça içim içim açılıyor ama ben latince isimleri hiç aklımda tutamıyorum.Ne büyük bir zevk ne büyük bir incelik.Ahh baktıkça belki bişeler öğrenirim sizdem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#126 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-10-2009
|
İçinde gezindikçe insanı ferahlatan güzel bir bahçe.Emeğinize,ellerinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İşte Geranium dalmaticum, dalmaçya turnagagasının, yakın planı: ![]() İlk bahardaki yoğun çiçeklen döneminden sonra daha az ama sürekli açar. Yaprakları da çok güzeldir. Hemerocallis'i bu sene bir arkadaşım hediye etti. Ben de normal bir güngüzeli boyludur diye arka taraflarda bir yere diktim. Meğer bodurmuş, çok daha sevdim. Yer değiştirdim ve şimdilik boş bir diktim. Etrafında, sedum spectabile, epilobium cana, achillea millifolia var. Seneye orada kalır mı bilmem. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#128 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ama biraz gayret et, yavaş yavaş sen de öğrenirsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#130 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Zeki bey ; verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ,turnagagası'nı araştıracağım.Ben de 30'a yakın hemoracallis var ,çeşitlerini arttırmaya çalışıyorum.Sık dikmeme rağmen görsel olarak bir yoğunluk oluşturmuyor.Bunun için, birlikte geçinebileceği bitkileri araştırıyorum. Sizin verdiğiniz listeyi inceleyeceğim,teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#132 |
Ağaç Dostu
|
Zeki bey,bahçenizi az önce gezdim nasıl ve ne yazacağımı şaşırdım,nasıl bir sevginin,emeğin ürünleri olduğu o kadar belliki bahçeniz harika görünüyor ellerinize sağlık,büyük bir sabırsızlıkla yeni resimleri takip edecegim. Paylaştıgınız tohumlar da başarılı olduğum söylenemez birkısmını çimlendirmeyi başaramadım kimide hala o kadar minik ki( tohumları ekmekte elimde olmayan nedenlerden geç kalmam etkili diye düşünüyorum) yaşamayı başarırlar mı bilmiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dün aşkam özellikle yapraklarının baktım. Benimkilerin yaprağı hiç kokmuyor. Belki bir akrabasıdır. Resmini gönderirseniz belki daha fazla yorum yapabilirim. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#134 |
Ağaç Dostu
|
Zeki Bey himalaya sediriniz çok güzel ve yerine çok yakışmış . Altında oturmanın keyfi de eminim bir o kadar güzeldir. Sayenizde salvia çeşitlerinin ne kadar çok olduğunu ve bahçelere ne kadar yakıştığını da görmüş oluyorum. Toplantıda dağıttığınız "Magic Candles" sığır kuyruğunun, toprağa geçirdikten sonra yaprakları iyice gelişti ama henüz boy atamadı. İlk sene çiçek açması mı gerekiyordu, yanlış mı hatırlıyorum. Düzenleyen Kiraz : 16-06-2010 saat 17:04 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#135 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohum çimlendirme başlangıçta biraz zor ama hep aynı hatalar yapılıyor. Çimlendikten sonra sakın çok su verme, torf "sıkılmış sünger" gibi olsun nemli ama ıslak değil ve gözenekli. Ayrıca bol ışık almalı ama sitrekt güneş ışığı değil. Olduğu yerde yerde resim gönderirsen daha fazla şey söyleyebilirim. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#136 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Himalaya sedirini çok seviyorum altında oturmak da çok güzel ama esas Sequoia'nın altı çok koyu gölge oluyor. Yazın sıcağında çok makbule geçiyor. Salvia ların hakikaten çok çeşidi var ve çok güzeller. Yaz boyunca daha başkarını da koyacağım buraya. Maalesef biz de daha çok tanınmıyor ve kullanılmıyor. Belki bunları gördükten sonra başka meraklıları çıkar. Benim Magic Candles lar açtı geçiyorlar. Yerine bağlı. Gölgede ise gecikebilirler veya bu sen hiç açmaıp gelecek seneyi bekleyebilirler. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#137 |
Ağaç Dostu
|
İşlerim dolayısıyla bir süredir sizlere bahçemden görüntüler veremedim. Bu açığın bir kısmını bugün kapatmaya çalışacağım. Bu hafta yeni açan ve görmenizi istediğim güzeller: Alstroemeria (Peru zambağı) ların bu hafta iki yeni cinsi: Alstromeria aurea (Altuni): ![]() ![]() ve Alstromeria 'Dandy Candy'. Bu cins diğerlerinin aksine bodur, yaklaşık 20 cm ve tüm yaz açacak(mış). Bu sene ilk defa yetiştirdim bakalım göreceğiz ne kadar sürecek ve başka ne renkleri var: ![]() Dianthus 'Arctic Fire', mevsimi biraz geçti ama çiçeğini tanımanızı istedim: ![]() Fuschia riccartonii, Istanbul da kışa dayanıklı bir fuschia cinsi. Yerini severse 1,5 metreye kadar çıkabiliyor. ![]() Düzenleyen Zeki Yağlı : 06-02-2011 saat 12:49 Neden: Altroemeria'nın adı düzeltildi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Ağaç Dostu
|
Daha önce görüntülediğim clematis lere ek olarak iki cleamtisim daha var. Bunlardan birini yerini değiştirdim bu sene onun için biraz geç kaldı. Ama beğeneceksiniz: Clematis texensis 'Gravety Beauty': ![]() ![]() Diğeri ise büyüyen bir ağacın altında çok gölgede kaldığı için hayatından çok memnun değil. Onun da seneye yerini değiştimem gerekecek: Clematis 'Pagoda' ![]() Geranium x oxonianum çiçeği yakın planı: küçük ama çok sevimli: ![]() Taş bahçesindeki Fuschia ve önündeki çiçek açmış Hosta: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Ağaç Dostu
|
Dahlia açmaya başladı! Önce sizlere üç tane Dahlia 'Fireworks' görüntüsü. Boyları 35-40 cm kadar. ![]() ![]() ![]() ve Dahlia 'Moonfire', yaklaşık 50 cm yaprakları kızıl kahverengi. Gelecek haftalarda başka fotoğraflarını koyacağım: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#140 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sevgili Zeki Bey, Elinize,emeğinize sağlık..Bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için sağolun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#141 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Zeki bey hepsi de çok güzel özellikle Fuschia riccartonii çok hoşmuş. Elinize emeğinize sağlık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#142 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() sığır kuyruğu da yeni açtı gündüz açan çiçekleri gece kapanıyor.Pembe çok güzel çiçeği var . Sevgili Zeki bey meşe yapraklı ortanca, Hydrangea quercifolia ve Alstroemeria 'Dandy Candy çok yıllık mı ? tohumdan mı yetiştirdiniz.?Tohum ekmek için geç mi? tohumları nereden temin edebilirim ? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#143 |
Ağaç Dostu
|
Bahçenin bu haftaki genel görünümü hakkında bir bilgi versin diye aşağıdaki fotoğrafı koyuyorum: ![]() Tekrar olduğunu biliyorum ama Hydrangea quercifolia (Meşe yapraklı ortanca) yı yine koyuyorum. İleride iki defa daha göstermeyi umuyorum işler iyi giderse: ![]() ![]() ![]() Ve Lythrum salicaria: ![]() Düzenleyen Zeki Yağlı : 22-06-2010 saat 21:24 Neden: imla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#144 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Zeki bey harika harika. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Ağaç Dostu
|
Penstemon, çok yıllık, yaz başından yaz sonuna kadar açan otsu bir bitki. Çok değişik boylu, yaprak şekilli, renkli çeşitleri var. Ayrıca kolayca melez türler üretibiliyor. Yani bir yaz penstemonla geçer mi derseniz geçer derim. Bu hafta size iki değişik tip penstemon tanıtacağım: Penstemon 'Firebird' (Schoenholzeri) (Ateş kuşu): ![]() Penstemon 'Burgundy' (Bordo): ![]() İlerideki haftalarda başka penstemon fotoğrafları da yükleyeceğim. Platycodon grandiflorus (Balon çiçeği) her zamanki güzelliği ve etkileyiciliğinde: ![]() Bunu bir de bodur cinsi var. Tohumunu elde ettim amam bu sene denemeye fırsat olmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#146 |
Ağaç Dostu
|
Salvia'lar (adaçayları) çok çeşitli biliyorsunuz. Salvia Cohalulensis de bunlardan minyatür bir örneği: ![]() Sollya heterophylla tekrar görülmeye değer: ![]() ve zengin Veronica familyasından Veronica gentianoides: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#147 |
Ağaç Dostu
|
Bu haftayı belki merak edersiniz diye Clematis lerden örneklerle tamamlamak istiyorum: Clematis 'Blekitny Aniol' (mavi melek): ![]() Clematis texensis 'Princess Diana': ![]() Clematis viticella 'Etoile Violette': ![]() Clematis viticella 'Jackmanii': ![]() Clematis viticella 'Mme. Julia Correvon': ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#149 |
Ağaç Dostu
|
Zeki bey Clamatisleriniz dudak ucuklatıyor. Benimkileri bu durumda görmeye sanırım ömrüm yetmez ![]() ![]() Toplantıda dağıttığınız bitkiler gayet güzel gelişmekte ancak tohumlarda başarılı olduğum söylenemez ![]() ![]() Bahcenizde, nadide bitkilerinizle ,sağlıklı ve keyifli bir yaşam diliyorum size. Sevgiler, saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#150 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Salvia coccinea çok kolay tohum yapar merak etmeyin, yalnız tozlanması lazım. Arıların ve böceklerin çok dolaştığı bir yerde olsaydı keşke. Gelecek sene bahçede dökülen tohumlardan bile çıkar. Meşe yapraklı ortanca 1,5 en ve boya ulaşan bir çalı. Ben Yalova dan Karaca arboretumundan almıştım. Bu sene çelik yaptım olmadı. Halbuki çelikten de tohumdan da kolay olması lazım. Yalnız büyümesi 5*6 yıl alır. Alstroemeria 'Dandy Candy'yi diğer alstroemerialar gibi tohumdan yetiştirdim. Bu sene açmazlar veya tek tük açarlar diyordum ama sanki hepsi açmaya niyetli. Çok yıllık tohumlarını https://www.jelitto.com/haupt_en.html dan temin ediyorum. Her zaman iyi ve kaliteli tohumlar geliyor. Kısmet olursa bu sene de tohum toplayıp dağıtmayı planlıyorum ama geçen seneden biraz farklı olacak. Belki o zaman size de gönderebilirim. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
botanik bahçesi, çok yıllık |
|
|