View Single Post
Eski 22-06-2010, 17:18   #150
Zeki Yağlı
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Giriş Tarihi: 05-08-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice Mesajı Göster
Benim toplantıda dağıttığınız salvia coksinia pembe açtı.Ama tohum yapmadı
sığır kuyruğu da yeni açtı gündüz açan çiçekleri gece kapanıyor.Pembe çok güzel çiçeği var .

Sevgili Zeki bey meşe yapraklı ortanca, Hydrangea quercifolia ve Alstroemeria 'Dandy Candy çok yıllık mı ? tohumdan mı yetiştirdiniz.?Tohum ekmek için geç mi? tohumları nereden temin edebilirim ?
Hatice hanım merhaba,

Salvia coccinea çok kolay tohum yapar merak etmeyin, yalnız tozlanması lazım. Arıların ve böceklerin çok dolaştığı bir yerde olsaydı keşke. Gelecek sene bahçede dökülen tohumlardan bile çıkar.

Meşe yapraklı ortanca 1,5 en ve boya ulaşan bir çalı. Ben Yalova dan Karaca arboretumundan almıştım. Bu sene çelik yaptım olmadı. Halbuki çelikten de tohumdan da kolay olması lazım. Yalnız büyümesi 5*6 yıl alır.

Alstroemeria 'Dandy Candy'yi diğer alstroemerialar gibi tohumdan yetiştirdim. Bu sene açmazlar veya tek tük açarlar diyordum ama sanki hepsi açmaya niyetli.

Çok yıllık tohumlarını https://www.jelitto.com/haupt_en.html dan temin ediyorum. Her zaman iyi ve kaliteli tohumlar geliyor.

Kısmet olursa bu sene de tohum toplayıp dağıtmayı planlıyorum ama geçen seneden biraz farklı olacak. Belki o zaman size de gönderebilirim.

Selamlar

Zeki Yağlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön