![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Salvia lar Adaçayları III
Salvia barrelierii, otsu, yaklaşık 1 metre, açık mavi bir adaçayı. Çiçek fotoğrafında bir adaçayı çiçeğinin yer yönden görünümü var: ![]() ![]() Salvia karvinskii, Ekim ayında çiçek açıyor ve fırsatını bulursa taa Şubat ayına kadar sürüyor. Yaklaşık 2,5 metre boyunda otsu çok yıllık. Çok az çiçeğin kaldığı dönemde bahçemde çok renk katıyor: ![]() ![]() Salvialar hakkında daha çoook söylenecekler var. İnşallah ilerideki günlerde. Düzenleyen Zeki Yağlı : 14-06-2010 saat 03:50 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün güzel gördüğüm ve paylaşmak istediğim diğerleri I
Alstroemeria 'Dandy Candy', 20 cm bodur, bu sene çimlendirdim, açmasını beklemiyordum: ![]() Campanula ssp. Bizim burada yol kenarından topladığım tohumlardan, yaklaşık 1m: ![]() Himalaya sedirim, Cedrus deodora 'Aurea', artık 15 metreye yaklaştı: ![]() Convulvulus sabatius detayı, sabahları güneşle beraber çok güzel açıyor. Öğleden sonra daha az güzel: ![]() Fuschia riccartonii, kışın soğuğa dayanıklı, yaklaşık 80 cm: ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün güzel gördüğüm ve paylaşmak istediğim diğerleri I
Bugün güzel gördüğüm ve paylaşmak istediğim diğerleri II Fuschia ssp, 40cm, biraz koruma ile kışa dayanıyor: ![]() Hemerocallis ssp, gün güzeli, ama bodur 40 50 cm: ![]() Meşe yapraklı ortanca, Hydrangea quercifolia, 1,5 m çalı, müthiş güzel çiçeleri var ve yaprakları sonbaharda çok etkileyici kızıl tonlarında gösteri sunuyor: ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün güzel gördüğüm ve paylaşmak istediğim diğerleri III Hosta ssp çiçekte: ![]() İmperata cylindrica: ![]() Potentilla ssp, beş parmak otu: ![]() ![]() Sedum ellacombianum, bir damkoruğu cinsi, çiçekte: ![]() Düzenleyen Zeki Yağlı : 14-06-2010 saat 03:52 |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün güzel gördüğüm ve paylaşmak istediğim diğerleri IV
Sequoia 15 metreyi geçti, eve biraz fazla yakın ama şimdilikm idare ediyoruz: ![]() Sedum spectabile 'Automn Joy', damkoruğu cinsi. Siz onu bir de sonbaharda görün: ![]() Streptocarpus jasminoides, yalancı yasemin: ![]() Verbascum phoeniceum 'Magic Candles', sığır kuyruğu, iki yıllık, toplantıda dağıttığım: ![]() Solenostemon scutelleroides, yaprağı güzeller, hepsi tohumdan: ![]() Düzenleyen Zeki Yağlı : 14-06-2010 saat 03:53 |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() sığır kuyruğu da yeni açtı gündüz açan çiçekleri gece kapanıyor.Pembe çok güzel çiçeği var . Sevgili Zeki bey meşe yapraklı ortanca, Hydrangea quercifolia ve Alstroemeria 'Dandy Candy çok yıllık mı ? tohumdan mı yetiştirdiniz.?Tohum ekmek için geç mi? tohumları nereden temin edebilirim ? |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Salvia coccinea çok kolay tohum yapar merak etmeyin, yalnız tozlanması lazım. Arıların ve böceklerin çok dolaştığı bir yerde olsaydı keşke. Gelecek sene bahçede dökülen tohumlardan bile çıkar. Meşe yapraklı ortanca 1,5 en ve boya ulaşan bir çalı. Ben Yalova dan Karaca arboretumundan almıştım. Bu sene çelik yaptım olmadı. Halbuki çelikten de tohumdan da kolay olması lazım. Yalnız büyümesi 5*6 yıl alır. Alstroemeria 'Dandy Candy'yi diğer alstroemerialar gibi tohumdan yetiştirdim. Bu sene açmazlar veya tek tük açarlar diyordum ama sanki hepsi açmaya niyetli. Çok yıllık tohumlarını https://www.jelitto.com/haupt_en.html dan temin ediyorum. Her zaman iyi ve kaliteli tohumlar geliyor. Kısmet olursa bu sene de tohum toplayıp dağıtmayı planlıyorum ama geçen seneden biraz farklı olacak. Belki o zaman size de gönderebilirim. Selamlar |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Zeki bey, nefesim kesilerek gezdim bahcenizi. Yesilin tonlari ve bollugu, clematisler... Hangi birinden bahsetmeli bahcenizin peyzaji mükemmel. Lütfen bol bol resim ekleyin. Bizim gibi bu ise birkac yil önce baslayan bahcivanlarin sizden ögrenecegi cok sey var. Saygilar. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. Anladığım kadarı ile siz Graz'da oturuyorsunuz. Oralarda daha neler vardır kimbilir? Yine de arasıra uğrayın, her zaman değişik brişeyler bulabilrisiniz. Selamlar, sevgiler |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Alıntı:
Haklisiniz Zeki bey buralarda bahcivanlik insanlarin baslica hobisi, halk sporumuz diyorlar. Daginik, bakimsiz bahce göremezsiniz. Oldukca yüksek oranda yagan yagmurlar da dogayi yemyesil tutuyor. Daglik bir ülke olmasindan dolayi bahceler hep yamaclarda bicmek cok zor oluyor ama ugrasiyoruz sevdigimiz icin. Cennet kösesi bahcenize ugrayacagimdan emin olabilirsiniz. Baktigim resimlerin tadini cikarmak icin tekrar tekrar gezmem gerekecek. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| botanik bahçesi, çok yıllık |
|
|