![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Emek vermeden olmuyor tabii. Emeği gönüllü verirsen de bilgi de, güzellik de birikiyor. Daha sonraları daha kolay oluyor. İyi dileklerin için teşekkür ederim, yine beklerim. Selamlar, sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Zeki Yağlı, Sevgi yağmurları ile sulanmış, Bilgi makasları ile budanmış, Emek ve sabır ile boylanmış, bahçenizle tanıştım bu sabah. Bir solukta bakıp geçmemek için en uygun zamanımı ayırarak dolaşıyorum çiçeklerin arasında. Çünkü: "ayrıntı detaylarda gizlidir" cümlesinden yola çıkarak, bahçenizden olabildiğince yararlanmaya çalışacağım. Bir kelebek uçsa,bir arı polen aramaya çıksa nerede neyi bulacağını bilerek uçacaktır bahçenizde emin olun. O kadar sistemli okadar uyumlu ki her köşe, ayak izlerinizi takip etmeye gerek kalmıyor. Gözlem ve deyimleriniz bilgi ışığında harmanlanınca ortaya böyle bir eser çıkmış. Doğa ve kendi adıma size teşekkür ediyorum. Sizi Nisan ayında yapılan toplantıdan tanıyorum. O gün paylaştığınız bitkilerden elime geçenler oldu. Kailforniya gelinciği saksıda, tomurcuklandı açmaya çalışıyor. Kuşkonmaz sanırım yerini beğenmedi, çok neşeli değil. Birde adını bilmediğim iki bitki var, büyüme yolundalar. Hafta içinde fotoğraflayıp, sizden bilgi alacağım. İlginiz, paylaşımcılığınız ve bilgilendirme arzunuz için sizi tanımak bizler için kazanç oldu. teşekkürler Zeki Bey. Düzenleyen hozat : 06-06-2010 saat 16:49 Neden: Harf eksikliği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kelimelerin de ustası olduğunuz besbelli. Çok teşekkür ederim. Eğer birikimim ve tecrübem grubumuzdaki kişilere yeni ufuklar açar ve hedefler verirse buan çok ama çok sevinirim. Bu yönde katkı yapmak için elimden geleni yaparım. Selamlar, sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Zeki Bey, burası bahçe değil, sanki kraliyet parkı. Çayır dediğiniz çimler bile harika. Çok bilmediğimiz, değişik çiçekler. Hepsi sadece güzel değil, çok da sağlıklılar. Peyzaj muhteşem. Hele o klematislerin güzelliği herşeye değer. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dilerim her uğradığınız zaman hoşunuza gidecek birşeyler daha bulursunuz. Yine beklerim. Selamlar, sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
ayaklarımı yere vura vura ağlamak istiyorum afacan çocuklar gibi <ben de istiyorum <diyerek, bahçeniz çok çok güzel sağlıkla keyfini sürün ve resimlerinizi paylaşın lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yine beklerim. Selamlar, sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bu muhteşem güzellikleri görünce hiç şaşırmadığımı belirtmek isterim. Bizlere 6 yıl toplantısında, güzel, değerli hediyeleri veren, sayın Zeki Yağlı nın, böyle bir şahaser meydana getireceğini tahmin etmek zor değil. En derin saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yine beklerim. Selamlar sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Eminim Zeki Bey, herşey o kadar güzel ve farklı ki, görüp öğreneceğimiz çok şey var. Sanırım şimdilik genel görüntüler var, bir de detaylara girince muhteşem olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fırsat buldukça, elim erdikçe, sorular oldukça onlara da değiniriz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2007
|
Zeki bey harika bir bahçe yaratmışsınız. Zevkle gezdim. Penstemon heterophyllusu feci biçimde kıskandığımı söylemek isterim. Benim zavallı küçücük saksıda 1 karış boyunda küçücük çiçekler açmaya çalışıyor, yarın ilk işim onu daha büyük ve derin bir saksıya almak olacak büyüyüp gelişsinde sizinkiler gibi çiçek açsın diye. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Kaybettik
|
Zeki bey; müthiş bir emek ve çok güzel bir bahçe. Ağaçlar, bitkiler çok üstüste değil. Ne kadarlık bir alanı kaplıyor bahçeniz. Toplam büyüklüğü ne kadar. Çok daha fazla fotoğraflarını bekleriz o estetiği, zerafeti görmek için. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçem 400 m2 kadar. Ama fotoğraflarda büyük görünüyor. Yine beklerim. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Kaybettik
|
Alıntı:
Sık sık ziyaret edeceğimden kuşkunuz olmasın ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Kaybettik
|
Uğranmazmı hiç ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İyi dileklerinizin cümlemize nasip olsun ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçeme hoş geldiniz. Penstemonun çok fazla çeşidi var, bazıları çok minyatür. Ama genelde güneşi çok seviyorlar. Ben penstemonu çok seviyroum. Bahçemde briçok türü var. Kısmet olursa açtıkça onların fotoğraflarını koyarım. Yine beklerim. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Zeki Bey, tüm arkadaşların yazılarına katılmamak mümkün değil. Bahçeniz çok ince bir zevkin, bilgi ve birikimin, emeğin, titizliğin ve yılların bir araya gelmesiyle olağanüstü güzellikler sergiliyor. Her bir fotoğraf karesinden pek çok fikir alacağımız muhakkak. Emeğinize sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Birazı fotoğrafların güzelleştirmesi! Bahçe ile uğraştığım zamandan beri hep gördüğüm "fotoğraflar ne kadar güzel, benimki neden bu kadar güzel olmuyor" diye hayıflanırdım. Şimdi bakıyorum benim bahçe de fotoğraflarında olduğundan daha güzel görünüyor. Ama evet doğru, çok zengin bir çiçek çeşidim oldu. Amacım da bunları sizlerle önce görsel sonra imkanlar dahilinde bitki ve tohum olarak paylaşmak. Bekleyelim bakalım neler olacak. Tekrar beklerim. Selamlar, sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
İnsan Birşeyi hayal eder de sonra birde bakar ki hayalettiği şeyin bir örneği karşısında duruyor.Zeki Bey sizin bahçeniz de bence tam da böyle bir yer.Sizi tebrik eder ve bahçenizi daha da geliştirmenizi dilerim. bu arada sizden öğreneceğimiz çok şeyin olduğu da bir gerçek. Saygılar, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dünyada bu kadar çok güzel bitki varken gelişme umudu hiç bitmiyor. Bir tohum dikiyorsunuz üç ay, üç mevsim, üç yıl sonra güzel bir çiçek açmasını umut ederek. Hayat bundan güzel bir bağlılık, böyle bir mutluluk olabilir mi? Bence bahçenin en güzel yönü de bu işte: yarına umutla bakma imkanı veriyor. Yine beklerim. Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
Gerçekten de insan sabah işe gitmek için evden dışarı çıktığında onlarca hatta yüzlerce sorunlarla karşılaşıyor ve yoruluyor...Akşam eve geldiğinizde bahçeye çıkmak ve bitkilerle uğraşmak insana yaşama sevinci ve huzur veriyor..Bazen birşeye çok kızdığınızda ya da üzüldüğünüzde ektiğiniz bir tohumun yeşerme ya da bir bitkinizin çiçeklenme ihtimalini düşündüğünüzde gülümseyebiliyorsunuz...Siz hayalinizdeki bahçeyi oluşturmuşsunuz hayata daha umutlu bakabilirsiniz..Bahçenizde sağlık ve huzur dolu yıllar dilerim.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
sevgili zeki yağlı sitede gördüğüm,nadir güzellikteki bahçelerden biri .emeğinize ve ellerinize sağlık.sağlık ve huzurla keyfini sürün inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yine beklerim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitkilerin tanıtımını, yeri geldikçe, teker teker yapmayı hedefliyorum Selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Ne diyeyim! Uzuun bir of çektim ilk karede.Şimdi de diyorum ki zeki bey ömür bitmez burda. Ah ah şimdi orda olmak vardı.Küçük bi bahçeyi adam etmeye çalışan acemi biri olarak sizi sorulara boğardım herhalde. Herşey çok güzel hele o ilk karenin yeşilliği ömre bedel.Emeğinize, elinize sağlık. Keyfini sürmeniz dileğiyle. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
botanik bahçesi, çok yıllık |
|
|