![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
bahçenizdeki ceviz ağaçlarınızın yaşı ve cinsi nedir? ağaç başı 5 kg verim bana az gibi geliyor zira söylemler bunun çok üzerinde birde dozlayıcı sorunuzu biraz açarmısınız dozlayıcı adedimi az yoksa uygun dozlayıcı cinsimi yok,ayrıca fernette chandler cevizi dozlarmı? |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben bahçeyi kurarken furanguette bulamadım bana chandlerlere dozlayıcı olarak bursa 95 verdiler, 3-4 yılın sonunda görüldü ki dozlamayacak çünkü bursa 95 ler erken uyanıyor ve çiçeği erken bitiyor. İki yıl önce dozlayıcı olarak fernette alıp ektim, bu yılda bahçemdeki bursa 95 leri fernette olarak aşıladım, fidanların gelişip erkek çiçek açması sanırım 3-4 yılı bulur, aşılar ise üçüncü yılı çiçek verir diye düşünüyorum, bir yılı atlattık gelecek yılda verim düşük olabilir (erkek çiçek olmayacağı için) bir sonraki yıl her şey yerine oturacak diye umut ediyorum. Kendi yetiştirdiğimiz ve her gün konuştuğumuz bakımı da fena olmayan bir bahçenin fizibitesini yapabiliriz, ve bu fizibilite çok şeyleri ortaya çıkaracak kafamızdaki sorulara net ve gerçek cevaplar olacak. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2008
|
tozlayıcı
[QUOTE=Lilium;1029839]Sayın ykaya194, uygun dozlayıcı yok, chandlerin dozlayıcısı franguette dir, fernette daha sonra farkedildi daha iyi olduğu, hem daha küçük taç yapısı var hem dozlaması daha uzun bir süre. Sayın Lilium, Chandler'in tozlayıcısı olarak, Franguette belirtiliyor bu konudaki ciddi sitelerde. Siz Fernette'nin daha uygun bir tozlayıcı olduğunu yazıyorsunuz. Bu konudaki kaynağınızı paylaşır mısınız? Teşekkürler, saygılar.. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Chandlerin dozlayıcısı franguette dir doğrudur, Chandlerın dozlayıcıları franguetteyle birlikte fernette, asıl dozlayıcısı cisko'dur. Cisko'yu bu yıl dışarıdan getirttik, üretmeye çalışacağız. Türkiyeye ilk gelen sanırım franguette, franguette büyük taç yapan bir cins fernette daha küçük taç'ı ve erkek çiçekte kalma süresi franguetteden bir hafta 10 gün kadar daha fazla buda daha iyi bir dozlanma demektir. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-12-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Arkadaşlar o cins bu cins diye bir şey yok, şunu şu dozlar bunu bu dozlar diyoruz doğrudur, denmesinin sebebi de ağacın dişi çiçek açtığı dönemde başka bir ağacın erkek çiçek açması durumudur. Yani sizin ağacınızın dişi çiçek açtığı dönende cıvarınızda adını hiç bilmediğiniz bir ağaç erkek çiçek açıyorsa sizin dişi çiçek açmış ağaçınız dozlanır. O cins bu cins denmesinin tek sebebi ağaçların dişi çiçek açtığı dönemde diğerlerin erkek çiçek açması, Chandlerin dişi çiçek açtığı dönemde erkek çiçek açan cinsler franguette,fernette, cisko'dur. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2009
|
Ha şimdi daha açık konuşuldu. "Beğen"<- Tık. |