agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni3629Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-10-2012, 13:22   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lilium Mesajı Göster
Daha önce belirttiğim gibi bahçemde dozlayıcı sorunu yaşıyorum, aldığım verim bir ölçü olarak düşünülemez, bahçemdeki tozlayıcı ağaçları bu yıl ağustosta aşıladım seneye de aynı sıkıntıyı çekeceğim kesin, bir sonraki sene umuyorum ki, erkek çiçek açarlar da sıkıntıyı çözeriz.

Bahçemdeki ağaç sayısı 60 on tane ağaç eksiğim var, yani elli ağaç bu yıl aldığım verim 250 kilogram
sn. Lilium,
bahçenizdeki ceviz ağaçlarınızın yaşı ve cinsi nedir? ağaç başı 5 kg verim bana az gibi geliyor zira söylemler bunun çok üzerinde birde dozlayıcı sorunuzu biraz açarmısınız dozlayıcı adedimi az yoksa uygun dozlayıcı cinsimi yok,ayrıca fernette chandler cevizi dozlarmı?

ykaya194 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2012, 23:59   #2
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Galeri: 106
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ykaya194 Mesajı Göster
uygun dozlayıcı cinsimi yok,ayrıca fernette chandler cevizi dozlarmı?
Sayın ykaya194, uygun dozlayıcı yok, chandlerin dozlayıcısı franguette dir, fernette daha sonra farkedildi daha iyi olduğu, hem daha küçük taç yapısı var hem dozlaması daha uzun bir süre.

Ben bahçeyi kurarken furanguette bulamadım bana chandlerlere dozlayıcı olarak bursa 95 verdiler, 3-4 yılın sonunda görüldü ki dozlamayacak çünkü bursa 95 ler erken uyanıyor ve çiçeği erken bitiyor.

İki yıl önce dozlayıcı olarak fernette alıp ektim, bu yılda bahçemdeki bursa 95 leri fernette olarak aşıladım, fidanların gelişip erkek çiçek açması sanırım 3-4 yılı bulur, aşılar ise üçüncü yılı çiçek verir diye düşünüyorum, bir yılı atlattık gelecek yılda verim düşük olabilir (erkek çiçek olmayacağı için) bir sonraki yıl her şey yerine oturacak diye umut ediyorum.
Kendi yetiştirdiğimiz ve her gün konuştuğumuz bakımı da fena olmayan bir bahçenin fizibitesini yapabiliriz, ve bu fizibilite çok şeyleri ortaya çıkaracak kafamızdaki sorulara net ve gerçek cevaplar olacak.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2012, 08:49   #3
Ağaç Dostu

alimallah's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2008
tozlayıcı

[QUOTE=Lilium;1029839]Sayın ykaya194, uygun dozlayıcı yok, chandlerin dozlayıcısı franguette dir, fernette daha sonra farkedildi daha iyi olduğu, hem daha küçük taç yapısı var hem dozlaması daha uzun bir süre.
Sayın Lilium,
Chandler'in tozlayıcısı olarak, Franguette belirtiliyor bu konudaki ciddi sitelerde. Siz Fernette'nin daha uygun bir tozlayıcı olduğunu yazıyorsunuz. Bu konudaki kaynağınızı paylaşır mısınız?
Teşekkürler, saygılar..

alimallah Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2012, 00:22   #4
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi alimallah Mesajı Göster
Sayın Lilium,
Chandler'in tozlayıcısı olarak, Franguette belirtiliyor bu konudaki ciddi sitelerde. Siz Fernette'nin daha uygun bir tozlayıcı olduğunu yazıyorsunuz. Bu konudaki kaynağınızı paylaşır mısınız?
Teşekkürler, saygılar..
Sayın alimallah, kaynaktan eminim fakat şu an aramam lazım zamanım yok, kaynağa ulaşınca yazarım.

Chandlerin dozlayıcısı franguette dir doğrudur, Chandlerın dozlayıcıları franguetteyle birlikte fernette, asıl dozlayıcısı cisko'dur.

Cisko'yu bu yıl dışarıdan getirttik, üretmeye çalışacağız.

Türkiyeye ilk gelen sanırım franguette, franguette büyük taç yapan bir cins fernette daha küçük taç'ı ve erkek çiçekte kalma süresi franguetteden bir hafta 10 gün kadar daha fazla buda daha iyi bir dozlanma demektir.

Eski 11-10-2012, 00:30   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-12-2009
Alıntı:
Sayın alimallah, kaynaktan eminim fakat şu an aramam lazım zamanım yok, kaynağa ulaşınca yazarım.

Chandlerin dozlayıcısı franguette dir doğrudur, Chandlerın dozlayıcıları franguetteyle birlikte fernette, asıl dozlayıcısı cisko'dur.

Cisko'yu bu yıl dışarıdan getirttik, üretmeye çalışacağız.

Türkiyeye ilk gelen sanırım franguette, franguette büyük taç yapan bir cins fernette daha küçük taç'ı ve erkek çiçekte kalma süresi franguetteden bir hafta 10 gün kadar daha fazla buda daha iyi bir dozlanma demektir.
Sayın lilium,fernette'yi fernor'un tozlayıcısı olarak biliyordum.Bu durumda fernette aynı bahçe içinde hem fernor'u hem de chandler'ı tozlar diyebilir miyiz?

formullaone Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2012, 00:53   #6
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi formullaone Mesajı Göster
Sayın lilium,fernette'yi fernor'un tozlayıcısı olarak biliyordum.Bu durumda fernette aynı bahçe içinde hem fernor'u hem de chandler'ı tozlar diyebilir miyiz?
Evet dozlar.

Arkadaşlar o cins bu cins diye bir şey yok, şunu şu dozlar bunu bu dozlar diyoruz doğrudur, denmesinin sebebi de ağacın dişi çiçek açtığı dönemde başka bir ağacın erkek çiçek açması durumudur. Yani sizin ağacınızın dişi çiçek açtığı dönende cıvarınızda adını hiç bilmediğiniz bir ağaç erkek çiçek açıyorsa sizin dişi çiçek açmış ağaçınız dozlanır.

O cins bu cins denmesinin tek sebebi ağaçların dişi çiçek açtığı dönemde diğerlerin erkek çiçek açması,
Chandlerin dişi çiçek açtığı dönemde erkek çiçek açan cinsler franguette,fernette, cisko'dur.

Eski 11-10-2012, 08:25   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2009
Alıntı:
Evet dozlar.
...
O cins bu cins denmesinin tek sebebi ağaçların dişi çiçek açtığı dönemde diğerlerin erkek çiçek açması,
Chandlerin dişi çiçek açtığı dönemde erkek çiçek açan cinsler franguette,fernette, cisko'dur.
Ha şimdi daha açık konuşuldu. "Beğen"<- Tık.

Yakup Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026