View Single Post
Eski 03-10-2012, 13:07   #702
suivant
Ağaçsever

suivant's Avatar

Giriş Tarihi: 06-07-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
İş hayatında ve yatırım sürecinde her an maliyet ve verimlilik konusunda titiz davranmak gerekir
ceviz konusunda üretim eksikliği ile beraber serbest piyasada alım satım rakamları yazılanlar gibi degil
dün itibarıyla yalova da yalova çeşidi cevizler normalı 5 tl den iyisi 7 tl toptan satılmaktadır.
topraga verilen her emek karşığını mutlaka bulacaktır
kar amacıyla büyük beklentiye giren arkadaşların tekraren maliyet ve verimlilik hesabını gözden geçirmeleri gerektiğini söylemek istiyorum
sizlerin de söylediği gibi veriler ışığında konuşmak gerekir..
iş hayatında kendmizce her gün yapmaya çalısıyoruz
ne diyeyim....
her kese bol kazanç dileyip geçiyorum....
Yeni mahsül ceviz parekende 7 TL'den başladı. Bölge bölge 7-15 arası değişecektir. Sezon ilerledikçe fiyatta yükseliyor. Verimlilik - maliyet hesabı için neredeyse tüm web'de alakasız bilgiler var. Kimisi 50 dönümde milyon lira kazanıyor (ağaç başı 100 kg 8*4 dikim kilosu 10 lira), kimisi daha makul ama nedense gerçek ölçüm çalışmaları yok. Yıl yıl cins-yaş-toprak yapısı vb. göz önüne alınarak yapılmış bir çalışma bulsak bu hesapları rahatça yapar deriz ki kardeşim bu işin risk payı şudur; maksimum kazanç-minimum kazanç şudur diye.

Bu arada @Lilium makinen gerçekten güzel. Yapım ayrıntılarını paylaşmanı bekliyoruz.

suivant Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön