![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-12-2011
|
Sayın musculus bu sene geçen seneye göre verim düşük.Hastalıklar ve sıcaklardan dolayı cevizde randıman yoktu.Yinede Allah bereket versin masrafları çıkardık. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Ceviz ağacını silkmek için çapa makinesinin güçü yetersiz kalır, her nekadar bu güce ara elemanlar monte ederek ulaşabilsede etki tepki kanununa göre her etkiye karşısı aynı büyüklükte karşı tepki verir( geriye iter)bunun için etki veren çapa makinesini bir yere sabitlemek veya üzerine ağırlık koymak gerekir ve bu işlerde uzun zaman alır dolayısıyla titreşimli sırıkla silkmek daha çabuk olur kanısındayım. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2010
|
Alıntı:
Üreticiden toplu ceviz alıp %400-500 kâr marjı ile satan marketlerimize de en derin hürmetlerimizi sunuyoruz Yaş meyvede fire oranı göze alındığında uçuk kâr marjları biraz anlaşılabiliyor ama ceviz gibi fire riski düşük meyvelerin bu derecede kâr marjıyla satılması gerçekten alın terini akıtan çiftçiyi isyan ettirir. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2009
|
Ben de ceviz bahçesi fizibilitesi yapıyordum... Abi ceviz işine hiç girmeyip arıda mı kalsam ? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu sitede arkadaşlar daha çok bilgi paylaşımına ve verimli ve kaliteli ceviz yetiştirmeye odaklanmalıyız. saygılar |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
|
Ben bu sene şebinleri 10 tl iri olan bileçik ve yalovaları 12,5 tl den sattım.Toptan satarsanız 6-8 tl arası alıyorlar.Bence 10tl altında satılmaması lazım.Yapılan işçilik yapılan emek masraf malum. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
|
İkisini bir arada yaparsan çok daha güzel ve verimli olur,ekonomik acıdan.Çünkü satışta birbirini tetikleyen iki grup.Yani ikiside uzun dayanıklı ürün,yıl boyu satabileceğin ve gelir edebileciğin ürünler. |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-04-2009
|
Alıntı:
Yoksa bakır çubukların dediğine göre benim 8 dönümde iki noktadan yeterli su çıkabilecek (çubukçunun bu güne kadar yanılmadığını söylüyorlar). Ayrıca, benim cevizci arkadaş, eğer kendim alaka gösterirsem (ki Allah bir aksilik vermezse buna pek şüphem yok) ve masrafını ödersem, lojistik destek vereceğini beyan etti. Ama önce arı işini bir rayına koymam gerek. Depo ve atölye işi, sabit ve değişken ve belirsiz masraflarımın (arabanın arızası gibi) azaltılmasının yanında, en önemli kaynağım olan zamandan tasarruf sağlamama neden olacaktır. Bu nedenle ceviz işi bu sene de yatar... ![]() Nadasa devam ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benimle tanıştıysan girmeme gibi şansın yok. kenarından köşesinden bulaşırsın. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Şubatta böyle havalar hayra elamet değil, iklimlerde büyük değişiklikler var, bugün samsundan bir arkadaş aradı abi havalar 20 derecelerde ne olacak böyle diye, hani derler ya kelin merhemi olsa başına sürer bizimkide o hesap. Havaların bir hafta daha böyle gitmesi halinde ağaçları uyandırır bir don her şeyi bitirir. Bordo bulamacını genelde martta atarım, henüz erken fakat havaların nasıl olacağını bilemediğim için bir şey diyemiyorum, Ama her ihtimale karşı atılabilir zararı olmaz. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Bence bu sıralar bordo bulamacı atarsanız iyi olur. Bordo bulamacı bitkiyi biraz yavaşlatır ve gözlerin uyanmasını biraz geciktirir... |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Bana postaki saydırmaya mı uğraşıyorsunuz? anlamadım? Alıntı:
Ben yinede bugün çektiğim resimleri koyayım da uyanıp uyanmadığını bir söyleyiverin. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaz geldi bahçe işleri yoğunlaştı, biyogaz üretimi yapan firma tesisten çıkan gübreleri paketleme bölümünü tamamlayamayınca bize gün doğdu, ücretsiz olarak gübrelerin verildiğini duyunca hemen bir traktör bulup yedi ramork gübreyi bahçeye getirttim, traktör bahçeye giremediği için gübreyi yola indirttim, Buraya kadar her şey iyi hoş güzel, Bundan sonrası baya bir zor, Bu gübre içeriye bahçeye nasıl taşınacak bir ramork değil iki ramork değil yedi ramork, el arabasıyla taşısam günler alır, günleri bıraktım kendimi öldüreceğim, ![]() İşin kolayını aylaza sor boşuna dememişler, oturum düşündüm bir çare. Aha bir çare, Çapa makinasının tekerleklerini takıp arkasına da iki tekerlek bir koltuk hemde eski sandalyeden onun arkasına da bir bidonu ikiye yarıp ramork yaptım, hidroliği ellematik ![]() ![]() Birini götürürken diğerini dolduruyorlar hiç durmuyorum ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Lilium;1266699]Eklenti 480605 Bugün yarısını taşıyabildik yarın taşıma bitecek, sonra gübreyi çapa makinasıyla toprağa karıştıracağım. Usta,daha çok işin var. Asıl işler ise bahçedeki otları biçmek, çapalamak vs. vs. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
Alıntı:
Düzenleyen fındıkçı74 : 04-04-2014 saat 12:36 Neden: kelime ekleme |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet gerçekten bende inanamıyorum ama bu gibi kişiler zaman zaman fotoğraflarımı alıp kullanıyorlar bunu anlayamıyorum, Yahu insan ne satıyorsa onu fotoğraflar onu koyar ve satar, bir başkasının bahçesinin resimlerini koyup satmak bana dolandırıcılık gibi geliyor. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|