![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-07-2014
|
Merhabalar Sonunda 44 sayfayı okumayı bitirdim. Gayet zevkli ve bilgilendiriciydi. Güzel bir ceviz ekibi oluşturmuşsunuz tebrik ediyorum, umarım ileride ben de dahil olabilirim (henüz bilgilenme aşamasında olsam da). Ceviz ile ilgili kitap veya başka bir kaynak varsa link verebilir misiniz? Selamlar |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
44 sayfayı okuyabildiyseniz sizden cevizci olur merak heves ve azim varsa olur 44 sayfa okuma azmi içeride bir şeylerin olduğunun kanıtıdır, Sitemiz derya deniz her başlıkta başka bir şeyler öğrenirsiniz sizde mu azim varsa küçük nüansları da alacağınızdan hiç şüphem yok. Ceviz - agaclar.net |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-07-2014
|
Hoşbulduk. Yardımlarınızla inşallah hayalime adım adım ilerleyeceğim. Günlük 1-2 saat okuma yapacağım. Naçizane notlar çıkarmaya başladım ileride paylaşırım. Muhabbetle... Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
sn lilium bende ektim bu goca beriden hala çiçek var meyva yok |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Sevgili Lilium, vaktinizi alacağım ama bir şey sormak istiyorum, annemlerin bahçedeki cevizlerin bol meyvesi var ve yaprakları oldukça sağlıklı görünüyor ama meyveler orta büyüklüğe geldiklerinde kararıp dökülüyorlar İlk kez böyle bir şeyle karşılaştık, siz bilirsiniz bu sorun neden olabilir ki?Düzenleyen A_NOMAD : 07-08-2014 saat 13:16 |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Büyük bir ihtimalle kara leke hastalığıdır, hiç bir ilaçlama yapılmıyorsa karaleke olasılığı büyük, bu yıl havaların ilk baharda uzun bir süre yağışlı gitmesi ilaçlama gören bahçelerde dahi hastalık görüldü ki, ilaçlama görmeyen ağaçlar ne yapsın. Sonbahar da iyi bir bordobulamacı uygulaması yapınız %2.5 ya da %3 gibi, iyice ağacın her yerine uygulayınız. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Görsel eklemek isterdim ama ağaçlardan epey uzaktayım maalesef Bilgilendirme için teşekkürler, ileteyim bizimkilere de ihmal etmesinler... |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu yıl haziran ayında yaptığım aşı bir buçuk metreyi geçti. İki aylık göz aşısı. ![]() Aynı zamanda da yandallarını yapmaya başladı, ![]() Buda meyvası, hemde bu tarihte. ![]() Meyvayı dökeceği kesinde merak ettiğim aşının kış şartlarına dayanıp dayanamayacağı. Ağaç kuvvetli olduğu için filizleride dinç çok körpe olarak kışa girecek, bakalım göreceğiz. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
İki yıl önce ektiğim aronia gecen yıl meyva yaptı fakat kuşlar benden önce davrandı biz yutkunduk, bu yıl da ben erken davranarak tadına bakabildim, kuşlar mı onlarda bu yıl yutkundular ![]() Bu yılki hasadımız bu kadar. ![]() ![]() Bahçeyi gezerken bir avuç goji bir avuç aronia, Sonra mı, Ne kolesterol ne şeker, enerji hat safhada. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Maşallah sayın Lilium |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Hasadın bereketli olsun Nail kardeşim. Bu sene de bana ceviz ayırmayı unutma. Suyunu besinini iyi verdiğin ortadaki resimde görülen irilerden tercih ederim ![]() Ayrıca aronianın çeliğini mi tohumunu mu yoksa fidesini mi bana ulaştırırsın bilemem artık ![]() Her şey gönlünce olsun. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sütlü ceviz zamanı bir kaç güne kadar sütlü yenir duruma gelirler buyur gel ağaça çıkmana da gerek yok ceviz dalları yerde gibi yiyebildiğin kadar ye çoçuklarada götür, Kuşların hakkı saklı, Aronialar bu yıl benim onlara üzümler şeftaliler armutlar yeter, hem ara sıra yemliyorum da daha ne isterler. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Tamam abi ayırırım, Aronia dan biraz tüplemiştim bakamadığım için bir çoğu kurudu 4-5 tane kadar vardı onlarıda geçende bir arkadaş istedi verdim, sonbaharda kışa doğru hatırlatırsan köklü olarak gönderirim. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Hasat zamanı
Bir yıl emek verip sabırla bekleyip kültürel mücadelesiydi haşeresiydi hastalığıydı gübresiydi doğal afatıydı derken emeklerinin karşılığı hasadı görmek insana başka bir keyif haz veriyor, Hiç durmaksızın sabahın dokuzundan akşamın altısına kadar ağaç tepelerinde olmak gerçekten yorucu, yorucu fakat şu görüntü karşısında yorgunluğumu hiç mi, hiç hissetmiyorum şu fotoğrafı çekebilmek için yedi yıl bekledim kısacası bugün keyifliyim dostlar. Bu günkü hasadımız ![]() ![]() Hasadı elle yapıyorum sırık kullanmıyorum, bugün eşimle 10 ağaç toplayabildik hapsini romork almayınca birazını da bagaja koyup eve geldim, Dinlenmek mi o da ne, bu sefer iş evde bunlar hemen soyulması gerek beklemez, karnım aç ağzım kurumuş ben makinayı ayarlarken eşim bir kaç lokma bir şeyler hazırlamış öyle heyecanlıyım ki, açlığı kim duyuyor ayak üstü bir kaç dilim karpuz atıştırdım ve hemen işe koyuldum iki saatta soyma işlemi bitip kurumaları için serildiler, Yarın çalıştırmak için iki hazır yiyen yakaladım onları çalıştıracağım (üniversite talebesi) bende bol bol resim çekerim artık. ![]() |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-10-2011
|
Alıntı:
Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu günkü çalışmadan manzaralar, Bugün hazır yiyenlerin turşuları çıktı bazen kamufle olmaya çalışsalar da oldukça iyi iş yaptılar, her zaman uyumaları saat 2-3 bulur bu akşam daha akşam ezanın da yattılar sabah nasıl kalkacaklarını merak ediyorum doğrusu. ![]() İyi iş çıkardılar fakat ödüm de kopmadı değil, ağaçlara çıkmamalarını söyledim kim taktı ki, jebek gibi ağaç tepelerindeydiler düşecekler diye ödüm koptu. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ben hiç bu kadar şanslı olmamıştım bir gün önce talebeleri çalıştırarak canlarını çıkardım bu günde öyle bir işçim vardi ki arımı arı, çalışkan mı çalışkan, sempatik mi sempatik, çok çok sevdiğim iki kişi, eldivenleri takıp bir ceviz toplaması vardı ki şaşarsınız bahçem bugün başka bir güzeldi onlarla, geldikleri için çok çok teşekkür ederim her ne kadar biz değilde onlar bizi ağırladıkları için bir kez daha teşekkür ederim bizleri mahcup ettiler, Kim bu güzel insanlar biliyormusunuz bakında görün. Dünya tatlısı iki çok sevdiğim büyüğüm, eşim ve ben kendilerini çok seviyoruz onlarla birlikte olduğumuz zamanlarda çok keyif alıyoruz. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-09-2014
|
afiyet olsun....rabbim hayırlı ömürler versin... |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Alıntı:
Öyle insanlar vardır, siz bahçenizdeki işleri yaparken, size engel hatta yük olur ve içinizden bir an ''defolup gitseler bari'' diyesiniz bile gelir o yorgun bitkin halinizle.. Ama, karşılarındaki insanın bulunduğu ortamı ve psikolojisini önceden akıl eden düşünceli insanlar işte böyle külfet değil de nimet gibi geliverirler bahçenize.. ''her ne kadar biz değilde onlar bizi ağırladıkları için bir kez daha teşekkür ederim bizleri mahcup ettiler'' sözlerinizden ben şunu anladım..Mutlaka Güler Hanım, sizin yanınıza giderken ''şimdi bunlar karı koca kimbilir nasıl yorgundur..belki daha yemek bile yememişlerdir'' diye düşünüp börek-çöreklerle gitmişlerdir bahçenize ve yer sofrasında ağırlamışlardır Lilium ve eşini.. Düşünceli insan, dost olmak budur.. Asıl incelik, zerafet budur. Hele o Güler Hanım'ın eline eldivenleri takıp aynen mal sahibi gibi can-ı gönülden ceviz toplaması, yardım etmesi, insana yorgunluğunu unutturacak çok güzel bir fotoğraf.. İnsanlar görüntüleriyle değl, ruh güzellikleriyle sevilir.. |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bilmiyorum tanıştınmız mı ama mutlaka tanışınız ve hiç göremediğiniz tatmadığınız o ruh güzelliklerinin hepsini tadabilirsiniz öylesine dostlarki neyse ben anlatmayayım tanışınca bana hak vereceksiniz. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bahçe, ceviz, ceviz fidanı, ceviz yetiştiriciliği, lilium |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|