![]() |
|
![]() |
#331 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Canım hepsi harika..Bu mevsimde insan bahçeden birkaç gün dahi ayrı kalsa, döndüğünde herşey değişmiş oluyor ![]() Clematislere özellikle bayıldım, oxalisi de özellikle kıskandım ![]() Zengardenden almıştım ben oxalis, ama maalesef ses seda yok ektiğim yerde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Ağaç Dostu
|
Füsun.ANk haklıymış. Onun bahçesinde idim. Son mesajında sizin de isminiz geçiyor. Aktif konulara bakıp bahçenizi bulacaktım daha sonra. Ne tesadüf ki, en son mesajıda siz göndermişsiniz. Hemen ismi tıklayıp sayfanızı, mesajlarınızı ve oradan bahçenizi bulup damladım. Fotoğraflar harika. Kolay gelsin diyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sevgili Gilan clematislerin çok güzel çiçeklenmişler ve sıhhatli görünüyorlar,sepetlerini ve içindekileri çok beğendim. Şifalı ot köşesini ne güzel akıl etmişsin bende sana sonbaharda Melisa yollayabilirim. Hercaileri sen de benim gibi sökememişsin,öyle canlılar ki elim gidip gidip geliyor.Bir türlü kıyamadım,Halbuki her sene mayıs sonu onlar biterdi. bu sene öyle olmadı . Bahçen güzelleşmeye devam edecek.Bizde gezmeye devam tabii. selamlar sevgiler canım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#334 | ||
Ağaç Dostu
|
Hoş bulduk!!! ![]() Ama bu gidişim daha uzun gidişlere neden olacak gibi duruyor. Bakalım... ![]() Alıntı:
Alıntı:
![]() Eğer bahçede boş bir taraf varsa adaçaylarını kekik, biberiye, lavanta, vs. ile yanyana düşünebilirsin. İngilizcede 'herb garden' denilen şey, bize de şifalı otlar bahçesi olarak çevrilebilir. İleride büyük bir bahçem olduğundaki planlarımdan birisi bu. ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#336 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Alıntı:
![]() Alıntı:
![]() Ben hercaileri her sene Haziran sonunda sökerim zaten. Mayıs ayı en keyifli oldukları zaman oluyor, hiç kıyılır mı? Haziran'dan itibaren bozulmaya başlıyorlar. Büyük saksıdakiler henüz çok iyi, sanırım ağacın gölgesinde kalmasının da yardımı var. Cam önü saksıları keyfini kaybetti ama. İlk fırsatta onları değiştirmek lazım. Her sene çok sevdiğim için petunya dikerim ama çabucak bozulunca da üzülüyorum. Bu sene begonya deneyeceğim. Sevgiler. ![]() |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Ağaç Dostu
|
Mayıs-Haziran! Bahçelerin en keyifli zamanları! ![]() Hem hava ılık, hem bol yağış var. Tüm çiçekler kendini sergilemeye çalışıyor. ![]() Clematislerle başlayalım. Clematisi tam tomurcuklu döneminde fazla sarktığı için yukarı doğru bağlamıştım, sanırım bundan çok hoşlanmadı. Seyrek çiçeklendi. Ama birebir çiçeklere bakarsak muhteşemler. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Ağaç Dostu
|
Güllerin de zamanı geldi. Önce bordo-pembeden başlayalım. Bunlar senin için sevgili Dudi. ![]() Ben yoğun çiçekli dönemini kaçırdım, o yüzden tekli resimlerini çektim. Yediveren olduğuna göre bir sonrakinde de tamamını resimlerim. ![]() Müthiş bir kokusu var, etrafa da yayılıyor. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Ağaç Dostu
|
Senin aslanağzı kareleri, baştan çıkartıyor beni ![]() 2 kök ile idere ediyorum, seneye bolca dikeceğim inşallah. Çok güzel kareler. Clematisi ben de sardırmak için üst kata ip bağladım. Yanlış mı yaptım acaba. Özgür bırakınca dolanıp duruyor ve çiçekler daha bol görüntü veriyor sanırım. Sardunyalara, kırkbin kere maşallah. Emeğine sağlık. Diyordum ki, gülleri gördüm bittim. Lila gibi olan harika, kokusuda harika. Çiçek yapısıda farklı onun. Ben de var, çok seviyorum. Ama senin gibi güzel kareler yakalayamıyorum. Lens lazım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#350 |
Ağaç Dostu
|
Cemocum, Ben tam tomurcukluyken bağlamakla hata yaptığımı düşünüyorum. Yoksa baştan bağlasam bu kadar kızmazdı sanırım. Aslanağızlarını tavsiye ederim gerçekten. ![]() Mor güle ben de bayılıyorum, fotoğraf makinem de bayılıyor. ![]() Çok sağ ol. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#351 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
Sevgili gilan sarmaşık güllerin coşmuş ayrı bir güzellik katmış bahçene. lila renkli gülün rengine bayıldım. Bende komşudan alıp aşı yapmıştım bu sene bir tane açtı inşallah devamı gelir. Saksı çiçeklerin çok güzeller beyaz maviş kokulumu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#353 |
Ağaç Dostu
|
Ne güzel gelişmiş hepsi de maşallah! Bugünün kârı Rosa multiflora ile tanışmak oldu.. Aslanağzı kokuyor mu, bazılarının güzel bir kokusu oluyor.. Bahçeleri gezmekten vazgeçmem gerekecek bitkiler saksılarda asla böyle güzel gelişemiyor.. İmreniyorum.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#354 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2009
|
![]() Alıntı:
Ben hersene güllere değişik aşılar yapıyorum artık onlarda nerenk açacaklarını şaşırdılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Ağaç Dostu
|
Gilancım makro lensin gerçekten müthiş, önce onu yazayım. Göz şenliği yaptırdın. Beyaz mavişin ortalığı yıkmış. Nasıl güzel açmış öyle. Bunların bir de katmerlisi var, biliyorsun değil mi ![]() Clematiste bahçe farkı. Ben artık bijou hariç balkonda yetiştirmekten vazgeçiyorum clematisten. Zevkimi sizlerin bahçesinden gidereceğim. Lobelyan petunyanın yanına da pek yakışmış. Güller en güzel zamanında, harika görünüyorlar. Ellerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#356 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Aman aman onlar nasıl güzel güller öyle lila olana bende bittim maşallah muhteşem görünüyor sevgili Gilan sardunyalar ,lobelya ve petunyanın birlikteliği de muhteşem görünüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Bahçe zaten güzel de fotoğraflar da hakkını vermiş .Ben çoşkuyla açan her bitkiyi seviyorum ,sizinkilerin hepsi çoşmuş ![]() Renkler harika ,çekimler harika ,maviş harika ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#358 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
sevgili Gilan,mor gülünüze hayran kaldım.fotoğraflarınız da bir harika.emekleriniz için teşekkürler.sayenizde gözüm şenlendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-04-2009
|
sayın gilan bahçenizi devamlı olarak takip ederim çiçekleriniz harika elinze sağlık sarmaşık gülün kaç yıllık olduğunu merak ettim sağlık ve huzur içinde çalışmalarınızda başarılar diler herşey gönlünüzce olsun inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#360 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Mor gülünüz harika sevgili Gilan, insanın buradan uzanıp toplayıp gül şurubu yapası geliyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|