agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)




Beğeni Düzeni530Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 01-02-2010, 17:58   #11
Ağaç Dostu
 
agozce's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 2,044
Galeri: 4
Sayın DağÇiği merhaba, Çok güzel yetiştirmişsiniz. O güzelim gölevezleri heba etmeyin. ( 7. mesajdaki, büyük yapraklı bitki)

O gölevezlerin köklerinde, iri patatesleri olur. çok güzel yemeği olur. Bu sebzeyi sadece Kıprıslılar ve Anamur biliyor.

Aynı patetes gibi pişirilir. Kuşbaşı et ile de yapılır ama, biz zeytinyağlı, biber salçalı ve sarımsaklı yaparız. Yalnız soyduktan sonra yıkamayın. Bir bezle silin. Kuşbaşı doğrayın. Zeytinyağı, biber-domates salçası ile biraz kavurun.Kavururken ( bamya gibi sümüklenmesin diye ) en az yarım limon sıkın. Suyunu koyduktan sonra bir kaç sarımsak ezip elave edin.Yumuşayana kadar pişirim. Çok lezzetli bir yemektir. Yanında bulgur pilavı ile harika olur. Denemenizi tavsiye ederim. Şimdi tam zamanı.

Farklı tarifleri Kıbrıs yemekleri bölümünde var.

Sakın soyduktan sonra ısırmayı denemeyin. Asiti bogazınızı yakar.

agozce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025