Sayın DağÇiği merhaba, Çok güzel yetiştirmişsiniz. O güzelim gölevezleri heba etmeyin. ( 7. mesajdaki, büyük yapraklı bitki)
O gölevezlerin köklerinde, iri patatesleri olur. çok güzel yemeği olur. Bu sebzeyi sadece Kı
prıslılar ve Anamur biliyor.
Aynı patetes gibi pişirilir. Kuşbaşı et ile de yapılır ama, biz zeytinyağlı, biber salçalı ve sarımsaklı yaparız. Yalnız soyduktan sonra yıkamayın. Bir bezle silin. Kuşbaşı doğrayın. Zeytinyağı, biber-domates salçası ile biraz kavurun.Kavururken ( bamya gibi sümüklenmesin diye ) en az yarım limon sıkın. Suyunu koyduktan sonra bir kaç sarımsak ezip elave edin.Yumuşayana kadar pişirim. Çok lezzetli bir yemektir. Yanında bulgur pilavı ile harika olur. Denemenizi tavsiye ederim. Şimdi tam zamanı.
Farklı tarifleri Kıbrıs yemekleri bölümünde var.
Sakın soyduktan sonra ısırmayı denemeyin. Asiti bogazınızı yakar.