![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Dağ Çiği çiçekleriniz ve bahçeniz çok güzel ama çiçeklerinizin isimlerini yazarak tanıtsaydınız daha iyi olur gibi geldi bana. Çiçeklerinizi güle güle büyütün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2009
|
dağ çiği/bahçe
Zeytin ağaçları çok hoşuma gitti, sizler için resimledim. Çileklerimde kar demiş kış dememiş çiçek açmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
dağ çiği/bahçe
Evdeki cam güzellerin keyfi gayet yerinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
dağ çiği/bahçe
Sakız sardunyalarda camekenlı balkonda coşmuş.Diğerlerini bahçeye indirmekle hata etmişim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
dağ çiği/bahçe
Güne güzel başladım havada çok güzeldi.Hem yürüyüş hemde ocak başı diktiğim enginarları bakmaya büyük bahçemize gittim.Doğa bütün güzelliklerini sergilemeye başlamış.Sizler için özellikle büyük şehirde yaşayanlar için bir kaç fotağraf çektim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
dağ çiği/bahçe
Bahçemizde çok sevdiğim bende hayranlık uyandıran, zeytin ağacının kovuğuna heralde bir sincap tarafından bırakılan bademin güzelliği. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
dağ çiği/bahçe
Sümbüllerim çok güzel açtı ama nergislerin arasına ekmiştim. Hayalimde hepsinin birden açtığı vardı. Malesef nergisler erken açtı hemde çok az, hayal kırıklığı yaşadım. Geçen yıldan kalan çuhalarımın keyfi yerinde |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili dağ çiği; Bahçeniz, bitkileriniz, çevreniz ve de özellikle kedi ile köpeğinizin sıra dışı ilişkisini yakaladığınız fotoğraf çok ama çok güzel.. İnşaallah, yaşamınız boyunca hep güzellikler içinde sağlıklı ve mutlu yaşarsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
dağ çiği/bahçe
Ağustosta bir dal ektiğim sarıyaseminin tutması beni çok sevindirdi.Boyu küçük ama gonca vermiş. Yol kenarındaki çirkinlikleri örtmek için orayıda çiçeklik yaptım.Çocukluğumda ustaları seyreder hep duvar örmek isterdim.Eski usül samanla toprağı karıştırıp duvarımıda ördüm. Garip şekilde eski şeyleri seviyorum galiba eski insanlara hayranlık benimkisi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
dağ çiği/bahçe
Geçen yıl kuzenimin dağdan getirdiği soğanlı bitkinin kardelen olduğunu sanıyodum. Geçenlerde yaptığımız dağ gezisin de gerçek kardeleni görene dek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
dağ çiği/bahçe
Bahçemde ki soğanlı bitkiyi araştırdım ve göl soğanı olduğunu öğrendim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
dağ çiği/bahçe
Dağ yolculuğumuz sırasında pankiden(köpeğimiz)kaçamadık.Arabayı uzunca bi süre takip etti.Babam dayanamadı arabaya aldı.O gün çok mutluydu yanında en çok sevdiği varlık babam vardı.Derelerde oynadı durdu ıslanmış çamurlu bi halde eve geldik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
dağ çiği/bahçe
Havalar güzel oldukça bahçeyi toparlamaya çalışıyorum.Yapılıcak işleri düşündükçe baya korkuyorum ama bahçede olunca hiç bir şey zor gelmiyor.Sebze tohumlarımı bu yıl bahçede çimlendirmeye karar verdim.Mini seralara tohumları ektim.Tatlı kabaklarını kasımda hazırladığım çukurların içine direkt ektim.Çilekleri çapa yapıp samanlarını yaydım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
dağ çiği/bahçe
Dağdan bolca yosun topladım.Çiçeklerin diplerini onlarla bi güzel kapladım.Görünüşte çiçekler pek memnun gibi görüntüde çok hoş oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
dağ çiği/bahçe
İki yıldır uğraştığım bahçeyi şekilden şekile sokup duruyorum.İstediğim şekile gelmesi iki üç yılımı alıcağa benziyor.Allah sağlık sıhat verirse çalışmaya devam.Bahçenin tamamaını beşinci kattan resimleye bildim.Yavaş yavaş değişimler.Uyduruk sebze adaları yaptım,Uyduruk diyorum çünkü tam hesaplı kitaplı değil elimizde olan inşaat artık keresteleriyle yaptım.İnşallah bol ürün alırım sebze adalarını babama kanıtlamam gerekiyor.Herkese anlatmak yoruyo bazen insanı.Burdan sayın Meyveli Tepeye teşekkür ediyorum bizlere verdiği değerli bilgiler için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
dağ çiği/bahçe
Saksılara özel bir köşe yaptım.KOmşuları şöyle bi dolaşıp çeşit çeşit çiçekler topladım.Saksılara arajman yaptım, bakalım tutarlarsa nasıl olucak.Uzun saksılara petunya ekmek niyetim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
dağ çiği/bahçe
bizim bahçenin hemen yanı olan halamın bahçesi,halam tarafından bana emanet edildi.halam seksen küsür yaşında mandalinalara bak ne olurdedi.KIramadım başıma bi dünya iş aldım.Bahçe çöplüktü adate baya düzene soktum.Toprak delisi ben toprağı görmüşüm ekmeden dururmuyum orayıda ekmeye başladım.Çok işim var çokk.Halamın bahçesinden görüntüler. Geçen yıl bir arkadaşımın verdiği sedef çiççeklerini oraya ekmiştim.Daha önce hiç çiçeğini görmediğim sedef çiçekleri ne kadar güzelmiş.Yoncalarda halamdan. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
dağ çiği/bahçe
Bahçede bahar iyice hissedilmeye başladı.Göl soğanları gün geçtikçe daha da güzelleşiyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
dağ çiği bahçe
Çuhalar her zamanki gibi çok güzeller.Küpelilerinde keyfi yerinde.Kalalarda yeni yeni canlanıyor kar kötü etkiledi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
dağ çiği bahçe
Bahçemin olmazsa olmazları panki (bana küstü) Güzel kızım fındıkım.(diye sevdiğim kedinin erkek olduğunu öğrendim.)Ortancayı unutmuşum göstermezsem küser. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
dağ çiği bahçe
Dağlarda gezerken rasladığım hayran kaldığım çiçeğin, araştırmalarım sonunda çöpleme çiçeğine benzettim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
dağ çiği bahçe
Bonsai şekli vermeye çalıştığım benjaminimi katlettim ![]() Sakız sardunyalarım bugün çok güzel geldi bana acaba balkona çıkınca keyiflerimi geldi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Yazıyla birlikte resim eklemeye çalışıyorum deneyerek öğreneceğiz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
dağ çiği bahçe
Çok sevdiğim gülüm ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Tatlı kabaklarını kül ve talaşla kurtardım.Şimdilik güzel büyüyorlar. ![]() Geçen yaz dökülen latin tohumlarım kendiliklerinden çimlenp beni mutlu ettiler ![]() Düşen bir kividen kendiliğinden çimlenen kivi fidanı ![]() Kasımda ektiğim aşılı böğürtlenler çok güzel gelişti.Merak ediyorum bu yaz meyve vericekmi. ![]() Çilekler olmaya başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Rüzgar kivileri mahvetti nasibimi bende aldım hastalandım soğuk bir rüzgardı. ![]() Dalları bezlerle bağlamak zorunda kaldık kivileri dilek ağaçlarına döndü. ![]() katsız küpelilerim kışı rahat atlattı keyifleri yerinde ama daha çiçek yok. Çiçeklerin arasında kendiliğinden çıkan nar fidanı ve gelincikler. [ATTACH][ATTACH] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Mis gibi kokan gülüm yanında gala ve hanımeliyle çok mutlu gözüküyor ![]() ![]() ![]() ![]() sedef çiçekleri paralarını göstermeye başladı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Çevremdeki doğal güzellikler, paylaşmak istedim.[ATTACH][ATTACH][ATTACH] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Çileklerim olmaya başladı,her gün bir avuç topluyorum. Anneme götürüyorum.Annem şeker hastesı çilek yiyebilir diye boğazımdan geçmiyor.Annemde bize öyle taşırdı bir zamanlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|