![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili maude, bahçenizi biraz geç fark ettim.geçte olsa hoşgeldin,sayfan hayırlı olsun.bahçeniz yeşillenmiş üstelik kayısı üretime geçmiş bile,kısa zamanda bahçene ve evine kavuşur keyfini çıkarırsın.sanırım resimdeki kızınız, çok şirin maşallah evinizin en nadide güzel kokulu nazlı çiçeğidir.sevgili maude nerede olursanız olun gözünüzden gönlünüzden çiçekler eksik olmasın.sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba! Çok uğraşmama ve site ilgililerinin hiçbir sorun olmadığını belirtmelerine rağmen üyelerin kaktüs ve sukulentleri başlığı altında yeni konu açamadım. Sorun çözülmene kadar bu konu altında sizlerle paylaşmaya karar verdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Echinopsis oxygona Yıllardır ne yavruluyorlar, ne de çiçek açıyorlar. Büyüdüler, durumları da iyi. Soğuk da görüyorlar güneş de. Ama gelecek yaz tam güneş alabilecekleri bir köşe bulacağım onlara. Ilk saksıdakinin altından kesmiştim birşeyler değişir mi diye ama yok... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#39 |
Ağaç Dostu
|
Mammilaria Elongata Yazın eşimin memleketindeki bir çanak çömlek atölyesinin bahçesinden almıştım. Son bir aydır bir sürüyavru var üstlerinde ancak bugün bazı yaralar almışlar. Kuşlar sanırım rahat vermiyorlar. Onların da kuşlardan öcünü aldığı kesin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#41 |
Ağaç Dostu
|
Bu ipad sinir bozucu şekilde yazdıklarını farklı kaydediyor insanın. Daha dikkatli ve acele etmeden yazmaya dikkat edeceğim. Zira yazım ve ifade önemli benim için. Yazım yanlışlarım özensizliğimden değil kesinkikle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Ağaç Dostu
|
Sedum Palmeri Kızımın okuluna giderken önünden geçtiğim evin bahçe masasında gördüm. Balkon camını tıklatıp bir rozet istediğim tatlı teyze bana saksısıyla hediye etti. Kendisinde kocaman bir saksı daha var ve çok güzeller. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Siz kaktüs-sukulentseverlerin bahçe kısmındaki şubesi gibisiniz sevgili Maude ![]() Bitkileriniz çok güzeller. Özellikle o Aloe juvenna harika görünüyor. Bu boya gelmesi ne kadar sürdü? Aloe variegata zaten çok sevdiğim türlerden, yanında 2 yavrusu da görünüyor, süper ![]() Gasterianız G. batesina sanırım. Sararmış yaprakları güneş yanığından olabilir mi? Gasteria direk güneşi sevmeyen, yarı gölge bitkisidir. Bir de küçük saksıda daha mutlu olurlar ancak kök çürüklüğünü yeni atlatmış ve yeni yer değiştirmişseniz dokunmayın, yerinde kalsın derim. Sadece sulamasına dikkat edip az az sulamanızı öneririm. Devamını bekliyoruz, sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Devamını sabırsızlıkla bekliyoruz diğer çiçekleriniz gibi kaktüs ve sukulentlerinizde harika. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Esin Ve sevgili Lusoari iginiz beni çok mutlu etti. Uun zamandır sitede paylaşmak istiyordum ama teknik sorunlar yüzünden başaramadım. Olsun böyle de olsa paylaşmak çok keyifli. Esin, ben çoğunun adını senden öğrendim aslında ![]() Gasteriayı bir marketten almıştım, haworthia, aloe juvenna, aloe variegata, crassula ovata, schlumbergera ile birlikte. Hem de herbirinin saksısı oldukça uygun fiyatlıydı. Kaçırmadım ![]() Aloe juvenna önceleri mutsuzdu ama sonradan üç yavru çıkardı. Formu biraz bozuldu ama bayağı büyüdü. Önceki fotoğrafını bulabilirsem yükleyeceğim, böylece fark anlaşılır. Mayıs sonunda almıştım. Aşağıdaki linkte aldıktan 3 hafta sonraki hali var. 1168 nolu mesajda. http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...tm#post1296974 Esin sana soracaklarım olacak ama hepsini paylaşayım sonra sorularımı sıralayacağım. Diğer arkadaşlaran da bildiklerini paylaşanlar olur inşallah. Şimdi bira daha fotoğraf yükleme zamanı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
Haworthia Limifolia Eşimin ailesini 2 haftalığına ziyarete gittik. Döndüğümüzde çiçek sürpriziyle karşılaştım. Önceleri bir karıştı çiçek sapı, öyle de kalacak sandım ama sonuç aşağıdaki gibi oldu. Şimdiki hali fotoğraftakinden bile uzun. Yaklaşık 110 cm kadar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
|
Aloe Ferox olduğunu sanıyorum. Yoksa başka bir adı mı var, bilen varsa yazsın lütfen. Onu da marketten almıştım diğerleriyle birlikte. Esin'e yazdığım mesajdaki linke http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...tm#post1296974 bakarsak oldukça büyümüş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
|
Opuntia (Kaynana Dili) Gittiğim çanak çömlek atölyesinin bahçesindeydi bu kaktüs de. Üç parça verdi bana sahibi. Çok da iyi gidiyordu. Çiçeğini bile gösterdi bir zaman. Ancak bugün farkettim ki kuşlar onu da rahat bırakmamış. Üzüldüm halini görünce. Yeni çıkan parçalar ana gövdeden ayrılır gibi olmuş, bağlantıları gevşemiş, düşecek gibi yan yatmışlar. Ne yapmalıyım sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaç Dostu
|
Kalanchoe, en sevdiklerimdendir. 6 yıl kadar önce anneme aldığım bir saksıdan çelikle üreterek bugünlere geldik. Bir sürü de dağıttık. Açtıklarında hep birlikte muhteşem oluyorlar. Açmış hallerini de bir ara yüklerim. Dahası var da ben birkaç tanesini paylaşayım. İlk iki fotoğraf aynı saksının yaz başı ve sonundaki halleridir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|