![]() |
|
![]() |
#62 |
Ağaç Dostu
|
Şimdi döktü çiçeklerini. Havadar, öğleden sonra güneşi alan kapalı bir balkonda duracak kış boyu. Umarım yaşatabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
|
Hanımeli Komşumun evinin dış cephesi, bahçe balkonu vs. tadilata girince, geçen yaz tamamen kurumaya yüz tutmuş, yıllardır kocaman olmuş hanımeli öbeğini ortak kararla kaldırmıştık ortadan. Ancak taze filizleri olan kök yerinde duruyordu. Fakat ustaların dikkatsiz ve özensiz çalışmalarıyla o da yok oldu gitti. Üzülmüştüm ama doğa gücünü gösterdi her zamanki gibi. Sakladığını verdi yine bize. Hanımeli fışkırdı yine aynı yerden. Kökü komşu bahçede ama benim bahçem de alacak nasibini, hele bir serpilip sarılsın tellere. Dilerim çiçekleriyle paylaşabilirim o zaman. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Ağaç Dostu
|
Kasımpatı Kaç yıl önce kocaman bir öbek kasımpatıydı. Muhteşemdi. Sonra biz yurtdışına gidince babam elinden geldiğince baktı bahçemize. O kocaman öbekten geriye kalan bu güzeller var elimizde. Yine öyle büyüyüp dallanıp, budaklanır mı? Yoksa böyle kalır mı, ne dersiniz? Tomurcuklanmış da bu hafta ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Ağaç Dostu
|
Araya yazdan kalma bir iki fotoğraf ekleyeyim. Gerektiği gibi bakamadığım ama hastalanınca tedavisini ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Alıntı:
Haworthia x Gasteria da olabilir, Gasteria X Aloe de olabilir. Ancak çiçek açarsa ebeveyn bitki hakkında bir şeyler söylemek mümkün olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
Ağaç Dostu
|
Bu da son hali, epeyce yol katetmişiz değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
Ağaç Dostu
|
Komşum verdi, onun saksısı dolup taşıyordu, bana da böldük. Yaz kış dışarıda duruyor onunki, yağmur, kar bana mısın demiyor. Baharda soğanlarından tekrar filizleniyor. Ancak bu sene çiçek açmadı. Adını bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Ağaç Dostu
|
Hosta - Süpürge çiçeği. Gölgesever bir bitkidir, çok güzel olmuş sizdeki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Esin, fırsat buldukça araştırıyorum ama buna sıra gelmemişti bir türlü koşturmacadan. Iki ayda bayağı toparlandı ve birçok sürgün verdi. Oturduğum sitede birkaç bahçede dikili gördüm. Onların yaprakları daha büyükçeydi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#81 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2013
|
sevgili maude, hergününüz böyle ganimetlerle dolu olsun.üstteki yeşil beyaz yapraklı telgraf.alttaki mor yapralı olan kara sevda gynura sormentosa güzel bir çiçek sarıcı ve sarkıtmaya uygun.son resimdeki sukulent sedum zahmetsiz bir çiçek güle güle büyütürsünüz inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#82 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
merhaba sn:Maude bu çiçek sarmaşık bir tür görüntüsü çok hoş fakat çiçekleri biraz kötü kokuyor güle güle büyütün çiçeklerinizi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
foğrafların arasından buldum buda çiçeği |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Bayçalı, ilginiz için teşekkür ederim. Renkleri öyle güzel ki, bir de güzel bakıp büyütebilirsem çiçeğinin kokusunu duymamazlıktan geliriz artık ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Evet o bir atlas, rengini biliyormusunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#88 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler. Anaç çiçek oldukça eski ve büyüktü. Birkaç yerinde çok önceden solmuş çiçekleri vardı. Pembe ya da kırmızı olduğunu sanıyorum. Daha çok kırmızıyı çağrıştırdı bana aslında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#90 |
Ağaç Dostu
|
Sadece bakım şartlarını sağlayamamak konusunda kaygılarım var birçok sahip olduğum yeni tür için. Mesela dün bahçeme bir baktım, toprak saksıya yenice diktiğim sempervivumları kuşlar yerinden çıkarmış. Kediler ve kuşlar, çiçeklerimin tatlı belaları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|