View Single Post
Eski 26-09-2014, 19:54   #46
Maude
Ağaç Dostu

Maude's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2008
Sevgili Esin Ve sevgili Lusoari iginiz beni çok mutlu etti. Uun zamandır sitede paylaşmak istiyordum ama teknik sorunlar yüzünden başaramadım. Olsun böyle de olsa paylaşmak çok keyifli.

Esin, ben çoğunun adını senden öğrendim aslında . Ve eminim senden öğreneceğim çok şey var. En büyük eksiğim toprak konusu. Kış dönemine girerken yapamam ama kış çıkışı toprak konusunu halledip, bu şekerleri rahatlatmak, gelişmelerini kolaylaştırmak gerek. Yine de yavaş da olsa geliştiler ve beni üzmediler.

Gasteriayı bir marketten almıştım, haworthia, aloe juvenna, aloe variegata, crassula ovata, schlumbergera ile birlikte. Hem de herbirinin saksısı oldukça uygun fiyatlıydı. Kaçırmadım . Gasteria bir saksı dolusuydu ancak çürümyi farkedince ayırdım. Ancak bunlar kaldı elimde. O yanıklar ta o zamandan kalma. Yavaş büyüyor, yavrular mı bilmem ma tutundular toprağa, irek güneş almayan bir pencere önünde duruyorlar ve sulamasına dikkat ediyorum. Umarım yaşatabilirim.

Aloe juvenna önceleri mutsuzdu ama sonradan üç yavru çıkardı. Formu biraz bozuldu ama bayağı büyüdü. Önceki fotoğrafını bulabilirsem yükleyeceğim, böylece fark anlaşılır. Mayıs sonunda almıştım. Aşağıdaki linkte aldıktan 3 hafta sonraki hali var. 1168 nolu mesajda.
http://www.agaclar.net/forum/bu-bitk...tm#post1296974

Esin sana soracaklarım olacak ama hepsini paylaşayım sonra sorularımı sıralayacağım. Diğer arkadaşlaran da bildiklerini paylaşanlar olur inşallah. Şimdi bira daha fotoğraf yükleme zamanı.

Maude Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön