![]() |
|
![]() |
#1951 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-02-2012
|
Sevgili durul az önce eskişehirden kareler seyrettim sayfanızda ortak tanıdıklarımız var zannedersem migrosun bulunduğu resim tepebaşı tranvay durağımı acaba eğer öyle ise ben dün aynı binadaydım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1955 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili arkadaşım, senin bilinmeyen bir çiçeğin vardı. Ne olduğunu bulamamıştık. O ne oldu? Saxifraga stolonifera tricolor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1956 |
Ağaç Dostu
|
Duruyor. ![]() ![]() ![]() Sevgili jineop, süpersin, hem unutmamışsın hem de adını bulmuşsun. ![]() Yaptığım Google aramalarında bitki ile ilgili Türkçe bilgi bulamadım. Çeviri yaptırdığımda, orada yazılanlar bana anlamsız geldi. Bitki ile ilgili başlık açmak gerekiyor. Adını buldun, başlık açmak da sana yakışıyor, arkadaşım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-04-2011
|
Harika çiçekler var.Geçen gün bahçemde gördüğüm tırtılı bıraktım bir hafta sonra olduğu yerdeki yaprakları afiyetle yemiş :=)) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1958 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Dona dayanıklıymış meğer, bir de ben koca kış baş köşemde ağırladım, Saxifraga Stolonifera Tricolor hanımefendiyi. ![]() Şimdi her ihtimale karşı saksı üçe bölünecek, biri dışarı, biri içeri, birine yer hazırla arkadaşım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Ağaç Dostu
|
Hava yine yağmurlu ve soğuk. ![]() Hafta arası çektiğim bazı fotoğrafları eklemek istiyorum. Forumlarda gördüğümde çok beğendiğim ispiryadan benim de var artık. Minik çiçeklerini görüp, sorduğumda ispirya olduğunu öğrenince hemen aldım. ![]() ![]() Ekilen tohumlar hava ısınmayınca ya hiç çimlenmediler ya da çimlenenler büyümüyor. Bir kaç aster fidesi aldım. Daha posetindeyken rengini belli etti, bu. ![]() Geçen yıldan kalma hüsnüyusuf tek çiçek açmış. ![]() Dikensiz böğürtlen de tomurcuklanmış. ![]() ![]() Adını öğrendikten sonra gözümde daha bir değerlendi. Saxifraga Stolonifera Tricolor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1962 |
Ağaç Dostu
|
Herkesin clematisleri açmış, açsınlar diye bekliyorum. Diplerine büyükçe birer taş koydum. ![]() ![]() Hoya carnosa durmadan yeni sürgün ve yaprak veriyor. ![]() Havlu püskülü ve kelebek. ![]() Ponpon gülde arı peteği, nereden gelmiş anlayamadım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1963 |
Ağaç Dostu
|
Mis kokulu filbahri açtı. ![]() ![]() Bitkiler bahçede her zaman tehlikede. Eşim dikkat ediyor artık, ama ameleye çapalatınca Bodrum Papatyaları yok olmuştu. Çiçekçide görünce hemen aldım. ![]() Şimdi saksıda duruyorlar bahçeye geçirmeye korkuyorum. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2011
|
Sayın SDurul böyle kaliteli fotoğraf karelerinizle paylaşımlarınız daha bir güzel oluyor. Bu konuda beceriniz, bize daha güzel görseller sunuyor.Herşey gönlünüzce olsun.Kolay gelsin. Saygılar selamlar efendim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1966 |
Ağaç Dostu
|
Öğretmenim; Çok haklısınız. Demekki oraları bu sene Samsun'dan soğuk. Biz burada, nisanın son haftasından bu yana soba yakmıyoruz. Zaten çiçeklerde söylüyor. Filbahriler burada açalı epey oldu. Havlu püskülü tomurcukları daha patlamaya yakın. Clematis için bir şey demek zor. Bazı cinsler daha açmadı. Ama taşı iyi düşünmüşsünüz. Ama olsun. Biraz geciksede, gelecek bu sıcaklar. O zaman ''offf'' demeya başlayacağız. Sağlıcakla kaın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1968 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2009
|
Biz geldik tüm güzellğimizle sevgilerimizi sunmaya |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1969 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Durul, bahçedeki süs bitkisi çeşitleri ağaç çeşitlerini geçti herhalde. Yavaş ve emniyetli adımlarla çok güzel bir bahçe oluşturuyorsunuz. Zamanında benim yaptığım gibi, ne bulursam dikeyim demiyorsunuz, bunu çok tartışmıştık "Arap saçına dönen bahçeler" de. Bahçeyi oluştururken acele etmeyip iyi düşünmek lazım, sonra ne kadar istesek de bazı radikal değişiklikleri yapamıyoruz. Yeni bitkileriniz çok güzel, Bodrum papatyası her bahçeye yakışıyor, çok da hoş görünüyor, ben de aldım bakalım yaylayı sevecek mi. Clematislerin bazı türleri geç açıyor, bence daha iyi, çünkü Baharla birlikte pek çok bitki çiçeklerini gösteriyor, Hazirandan sonra bahçelerin tadı yavaş yavaş kaçıyor. Esas o zaman açacak bitkileri de edinmek gerekiyor ki, güzellikler hep gözümüzün önünde olsun. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1970 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet Hanım, süs bitkileri ağaçları geçecekler de hepsi bebekler. Şöyle göz dolduracak bir bitkim yok henüz. ![]() Bu sezon çiçekçi, forumlarda hep adını duyup beğendiğim bitkileri getiriyor, ben de hiç düşünmeden alıyorum. En fazla dikkat etmeye çalıştığım soğuğa dayanıklı olmaları. Bazen bunun dışına da çıkmıyor değilim. Clematislerden Jackmani çok güçlü sürgünler veriyor, acilen sarılmaları için bir düzenek hazırlamam gerekiyor. Sizlerde gördüğüm, yeşil tel kafes gibi bir şeyler burada yok. Aslında ne bulursam dikiyorum. Her zaman söylüyorum, arap saçına dönen bahçeleri çok seviyorum. Toprak hiç görünmesin, her yer çiçeklerle dolsun istiyorum, her ne kadar bunu başaramasam da. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | |||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sadece bitkilerin gelişimleri değil, tohumların çimlenmeleri çok gecikti, sanırım açmalarını görmeden kış gelecek. Saygılar... Alıntı:
![]() Alıntı:
Hoş geldiniz, sevgili dağçiği. Teşekkür ederim. Haseki küpeleriniz ne kadar güzel gelişmiş ve açmışlar. Benim geçen sene çimlendirdiklerim bu sene ancak kendilerini büyüttüler, herhalde seneye üçüncü yıllarında açacaklar. ![]() ![]() İkinci yılları olduğuna kimse inanmaz. ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 24-05-2012 saat 11:19 |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1972 |
Ağaç Dostu
|
Clematislerden Jackmani çok güçlü sürgünler veriyor, acilen sarılmaları için bir düzenek hazırlamam gerekiyor. Sizlerde gördüğüm, yeşil tel kafes gibi bir şeyler burada yok. Aslında ne bulursam dikiyorum. Her zaman söylüyorum, arap saçına dönen bahçeleri çok seviyorum. Toprak hiç görünmesin, her yer çiçeklerle dolsun istiyorum, her ne kadar bunu başaramasam da. ![]() Sevgili sdurul, Clematis başlığına bir bakın isterseniz. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Hülya Hanım, verdiğiniz linkten yararlanmak mümkün ama benim clematisleri diktiğim duvarın yüksekliği 1,5 m. civarında. Yanlış yere dikmişim, ya yeri değişecek ya da olduğu duruma göre bir çare bulunacak. Sevgiler... Salı günü bahçede asmalar budandı, kurutulmak üzere naneler biçildi, biraz da fotoğraf çekildi. ![]() Genel görünümde yeşillik iyice artmıştı. Ağaçlar büyüdüğü için bağ evciği artık uzaktan pek görünmüyor. ![]() ![]() Budanan asma yaprakları bir bagaj geldi. Evde güzellerini ayıklayıp, demetleyip, yıkayıp yine konserve yaptım. ![]() Yaprakları ayıklarken bir tanesinin arkasında zararlı yumurtası gördüm. ![]() Naneler de ayıklanıp, yıkanıp kurumak üzere serildi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
|
Sevgili arkadaşım clematis dibleri için taş bence çok uygun değil. Köklere bası yapar, gelişmesini yavaşlatır ve dip sürgünü veremez. Hafif malzeme kullanmalısın. Ufak ponza taşı gibi taşlar belki. Ağaç kabuğu ormandan bulabilirsin. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede şu anda açan yer minesi, aynısafa, iris, süs yoncası, tomurcuklanan coreopsis grandiflora ilgili forumlara eklendi. ![]() Güller yavaş yavaş açmaya başladı. ![]() ![]() Hazeranlar iyice boylanmış. Üzerleri tomurcuk dolu. ![]() Tradescantia Andersoniana tomurcuklanmış, doğru yazmışımdır inşallah. Türkçe bir adı olsa. ![]() ![]() Çörekotları ne zaman çıktılarsa tomurcuklanmışlar. ![]() Yansıma. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1978 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ben de sizin gibi toprak görünmesin, görünecekse de çim görünsün diyenlerdenim. Bir bahçenin oturması için en az 4-5 yıl gerekiyor, tabii bizler sök dik yaptığımız için de bu süre daha uzuyor. Clematisleri sardırmak için ince telin(plastik)kalın olanını Koçtaştan almıştım 4 yıl önce. Bu sene tekrar almak için gittiğimde, ne incesini ne de kalın olanını bulamadım. Bauhaus gibi büyük yapımarketlerde vardır herhalde. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1979 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() Clematislere ciddi bir çözüm bulamadım, Bauhaus'a gitme durumum da şu anda yok. Ama bu gün yine çiçekçiye gittim. Begonya türü, gelin damat çiçeğiymiş, bir de mercanköşk aldım. Bir sürü küpe çeliği rica ettim. Renkleri çok güzeldi. Önümüzdeki günlerde evin dış cephesi boyanacağı için şimdiden kara kara düşünceye daldım. İki balkon ağzına kadar dolu, balkonlar boyanırken o kadar saksıyı nereye sığdıracağımı düşünürken yeni bitki almak büyük hata. Çiçekçide bir de sundavilla gördüm. Sevgili arkadaşım göndermemiş olsaydı kesin onu da alırdım. ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
|
|