View Single Post
Eski 12-02-2011, 13:09   #31
Sevgi Durul
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nilingen_54 Mesajı Göster
sorum vardı üzümsüz asma yaprağımız var fakat bir türlü kışa saklayamıyoruz eriyor tuzlayınca YARDIM EDERSENİZ sevinirim. çok teşekkürler
Mesajı yazan arkadaş, uzun zamandır siteye girmemiş. Ama belki başka yararlanan olabilir diyerek, asma yaprağı konservesinin tarifini vermeye çalışayım.

Yapraklar onarlı onbeşerli demet yapılarak, bir gün bekletilir. Konserve kavanozuna sıkı sıkı yerleştirilir. Üzerine bir çay kaşığı tuz ilave edilerek su doldurulur. Havası çıkması için biraz bekletilip, eksilen su tamamlanır. Kapağı sıkıca kapatılır.

Kavanozlar çoksa kazanda, azsa büyük bir tencerede, kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dk. kaynatılır. Ben düdüklü tencerede kaynatıyorum. Aynı anda üç kavanoz alıyor. Kaynama işlemi bittikten sonra, kavanozlar kapakları üzerine çevrilerek soğutulur, yerine yerleştirilir.

Konserve edilmiş yaprak, aynı dalından yeni kopmuş yapraktan farkı olmuyor.
Renk olarak ve lezzet olarak aynı taze yaprak gibi.

Yakında yapraklar çıkmaya başlar. Deneyecek arkadaşlar, sonucu yazarlarsa daha çok kişiye yararı olur diye düşünüyorum.

Name:  1.JPG
Views: 6970
Size:  24.4 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön