![]() |
|
![]() |
#33 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yapraklar onarlı onbeşerli demet yapılarak, bir gün bekletilir. Konserve kavanozuna sıkı sıkı yerleştirilir. Üzerine bir çay kaşığı tuz ilave edilerek su doldurulur. Havası çıkması için biraz bekletilip, eksilen su tamamlanır. Kapağı sıkıca kapatılır. Kavanozlar çoksa kazanda, azsa büyük bir tencerede, kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dk. kaynatılır. Ben düdüklü tencerede kaynatıyorum. Aynı anda üç kavanoz alıyor. Kaynama işlemi bittikten sonra, kavanozlar kapakları üzerine çevrilerek soğutulur, yerine yerleştirilir. Konserve edilmiş yaprak, aynı dalından yeni kopmuş yapraktan farkı olmuyor. Renk olarak ve lezzet olarak aynı taze yaprak gibi. Yakında yapraklar çıkmaya başlar. Deneyecek arkadaşlar, sonucu yazarlarsa daha çok kişiye yararı olur diye düşünüyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|