Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jineop
Sevgili arkadaşım clematis dibleri için taş bence çok uygun değil. Köklere bası yapar, gelişmesini yavaşlatır ve dip sürgünü veremez. Hafif malzeme kullanmalısın. Ufak ponza taşı gibi taşlar belki. Ağaç kabuğu ormandan bulabilirsin. Sevgiler.
|
Hemen kaldırayım o zaman, gerçi tam dibinde değil, bir karış kadar aralıklı. Yine de zararı olur mu arkadaşım?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı
Sevgili Durul, hepimiz bir birimize benziyoruz aslında  Ben de sizin gibi toprak görünmesin, görünecekse de çim görünsün diyenlerdenim.
Bir bahçenin oturması için en az 4-5 yıl gerekiyor, tabii bizler sök dik yaptığımız için de bu süre daha uzuyor.
Clematisleri sardırmak için ince telin(plastik)kalın olanını Koçtaştan almıştım 4 yıl önce. Bu sene tekrar almak için gittiğimde, ne incesini ne de kalın olanını bulamadım. Bauhaus gibi büyük yapımarketlerde vardır herhalde.
|
Sevgili Adalet Hanım, büyük bahçede çim hiç düşünemiyoruz. Evin bahçesi de henüz tam düzenlenmiş değil. İnşaat modundan çıkamadık henüz.
Clematislere ciddi bir çözüm bulamadım, Bauhaus'a gitme durumum da şu anda yok. Ama bu gün yine çiçekçiye gittim. Begonya türü, gelin damat çiçeğiymiş, bir de mercanköşk aldım. Bir sürü küpe çeliği rica ettim. Renkleri çok güzeldi.
Önümüzdeki günlerde evin dış cephesi boyanacağı için şimdiden kara kara düşünceye daldım. İki balkon ağzına kadar dolu, balkonlar boyanırken o kadar saksıyı nereye sığdıracağımı düşünürken yeni bitki almak büyük hata. Çiçekçide bir de sundavilla gördüm. Sevgili arkadaşım göndermemiş olsaydı kesin onu da alırdım.