agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni32724Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-06-2015, 11:31   #1
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Abla kirazları nasıl değerlendirmeyi düşünüyorsun

Ben de sabırsızlıkla annemden gelecek haberi bekliyorum, haber şu, dutlar ve kirazlar oldu. Sonra Suzidilara vınn köye

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-06-2015, 22:47   #2
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Galeri: 765
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Abla kirazları nasıl değerlendirmeyi düşünüyorsun

Ben de sabırsızlıkla annemden gelecek haberi bekliyorum, haber şu, dutlar ve kirazlar oldu. Sonra Suzidilara vınn köye
Pek yakında anneden haber gelir Sûz-i Dilârâ'cım, bizim burada olduğuna göre orada çoktan olmuşlardır.

Kirazları eş dost, akraba, konu komşu beraber yeriz. Önceden konservesini yapmıştım, diğer meyveler gibi sevgili yenmedi. Derin dondurucuda da güzel olmuyor. Taze tüketim yapıyoruz yani.

İstersen kargo yapılabilir.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-06-2015, 07:10   #3
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Pek yakında anneden haber gelir Sûz-i Dilârâ'cım, bizim burada olduğuna göre orada çoktan olmuşlardır.

Kirazları eş dost, akraba, konu komşu beraber yeriz. Önceden konservesini yapmıştım, diğer meyveler gibi sevgili yenmedi. Derin dondurucuda da güzel olmuyor. Taze tüketim yapıyoruz yani.

İstersen kargo yapılabilir.
Çok teşekkür ederim benim yerime de yersen yemiş kadar olurum. Yaptığın farklı bir yöntem varsa öğrenirim diye sormuştum. Senin sayfalarından birinde -herhalde bahçeydi-, kayısı, erik kompostosu fotoları görmüştüm. Onlardan ilham aldım ben de kayısı, tüysüz şeftali kompostosu yaptım çocuklara sırada kiraz var annemi bekliyorum. Geçen yıl yabanî böğürtlen kompostosu da yapmıştım bayıla bayıla yediler. Duttan da pekmez yapacağım, birazı da kurutulacak.

Çocuklara ilk ıhlamur yaptığımda "gelin size ballı çay vereceğim" demiştim. O gün bugündür bütün ballı ve pekmezli içecekler "ça ba" (çay-bal) oldu. Geliyorlar yanıma "anne çaa baa, çaa baa". Bu aralar dut pekmezini suyla şerbet yapıp veriyorum çok seviyorlar.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025