19-06-2015, 07:10
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2007
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul
Pek yakında anneden haber gelir Sûz-i Dilârâ'cım, bizim burada olduğuna göre orada çoktan olmuşlardır.
Kirazları eş dost, akraba, konu komşu beraber yeriz. Önceden konservesini yapmıştım, diğer meyveler gibi sevgili yenmedi. Derin dondurucuda da güzel olmuyor. Taze tüketim yapıyoruz yani.
İstersen kargo yapılabilir.
|
Çok teşekkür ederim  benim yerime de yersen yemiş kadar olurum.  Yaptığın farklı bir yöntem varsa öğrenirim diye sormuştum. Senin sayfalarından birinde -herhalde bahçeydi-, kayısı, erik kompostosu fotoları görmüştüm. Onlardan ilham aldım ben de kayısı, tüysüz şeftali kompostosu yaptım çocuklara sırada kiraz var annemi bekliyorum. Geçen yıl yabanî böğürtlen kompostosu da yapmıştım bayıla bayıla yediler. Duttan da pekmez yapacağım, birazı da kurutulacak.
Çocuklara ilk ıhlamur yaptığımda "gelin size ballı çay vereceğim" demiştim. O gün bugündür bütün ballı ve pekmezli içecekler "ça ba" (çay-bal) oldu. Geliyorlar yanıma "anne çaa baa, çaa baa". Bu aralar dut pekmezini suyla şerbet yapıp veriyorum çok seviyorlar.
|
|
|