![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Moderatör
|
Sevgili SDurul, bahçeni şöyle bir dolaştım. Ama fikir verebilmem için biraz daha detaylı incelemem gerekiyor. Bu arada elimdeki tohumları da tekrar bir gözden geçireyim. Şu anda elimde oldukça fazla sütleğen var. Hem onlardan hem de Osmanlı çileği gönderebilirim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Güler hanım, onca işiniz arasında bahçeme vakit ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Ben size çimlenmesini beklediğim tohumlarımı yazayım. Çünkü elim ayağıma dolaşıyor, neyi nereye dikeceğimi bilemiyorum. Çimlenmesini beklediğim petunya, cam güzeli, küstüm çiçeği, fesleğen, gülibrişim, orkide ağacı, haseki küpesi, acem borusu,sabah sefası, yıldız çadırı tohumları. Çimlenmiş olan ve büyümeye başlayan süs bezelyem var. Bir de sizden gelen üçüz çiçeği tohumlarım var. Onları direk yerine ekeceğim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim, sevgili Satı hanım. Keklik kafesi gençlik yıllarımızdan kalma. Bir zamanlar balkonumuzda, içinde bir veya iki keklik olurdu. Dediğiniz gibi çok güzel kuşlar, ötüşleri de çok hoş. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Havalar soğuk ve güneşsiz, ben acele ettikçe ektiğim tohumlardan ses seda yok. Çekirdekten yetiştirdiğim hurmanın saksısına ektiğim süs bezelyesi tohumlarından iki tanesi çimlendi. Diğerlerinin de bir an önce çimlenmesini bekliyorum. ![]() Geçtiğimiz hafta eşim bahçeye bir fidan dikti. Çilek ağacı imiş. Daha önce hiç duymamıştım. Forumlarda da bulamadım. Belki başka bir adı vardır. Bakalım meyvesi nasıl olacak? (Dağ Çileği-Arbutus unedo) ![]() Düzenleyen Sevgi Durul : 15-11-2010 saat 11:30 Neden: Yazım hatası, Ad Ekleme |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Ne kadar güzelmiş, alev çiçeğinin bu formunu(mor kuyruklu) görmemiştim. Şakayıklar da çok güzel açmışlar, yarı şeffaf gibiler, keşke bütün yaz açsalardı. Sindrellanızı çiçekler geçtikten sonra toprak üstünde 5 cm. kalacak kadar budarsanız yeniden çiçekleneceğini okumuştum. Rengi harika, kaç defa aldım ama ben yaşatamadım. Güle güle büyütün. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-04-2007
|
Öncelikle merhaba, bahçeniz çok güzel olmuş, resimlerinizden görünen işlemesi zor bir araziniz var . Bu hale getirmek için çok emek vermişsinizdir. ellerinize sağlık. Son resimdeki bitki sanırım koca yemiş ,dağ çileği (arbutus unedo) benim de çok sevdiğim bir bitkidir. sağlıcakla büyütün. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eşim çilek ağacı aldım dediğinde şaka yapıyor sanmıştım. Gerçek adı hakkında bilgi verdiğiniz için de teşekkür ederim. Hemen ilgili forumda buldum, meyvesi de güzelmiş. |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili Sdurul, Kocaman bir bahçe, kocaman bir yürek ve kocaman istek... Siz hepsine sahipsiniz, eminim çok kısa zamanda çok farklı görüntülere kavuşacaksınız. Bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın. Sevgiyle... |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili SDurul, son aldığın çiçekler çok güzeller, çilek ağacı dediğin meyve fidanı bana çok ilginç geldi,nerdeyse bahçeniz de bütün meyva ağaçları var,güle güle büyütün, avatarında güzel olmuş galiba bana mesaj vermişsin.Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim, sevgili Fatoş. Papatyalar tutmuş gibi görünüyor. Durmadan yeni çiçekler açıyor. Şimdi korkum kışın soğuktan etkilenir mi? Çünkü burada -12 leri görüyoruz. Eğer soğuktan etkilenir derseniz saksıya yedekleyeyim. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sayın SDURUL, Yasemininiz uyandı mı?Fotosunu ekleyebilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sürgünsüz,uyanmamış halini de çekerseniz bitkinin yeşerme ihtimalini konusuruz burdan.Umarım yeşerir |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Alev çiçeği ,özellikle beyaz olanı çok beğendim.Örümcek zambağının çiçeğine benziyor. Çiçekleri fotoğrafta göründüğü gibi büyük mü ? |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili nurcanaybay, alev çiçeğinin bu rengini ben de çok sevdim. Çiçekleri normal büyüklükte. Sevgili Güler hanım bugün bahçedeydik, çok yorulduk. Aklıma siz geldiniz. Kendimizce bir şeyler yaptık. Fotoğraflar çektik, bakalım beğenecek misiniz? Bugün ölüm haberi ile uyandığımız için üzgündük. Sitemiz üyesi çelebi67, geçirdiği kalp krizi sonrası vefat etmiş. Ağabeyi eşimin arkadaşı, öğle namazını müteakip defnedildi. Allah rahmet eylesin. Ailesine sabır versin. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sdurul, Özellikle ayva ağacı çocukluk yıllarımdan gelen favori ağacımdır Yasemininiz sürgün vermiş mi bakabilme imkanınız oldu mu? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Sayın Durul sizi kutluyor başarılar diliyorum.Emeğinize sağlık. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|