![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Sayın Hocam sizlerin bahçelerine bahar uğramış fotolarınızdan belli benim buralar da sanki kış yeniden geldi şu an fırtınadan dolayı hangi ağacım yatacak diye bekliyorum. Satı Ablam eşi Hasan Bey ve Üstadımız Sayın Güngör Salman Hanımefendi'nin yardımlarıyla diktiğimiz tohumlar sıkıntılı gözüküyor,artık benim bahçeme de bahar gelsin istiyorum. Baharla beraber yapacağınız işlerde Sayın eşinize ve size kolaylıklar diliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Yücel Canpolat kardeşim, ağaçlar çiçek açmış olsa da, burada hava soğuk ve yağışlı. Ağaçların aldanmasına sebep olacak don olayı yaşanmaz umarım. Biraz güneş çıkıp, hava ısınsa ağaçların neşesi yerine gelecek. Umarım sizin bitkileriniz de fırtınayı zararsız atlatırlar. Çok beklenilen baharın gelmesi yakındır. Teşekkür ediyor, ben de size kolaylıklar diliyorum. El bademi fidanı ve çiçekleri. ![]() ![]() ![]() ![]() Kayısı çiçeği. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Siz de sağ olun öğretmenim, güneşli günleri sabrederek bekliyoruz. Çok daha güzel görüntüler gelecek. Kirazlar, elmalar, ayvalar çiçeklenecek daha. Hünnaplar, zeytinler, kuşburnu ve aklıma gelmeyenler.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili SDurul bahçeni zevkle gezdim ellerine saglık enfes görüntüler maviş çiçegi alev çiçegi ne durumda bunlar mevsimlikmi acaba tohumlardan diktiklerin nekadar hoş saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/attachm...0&d=1273299079 Bu da açmış hali, http://www.agaclar.net/forum/attachm...9&d=1278409530 Sayın burak alkan, güzel yorumlarınıza teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim. Maviş çiçeği açmak için havaların ısınmasını bekliyor. Alev çiçekleri tek yıllık sanırım, yerlerini takipteyim, dökülen tohumlardan yeniden çimlenebilirler. Olmazsa tekrar çiçekçiden alırım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Daha da olacak. Hava bir ısınsa. ![]() Her zaman yanımda hissettiğim, Dudi kızıma gönderiyorum. Sevgiler... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sevgi'ciğim meyva ağaçların çiçeklenmiş erik, şeftali ağaçları gelin gibi olmuşlar. Ben de dün eşimin diktiği meyva fidanlarına bakmaya gittim onlarında üzerlerinde çiçekler vardı bazılarında sanki özellikle erikler de minik taneciklerini gördüm. Bahar kendini göstermekte, havalar ısınsa bitkilerimiz daha da şenlenecek. Bu yıl tohum ekemedim, belki bundan sonra ekerim, senin tohumlar fideye gelmiş, güle güle büyüt arkadaşım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Asıl ekmem gerekenleri 1 Nisanda ektim. Sen de geç kalmış sayılmazsın. Havalar ısınınca hepsi çimlenirler. Cuma günü eşim fidan dikmeye giderken, bana da hadi dedi. Ben zaten meraktayım, hemen hazırlandım. O gün çektiğim son görüntüler. Tohumlarını eltimden getirdiğim çiçek. Aynısafaya benziyor, ama galiba değil. ![]() Bellis, geçen seneden, ölmemiş. ![]() Başka bir çuha. ![]() Gül yapraklarının ilk halleri. ![]() Sevgili Satı Uğurtan, Güngör salman kardeşlerin gönderdiği solanum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler sayın burak alkan. Alıntı:
Gerçekten çok merak ediyorum, bilen varsa ve yazarsa sevinirim. Kesin olarak aynısafa olduğunu bildiğim bitki bu. ![]() Peki, bu da mı aynısafa? ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili sevim.K, evet ağaçlar çiçek çiçek, ama hava da çok soğuk. Baharın gelmesi bu yıl sabırları zorluyor. Bu gün eltime gittim, dönüşte rüzgar uçuracaktı nerdeyse. Elimdeki çelik ve soğanlar ağırlığımı arttırdı da uçmadım, Allahtan. Ben de ona elimdeki tohumlardan götürdüm, kardeş payı yaptık. Bakalım hangimizinkiler daha çabuk çimlenecek? Sayın kocasinan, beğendiğiniz için asıl ben size teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sayın SDurul ilkbaharın müjdecisi bu güzel çiçekleri fotoğraflayıp bizlerele paylaştığınız için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aminn...Hepimizin... Alıntı:
![]() Asuman'cım, birden çok alıntı yapma konusundaki yardımın için teşekkür, başardım. |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hepsi çok güzel maşallah. Bir muscaridir gidiyor bu günlerde. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim, sevgili Fatoş. Öğrenmiş oldum. Sevgiler... Bugün yine tohum ekme günüydü. Sayın tturt'un gönderdiği, adenium, plumeria, sabah sefası, four o'clocks, beyaz erguvan, gül hatmi, beyaz patlıcan, sweet pea, hibiscus, kına çiçeği, gül biber, cardinal, Japon morning glory, şebboy tohumları toprakla buluştu, Altın çilek, cosmos, çan şarrmaşığı, nicotiana parfüme red tohumlarının ekimi yarına kaldı. Yeni bitkilerimin merak ve heyecanı içindeyim. Bir de açsalar. Teşekkürler sayın tturt. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Bugün bahçedeydik. Güneşli ama soğuk bir gündü. Gider gitmez sobayı yaktık. Ara ara içeri ısınmaya girdik. Sobanın üzerinde demlenen çayın tadı başka güzel oluyor, özlemişiz. Eşim budama artığı odunların kesimiyle ve yerleştirmesiyle uğraştı. Ben de dün aldığım çiçeklerimi diktim. Ektiğim tohumlardan yeşeren fideleri suladım. Otlarını temizledim. En önemlisi yaseminin yerini değiştirdim. Daha bol güneş alan bir yere geçirdim, bakalım daha erken uyanacak mı? Hafta içi bahçe çapalanmış, zeytinler budanmıştı. Çiçeği geçen badem ve erik ağaçları yapraklanmış. Başka cins bir erik açmış, yaşlı armut ağacı da açmış. Bu armut geçen yıl da açmış fakat meyve vermemişti. Eşim onu kesmek istemiyor, babamızın hatırası. Fide olarak aldığım alisyumların beyazı. Moru net çıkmamış, eklemiyorum. ![]() Adını bilmediğim yeni çiçeğim, çok güzel kokusu var. ![]() Kışı sağlam geçirince ortancaların sayısını arttırmaya karar vermiştim. Şimdilik dört kök aldım, çiçekçide o kadar kalmıştı. Haftaya çiçekler seçilmeden, çiçekçiye erken gitmek gerekiyor. ![]() Güller yapraklanmış, bu gülün bu halini çok sevdim. ![]() Tomurcuklu çuha. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Bahar gelince sadece gençlerin kanının kaynadığını düşünürdüm. Öyle değilmiş. Bahçelerinizdeki renklenmeleri gördükçe, benimde içim içime sığmıyor. Mayıs ayını iple çekiyorum bahçeme gitmek için. Bizlerde bahçelerimize aşığız. Değil mi ya öğretmenim? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() Mayıs ayına ne kaldı ki, öğretmenim. Sağlıkla bahçenize kavuşmanız ve güzel görüntüleri bizlerle paylaşmanız dileklerimle...Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
[QUOTE=SDurul;783479] Adını bilmediğim yeni çiçeğim, çok güzel kokusu var. Eklenti 202411 Sevgili SDurul adını bilmediğiniz yeni çiçeğiniz Frezya olmalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Allah'ım sadece adını duyduğum ve fotoğraflarını gördüğüm bitkilere sahip olma duygusu bambaşka bir şeymiş. Kendi yetiştirdiğim ortancaları bilgisizlikten öldürünce, hazırını almak daha kolayıma geldi, sevgili furkan. Eğe yine kaybedersem, en azından o kadar üzülmem. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
antep fıstığı, ceviz silkme makinası, ceviz soyma makinası, chandler ceviz, zeytin |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|