![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet yaa! Bendekilerde öyle. Tamamına Kasımpatı kılıklı zinnia tohum ektiğim fidelikte kalanlarda, normal çiçeklileride görünce şaşırdım. Hibritler, mendel kanunlarını teyid ediyorlar galiba. ![]() Ben zinnia çiçeklerini hiç koparmıyorum. Sanırım yorulmuyorlar. Sadece tohumunu alacaklarıma işaret ipi bağlıyordum. Bu sene onuda yapmayacağım. Zira, aynı hazeranlar gibi, dökülen tohumlardan çıkıyorlar nasıl olsa. Örümcek çiçeği ekim sonuna kadar açmayı ve tohum vermeyi sürdürüyor. Pentas' ı hiç denemedim. Bir araştırayım. Neden olmasın? Öneri için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Orhan Bey zinnia tohumları; ben her sene toplarım ve saklarım. Ama şimdi dökülenler 10 gün sonra çimlenir ve kışa yaşamazlar. Üzerinde bırakıp toplamaz isem seneye nasıl kendiliğinden çimlenecekler peki? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili YeniGine; Bende toplayıp saklıyordum. Bu sene toplamayı düşünmüyorum. Fotoğraflardan da tahmin edebileceğiniz gibi, 7-8 öbeğe birkaç yüz fide dikiyorum. Bunlardan dökülen binlerce tohumdan, yine en az yüz tanesi, nisan sonunda çimleniyor. Ben onları kazıp geçiyordum. Bu sefer kazmam. ![]() Siz, daha az sayıda fideliyorsunuz. O nedenle tohumunu toplayın. Zira saka, sığırcık ve benzeri kuşlar size bırakmayabilirler. Selam ve sevgiler. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Pentas
Orhan bey Pentas'ları fotoğrafladım. Çok göz dolduran, fazla uzamadığı için desteğe ihtiyaç duymayan, çiçekleri dayanıklı ve bol, yaprak yapısı hoş bir bitki. Seveceğinizden eminim. Kışa dayanıp dayanamayacağını bu sene test edeceğim, bakımını araştırmadım henüz. Sanırım Samsun'da kışı daha rahat atlatacaktır, korumaya alarak şansımızı yükseltebiliriz. Sizin yeşil yolun iki kenarında çok güzel duracaktır. ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Çok güzel bir çiçek. 4 ay kadar çiçekli kalışı ayrı güzel. Benim de yeni favorilerimden. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2009
|
Orhan abi; çok güzel bir nostalji olmuş.O günden bugüne çok şeyler olmuş.Adeta cennete dönüşmüş bahçe.Sizlerin bahçelerini görünce bize'de gayret geliyor. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Sanki yalancı cennet.... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Orhan ağabeyim bahçenizdeki çiçek şöleni tam gaz devam ediyor. Yetiştirenlerin ellerine sağlık. Fındık hasadını bitirmişsiniz, Allah sevdiklerinizle beraber yemeyi ve yenisini görmeyi nasip etsin. Muğladan selamlarımla. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Evet, çiçeklerim hala yüz güldürüyor. Teşekkür ederim. Hasadı tamamladık. Buralarda, bizimki kadar fındık çok sayılmaz. Öyle ya, 15-20 ton fındık üretenler bile var. (Yani 100-150 dönüm fındıklığı olanlar.)2-3 ton çıkaran bile, fotoğrafta görülen kadarını, eşe dosta dağıtmak ve kendileri için ayırıyorlar. Anlayacağın, fındık iyi bir gelir kaynağı. Geçen yıl 4-5 tl. arasında satıldı. bu yıl 6-6,5 tl. den piyasa açıldı. İyi para! Keşke ülkemizin diğer yörelerindeki çiftçilerde, böylesine getirisi yüksek bir ürün yetiştirme şansına sahip olsalar.Selam ve sevgilerimle... |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Orhan Ağabey, Bahçeniz öylesine keyifli ki... O bereketli fındık hasadının ardından çiçeklerine daha çok zaman ayıracaksın ya, ilgisiz halleri böylesine güzelse ilgilenince ne olacak bu bahçe sakinlerinin hali? Hele o melek boruları yok mu! Seyrine doyum olmaz. Gelen geçenin gözü kalıyordur muhakkak ki! Ama bunca bereketin sırrını biliyorum ben. O güzel yüreğinizle ortaya koyduğunuz sevgi bu güzellerin asıl nedeni... Emeklerinize, yüreğinize sağlık! Sevgiler, selamlar... |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili loveforlife; Ağzından bal damlıyor valla. Yine pozitif enerji yayıyorsun. Evet, Melek boruları herkesi büyülüyor. Özellikle akşamdan sonra yaydığı muhteşem kokusuyla sarısına bayılıyorlar. ![]() 7-8 gün boyunca, sulamaları aksattım. Bitkilerin diplerindeki yabani otları kazma işini aksattım. Bazı marazlı bitkilerin bakımı gecikti, vs... Şimdi onlara sıra geldiğini vurgulamak istemiştim. Hakkımdaki güzel düşüncelerinden ötürü, gururum okşandı. İyi biri olarak tanınmak hoş bir duygu. Çok teşekkür ederim. Bizden de, sevgi ve selamlar. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Selamlar Sayin Orhan Özbilgic, yuvanizda ve kendi olusturdugunuz Cennet gibi bahcenizde daha nice saglikli, huzurlu, mutlu ve bir o kadar da uzun bir ömür gecirmenizi dilerim. Melek borazanlarina resmen agzim acik baktim ne kadar güzel ve büyükler masallah, benim melek borazanlariminda böyle büyük olmalari ve gövdelerinin kalinlasmasi icin neler yapabilirim ? Benimkilerde birde böcek sorunu oldu bu sene yapraklari delik desik oldu, sonra cok yagmur yaginca cogu yapraklari döküldü, simdi boylari uzadi güzel yapraklandilar ama havalar sogudu artik malesef. Bananeler tavsiye edersiniz ? |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
İyi dileklerinize teşekkür ederim. Melek borazanları için özel bir şey uygulamıyorum. Sadece ilk baharda gübre (%26 Amonyum Nitrat), haziranda bir gübre daha... O kadar. Sanırım Yeşilırmak Deltası' nda olmanın bir avantajına sahibiz. Derin bir bitki toprağı. Üstelik alüvyon. Ayrıca bol yağışlı ve ılıman bir iklim. Yine bol gece nemi. Yapraklarını yakından çekmediğim için fark edilmiyor. Benimkilerde de yapraklar dantel gibi. Yaprak bit ve pirelerinin marifeti. Ben ilaç kullanmadım. Kendi kendine yensin diye. Buralarda ilk kırağıya kadar çiçeklenme sürüyor. Geçen yıl aralık ayının 5' inde hala kırağı düşmemişti. İnanın üzeri çiçekli iken budayıp, sentetik çuvallarla gövdelerini sardım. Yumuşak bir kış geçmesine rağmen, toprak seviyesine kadar dondular. Nisanda birçok yeni sürgünler verdiler. Ben onlardan güçlü gördüğüm 3' er tanesini ayırıp, diğerlerini kopardım. Sonuçta gördükleriniz üçer ana dallı bitkiler. Üzgünüm. ![]() Size önerebileceğim bir birikimim yok! Selam ve sevgilerimle. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir haftaya yakın süredir sebze bahçesine girememiştik. Bugün hepsini topladık. Bamyalarda çok kartlaşma vardı, koparıp attık. Sadece yemeklik olabileceklerini topladık. Kışlık kuru fasulyelerde olmaya başlamış. Onlardan da epeyce topladık. Domatesler eskisi kadar çabuk kızarmıyorlar. Birde onları iki güne bir topladığımızdan, onlar azdı. Çeri domates arsız. O bereketliliğini sürdürüyor. Börülceler, yeşil fasulyeler... Köyde bugünlerde hayat bedava... ![]() Salçalık-Turşuluk biberlerde kızarmaya başlamışlar. Diğer biberler ve patlıcanlar hala bol. Son kavun ve karpuzu kopardık. Gerçi geçenlerde kopardıklarımızdan 3-4 tane daha alt katta havadar bir yerde var genede. ![]() ![]() ![]() Şeker pembe oya ikinci kez coştu. ![]() Mercan Ağacı çiçekleri giderek güzelleşiyor. ![]() Köyde, gerçek anlamda ''köylülük'' yaşayan, çok sevdiğimiz bir dostumuz, bir bakraç yoğurt getirdi ki sormayın! Nisanda da getirmişti sağolsun. Hemen kaşıklarımızı daldırdık. ![]() Hiç yağı alınmamış sütten yapılmış. Kaymağı neredeyse 1 cm. Yok böyle bir lezzet. ![]() |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Moderatör
|
Off ki offf, ne de güzel görünüyor. Afiyet olsun. Ben de manda sütünden yapılmış yoğurttan mayalık ayırmıştım. Koyun sütüne katarak yoğurt yapayım, canımı istettiniz. Aşerme zamanım da çoktaaaan geçti. ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Heyhat! Böylesine güzellikler yıllar önce çok doğaldı. İstanbul'u bilmem ama, Anadolu' da kasaba ve şehir pazarlarında bulmak mümkündü. Oysa şimdi, karşımıza çıkınca arkeolojik bir esermişçesine seviniyoruz ve fotoğraflarını paylaşıyoruz. ![]() Sizinki de çok güzel olacaktır muhakkak. Afiyetle yiyin. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Afiyetler olsun Orhan bey; Böylesine doğal katkısız yoğurdu yemek artık lüks, sebzelerde ona keza, bizde sizin gibi bu nimetlerden fazlasıyla nasipleniyoruz, insanın gözünün önünde sağılan sütü sıcağı sıcağına alması çok keyifli oluyor, içinden kreması ayrılmadan! Eşiniz hanımefendiye selamlar. Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sevgili Orhan Özbilgiç çook doğru demişsiniz... Heyhat!.. Valla günümüzde bu durumlara geldik. Sevgili milaca'nın da dediği gibi insanın gözünün önünde bir ineğin sağılması sıcağı sıcağına sütünün alınması ne kadar güzeldir, zevklidir. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayin YeniGine, söylediginiz cok dogru, ineklerin sagilmasini izlemek, taptaze bol kaymakli sütü alip eve gelmek cok zevkli oluyor gercekten. Ben bu zevki her hafta yasiyorum sükürler olsun. Yogurt, eksimik ve peyniri kendim evde yapiyorum. |
|
|
|
![]() |
|
|