View Single Post
Eski 03-07-2012, 23:05   #2671
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Sevgili arkadaşlarım,
Limon, tturt, sevim4, kartal124, günebakan, smnunal, Benol Hazaroğlu, ve Kiraz.

İyi niyetli desteklerinize teşekkür ediyorum.
Bir saat kadar önce elektrikler ve internet bağlantısı geldi.
Dün yaşadığımız çok şiddetli fırtına ve beraberindeki kuvvetli yağışın doğal olarak önce kendi bahçemdeki hasarlarını görünce moralim çok bozuldu. Ama sonrasında, bu felaketi daha büyük boyutlarda yaşayanlar olduğunu duyup, bazılarıını görünce tanrıya şükrettim.

Zira benim kayıplarımın telafisi vardı. En çok üzüldüğüm yaklaşık 42 yıl önce dikidiğini bildiğim, karşı komşuma ait iki Toros sedirinden birinin ortadan kırılması oldu. Yaz-kış balkonumdan o iki ulu sedirin güzelliğini seyretmek bana keyif veriyordu.

Yine yan komşumun, insanlar gölgesinde dolmuş bekleyebilsin diye uzun yıllar önce diktiği Aksöğüt'ün kökünden yıkılmasıda beni epeyce üzdü.

Kendi bahçemde ise;
Geçen kışı boyunun ve dallarının yarısından fazlasını kaybederek atlatan ve yeniden bol çiçekli hallerine kavuşan Abutilon'umun, bu baharda filizlenmeyecek diye çok üzüldüğüm, sonrasında ortaya çıkan tek kök sürgününü görünce çok mutlandığım ve çiçeklenmesini beklediğim Solanum Rantonetti'nin, köklerinden kırılmasına canım sıkıldı.
Bu yıl üzerinde oldukça bol meyvesi olan,ön bahçedeki Trabzon Hurmasının iki güzel dalının kırılması,arka bahçedekinin tüm dallarının kırılması, bir elma ağacımın üzerindeki tüm meyveleri ile birlikte kökünden sökülmesi, dahlialardan bazılarının köklerinin kırılması, sebzelerimin bir bölümünün devrilmesi, leylandilerin yan yatması vs.moralimi bozmuştu vesselam.

Bugün epeyce uğraşarak tüm devrilen bitkilerimin diplerine ince bambu çubuklar, parlıcanların diplerinede destek sopaları bağladım. Yarında benzer çalışmalarla ortalığı epeyce toparlarım. Şimdi moralim iyi. Bir kaç gün içinde herşey normale döner ümidediyorum.

Yağmur öncesi bahçemden birkaç görüntü.

Name:  011.jpg
Views: 491
Size:  50.0 KB

Name:  022.jpg
Views: 487
Size:  71.4 KB

Name:  037.jpg
Views: 464
Size:  71.3 KB

Name:  043.jpg
Views: 471