![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Hoşgeldin orhan abim,bahçenin durumu iyidir inşallah bahar geliyor artık. Şennecek bahçeler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili cemo, Çan sarmaşığı eğer çok yıllık olmayı sürdürürse harika! Denemende yarar var. Budamalara başladım. Birkaç gün içinde bitiririm sanıyorum. Bordo bulamacı budamadan sonra atılacağı için, sen biraz bekleyeceksin. çiçeklenmemiş her bitkiye atılabileceği için pek sorun olmaz. Belki eriklere atamayabilirsin.? çiçek açmış olursa. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sebahattin Sargın; Pasiflora bulunduğum köyde 30-35 senedir var. Bi dostum, iki katlı evinin ikinci katına, bahçeden direkt çıkılan merdivenlerinin trabzanlarına sardırmıştı. Saat çiçeği diyorlardı. Yıllar sonra kesip yokettiğini gördüm. Sebebini sorduğumda, ''Avlumun her tarafından çıkıyordu. Başedemedim. Vurdum yabani ot ilacını...'' Demişti. Buna rağmen İstanbul' da Bauhuse' ta görü aldım. Apartmanımızın kameriyesinin dibine diktim. Bir ay içinde balon gibi onlarca çiçek tomurcuğu verdi. Ama ne olduysa çiçeklenmeden kurudu. Bu yüzden sıtkım sıyrıldı. Köyde, evvelki yıl bir arkadaşımın balkonunun ön cephesinde vardı. Bir ara fırsat yaratıp, gidip bakayım. Duruyorsa, kök sürgünü de varsa sonbahardan kalma, söküp getireyim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Yücel bey; Geldim ama henüz bahçelerin tadı tuzu yok! Tüm pul yapraklılar ve bazı ibreliler gibi, benimde Nootkatensis Pendula' m kızarmış, hatta bazı dalları sararmış. Kuru gibi duruyor. Eğer o dallarda kurursa, formu iyice bozulacak.![]() ![]() Çan sarmaşığı çok güzel, özellikle sonbaharda çiçeklenmesi ve kışa kadar sürmesi çok hoş. Tavsiye ederim. |
|
|
|
![]() |
|
|