![]() |
|
![]() |
#1741 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Orha abicim, bahçen harika orada çimlerde uzanıp doğayı dinlemek vardı ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1742 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Alıntı:
Bu arada bahçeme birkaç ay önce dikip de, adını bilmediğim çalının, fırça çalısı olduğunu öğrenmiş oldum. Çok teşekkürler.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kenar çiçeği çok şirin. Tohumlarını mart ayında direkt toprağa ekmiştim. Diğer tohumlarıda viyollerde, iç mekanda ama soğuk bir ortamda tutmak zorunda kalıyorum. Mayısta geldiğimde viyolleri ile beraber dışarı alıyorum. Başarı oranım yüzde 60-70 diyebilirim. Clematisler hala çimlenmedi veya çürüdüler. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1745 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiçek ve tohumların kaynağını belirtmeyi agaclar.net' in paylaşımcılık ruhunu vurgulamak için gerekli görüyorum. Belirttiğiniz gibi bu zevke paha biçilemez. Selam ve sevgilerimle. Fırça çalısı konusundaki katkım beni dahada mutlu etti. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hem çimlendirmesi, şaşırtması da yok, tam benlikmiş. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1747 |
Ağaç Dostu
|
Orhan Özbilgiç öğretmenim, şakayığın rengini ben de çok beğendim. Sanırım o da soğuğa dayanıklı. Fırça çalıları bu seneyi sağlam geçirebilmişler mi? Çiçek ve tohumlarının kaynağını belirtmekte sizinle aynı fikirdeyim. İnanın parayla aldıklarımdan daha değerliler. Sizin gönderdiğiniz tohumlardan sellukalar iyi durumdalar. Saksıdan bahçeye geçirmeyi düşünüyorum. Kara gözlü suzanları ve daturaları çimlendirmeyi başaramadım, Öğretmenim. Sabırla bekliyorum. Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1748 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Umarım birgün yolunuz düşer de hayalinizi gerçekleştirisiniz. Sizleri konuk etmekten büyük zevk alacağımızdan emin olun. Şakayığımın çiçeklenme evrelerini tarih sırasındaki fotoğraflarla göstermeyi uygun buldum. Umarım sizinkide yakında açacaktır. Not: Son fotoğraf yanlışlıkla yüklendi. Aynı tarihte çekilmiş bir diğer fotoğraf sırada vardı zaten. Son hali dünkü fotoğraflarda var diye tekrar yüklemedim. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1749 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Daturalar ve Suzanlar biraz geç çimleniyorlar. Benimde beyaz renkli olanı bir tane çimlendi. Bugün yeniledim. Suzan ekmemiştim. Yakında geçen sene ektiğim yerlerden çıkmaya başlarlar sanırım. Fırça çalılarım gayet iyi durumdalar. (Küçüğü daha az güneş alan bir yerde olduğu için diğerine göre bıcırık kaldı. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1750 |
Ağaç Dostu
|
Daturaların geç çimlenmesine sevindim. O zaman ümit var demektir. Ben de kendime kabahat bulmaya başlamıştım. Bu arada elimde kalan son tohumları da, bu sefer 24 saat suda bekleterek ektim. Diğerleri çürüdüyse, belki bunlar sevindirir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1751 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Teşekkür ederim Orhan abicim sağolun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1752 |
Ağaç Dostu
|
Eskilerininde çıkması gerekir. Hele bu son ektikleriniz kesinlikle çıkacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 |
Ağaç Dostu
|
Yeni Nootkatensis Pendula (Hayalet Selvi) son derece sağlıklı görünüyor. ![]() ![]() Balkon duvarındaki sarılıcılardan sadece gül açmaya başladı. Lonicera, Clematisler ve Mavi çiçekli çan sarmaşığı henüz açmadılar. Ama Lonicera ve Clematislerden birinde tomurcuklar var. O kadar. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1761 |
Kaybettik
|
Ayy kaz ayağı ne güzel çiçekleride ![]() ![]() ![]() Evin duvarındaki güller ne güzel olmuşlar. Aslında bahçe çok güzel olmuş. Eşinize ve size sevgilerimle ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ne kadar muhteşem bir ağaçmış. Yerim olsa kesinlikle ben de dikerdim. Bahçenizde mutlu olsun, hızlı ve sağlıklı büyüsün ve bir gün resimdeki gibi olsun ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Ağaç Dostu
|
Aslında sukulentler tanıştığım ilk bitkilerdendi. Sonra çeşitlerinin ne denli çok olduğunu öğrendim. Her iki bitkide çok kolay tutturuluyor. Bir ara size dalından gönderirim. Zira bu yıl arabamla gelmedim. Bu nedenle dönüşte uğrama gibi bir şansım olmayacak. selam ve sevgiler, öğretmenim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1764 |
Ağaç Dostu
|
Eser Hanım; Bahçeme nadir bulunan ibrelilerden dikmek için araştırma yaparken, Gürkan Ceylan' ın ''Dış Mekan süs Bitkileri ve Peyzajda Kullanımları'' adlı kitabını edinmiştim. İlk kez orada dikkatimi çekti. Ne ilginçtir ki Samsun' da Aksa Botanic' te bir tanecik gördüm. ilk iki yıl 300 liradan başlayan fiyatlar istediler. Üçüncü yılda (Uzun yıllar saksıda kalmaktan olacak) biraz formu bozulmuş, bazı dalları ve dal uçları kesilmiş olmasına rağmen, nakliye dahil 200 liraya verdiler. Bir yıl yaşatamadım. Köklerinde bir problem vardıki her ay bir dalı kuruyordu. Sonunda tamamen kurudu. Bunu İnternetten Sakarya Botanik' te buldum. Kargo hizmeti vermiyorlardı. Genel Müdür ile ilişkilendim. Sağolsun bana özel bir kargo hizmeti verdirtti. Bu son derece sağlıklı. Sanırım toprağa adapte olduki; yeni sürgünler vermeye başladı. Bahçemde en çok değer verdiğim ağaç. Yüklediğiniz fotoğrafı abartmayayım, yüzlerce kez hayran hayran izlemiştim. Zira bu ağaca ilişkin çok fazla fotoğraf yok. Yüklediğiniz içn çok teşekkür ederim. Sanırım üç-beş yıl sonra ona yakın bir görüntüyü izleyebileceğim. Zira senede 40-50 cm. uzuyormuş. Benimki şimdilik toprak seviyesinden 175 cm. boyunda. ![]() Selam ve sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1766 |
Ağaç Dostu
|
Sapanca size çok yakın. Orada, tüm bitkiler neredeyse var seralarda. Ödediğiniz kargo parasına, 50 kuruşluk acemleri alabilirsiniz. Bilginize. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1767 |
Ağaç Dostu
|
Orhan Bey bahçeniz renkleniyor, ne güzel. Sarmaşık gülünüz çok güzel, koru çiçekleriniz çok güzel. Koru çiçeğinizin yoğunluğu bana Özbey'in bahçesindeki gece mumlarını hatırlattı.... 1753 de kıvrık saplı, ters laleye benzeyen çiçeğiniz nedir ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1768 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bahçeniz rengarenk olmuş Orhan abiciğim bende sarmaşık güle bayıldım çok güzel tabi diğerleri de ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1769 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Orhan abim hepiside maşallah şennenmiş ellerine sağlık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1770 |
Ağaç Dostu
|
Bugün bahçelere bahar gelmiş, maşallah diyelim. Öğretmenim, koru çiçeklerinin rengi çok güzel. Gelin tacı da öyle. Sarmaşık gül bir ömür. Sağlıklı günlerde sefasını sürmeniz dileğiyle... Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|