![]() |
|
![]() |
#241 |
Ağaç Dostu
|
Bugün, Samsun Aksa Botanic' ten, Bir Kırmızı Yapraklı Akçaağaç (Acer Palmatum Bloodgood), Bir Alacalı yapraklı İlex, (Benim çeliğim tutmadı!) ![]() Bir üzerinde meyvesi olan Şeftali, Bir Nar fidanı alıp getirdim. Meyveleri diktim. İlex ve Akçaağac yarın dikilecek. Selluka ve Acem Borusu için; Çarmıh gibi birşeyler yaptım. Şimdi çirkin görünüyor ama, sarılıp örttüklerinde ağaç gibi oluyorlar. ![]() Yuvarlak tarhın ortasında, Mart sonunda diktiğim Hezarenler, kenarında ise Koru Çiçekleri(Gümüş Kenar) son derece sağlıklı biçimde çimlendiler. ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Orhan Özbilgiç : 16-05-2010 saat 09:20 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alev Ağacı ile bu farklı bitkiler. Ancak Alev Ağacı' nın yapraklarıda, erken ilkbaharda kızıllaşıyor. Fakat onun kızılı biraz daha parlak oluyor. Bu biraz daha mat bir kızıl. Buna ilişkin konu başlığı var sitemizde. ![]() http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6863 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
|
Sn Orhan Özbilgiç, bende hep sizin gibi düşünüyorum ama uygulayamıyorum. Eşim dışarıdan bir şey istiyormusun? diye sorduğunda bile düşünmeden : Çiçekçi' ye uğrayıp şu... çiçek, gelmiş mi? sorsana diyorum, bir şey söylemiyor ama yüzüme garip garip bakıyor. Kırmızı Yapraklı Akçaağaç' ı çok zaten çok severim, hepsini güle güle büyütün. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Ağaç Dostu
|
Sevim Hanım; Kastettiğiniz Arzu Hanım' ın yapıştırdığı fotoğraf ise; o bir Abutilon Çiçeği ve gerçekten çok güzel. Eğer, Acer Palmatum' u kastediyorsanız, o, da bir başka güzel. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sanıyorum, bu siteye üye ve hiç olmazsa birazcık balkonu olan arkadaşlarımız bile aynı hastalıktan muzdarip. ![]() ![]() Datça' dan sonra bizim buralarda renklenmeye başladı artık. Biraz fotoğraf çektim. Onları yüklemeye başlıyayım. Saygı ve selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2009
|
Orhan Bey maşallah yine ne güzel ağaçlar almışınız.Güle güle büyütün sizin abutilon unuza bayılıyorum zaten (of ne zor yazılıyor). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Ağaç Dostu
|
-Şubat sonunda viyollere, birçoğu arkadaşlarımızdan gelen onlarca çeşit tohum ektim. Soğuk ve karanlık bir yere bıraktım. Arada bir sulattırdım. Sonuç: Başarı %5. ![]() -Sayın Kiraz' ın armağanı Ağaç Şakayığı. -Manolya' nın dibine ektiğim Zinnialar büyüyor. -Güller daha yeni tomurcuktalar. -İlex yerini buldu. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Ağaç Dostu
|
-Acer Palmatum' da yerini bulanlardan. -İspiryam hala açıyor! -Acem Borusu, iplerin yardımıyla Mavi Selvi' ye tırmanıyor. Bu yaz orada çiçeklenecek. ![]() -Kışın dalları donan Alacalı Zakkum' um yeni sürgünler veriyor. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Ağaç Dostu
|
-Kırmızı Çiçekli Bodur Zakkumum kıştan hiç etkilenmedi! -Yasemi, verandanın sağından yukarı tırmanacak. -Tarhın birine ektiğim, Yer Açelyası ve Katmerli Şebboylaran sadece 7 şer, 8 er kök çıktı. Bir diğer kombinasyon olan Kanarya Otu hiç çıkmadı. ![]() -Sararan Himalay Sedirim aldığım önlemler sayesinde, yeşermeye başladı. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaç Dostu
|
-Hünnaplarımdan biri. -Kıştan çok az hasarla kurtulan Zeytin. -Bu iki Söğüt ağacını budamadım. Çünkü onlara, Susak ve Sayın Sakagün' ün gönderdiği Uzun Kabak sarılacak! -Sakız Kabakları yeni gelişiyorlar. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
|
-Böğürtlenim daha çok minik! Ama bu sene meyvesini yerim. -Sert kıştan olumsuz etkilenen Arbutus Unedo yeniden yapraklanıyor. -İlkbahar donları nedeniyle Can Erik' imde meyve yok. ![]() -Gerçi diktiğimde de küçüktü ama Ihlamur nedense pek gelişmedi? -Fındık bahçemle, bahçemi ayıran kafes tellere sarılsın diye Salatalıklar diktim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Ağaç Dostu
|
-Fındıklık kenarında; Bamya, Yer, Barbunya ve Sırık Fasulyeleri, patlıcanlar, biberler, domatesler, mısır ektim ve diktim. -Muşmulada çiçekler meyveye dönüşüyor. ![]() -Bu yıl meyveler verimsiz. Vişne de 5-6 meyve var. ![]() -İncirin bir dalı, nedense bu kış kurudu. Neyseki arsız bir ağaç. Yeniden sürgünler veriyor. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaç Dostu
|
-İki kirazımdan toplam 3-4 kiraz ancak yiyebileceğim. Onlarda meyve bağlayamadılar. -üç yaşına basan Akça Armut'um bu yıl meyve verdi. ![]() -Kayısı' da kıştan nasibini aldı. Onda da meyve yok! -Ekşi Karadut en bol meyveli ağaç olacak. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
|
-İki Alacalı Leylandi'imden en sağlıklısı. Zaten diğerinin yerine dün yeni bir tane aldım. -Cennet Kuşu (Paşa Bıyığı) Çalılarından biri. Bu sene, her ikisinden de çiçek bekliyorum. -Sinamekilerimde iyi durumda. -Pembe Ponpon güller tomurcukta. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
|
-Pittosporum' un biri eski çiçeklerini dökmeden, yeni sürgünlerden de çiçek tomurcukları verdi! -Abelyamda henüz çiçeklenme başlamadı. -Sarı Alacalı Libocedrus2 larım son derece sağlıklı gelişiyorlar. -Siyah Gül' de yeni tomurcuklananlardan. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Ağaç Dostu
|
Sayın omar. Bana kıvanç veriyorsunuz. Siz arkadaşlarımın desteği bana güç veriyor. Teşekkürederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu
|
-Kasımda 30 cm den budadığım Kelebek Çalısı' nı boyu 2 metreye yaklaşıyor. -İnci Çalım da çok güzel formlandı. -Kaymak Ağaçlarım yeni sürgünler veriyor ama henüz çiçek oluşumu gözlemliyemedim. -Kışın yapraklarını kaybeden Zeytin yeniden yapraklanıyor. ![]() -Bir diğer Alacalı Leylandim kurumaya yüz tutunca bugün, yerine yenisini dikip, bunuda kenara aldım. Belki canlanır. Zira cansızlaşmasının nedeni, kazık kökünü ''Kadı Lokması'' nın yemesi. Yan köklenme ile tekrar hayata tutunabilir. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|