![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biraz önce çiçeğini kokladım. Iıhh!..Sağlık olsun. Bu görüntüsü içinde yaşatmaya değer. Sağlık ve mutluluk dolu günler. ![]() Bu arada adıda ''Hectoretti'' değilmiş. heckrottii 'american beauty' imiş.![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Kaybettik
|
Evet bahçemiz gerçekten gülümseyerek ve uzun uzun anlatacak kadar güzelleşmiş. Nem konusu doğru geçen hafta bir iki arkadaşım karadeniz turundaydı Sarpa kadar gittiler nemden nefes alınmıyor dediler. Nem fazla olunca buharlaşma olmuyor bildiğiniz gibi Orhan bey. Sulamada çok dikkatli olmalı. Clematisleriniz de "ben varım" diyorlar. Güle güle büyütün bol çiçekleri olsun Sevgiler |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gönül okşayan sözleriniz, insanı daha bir şevklendiriyor. Sağolun. ![]() Nem konusunda söylenenler, aynıyla vakıa...İnsan terliyor ama teri buharlaşıp kurumuyor. Deyim yerindeyse, 'yapış yapış' oluyorsunuz. O nedenle, özellikle bu yaz, bulutsuzluk özlemi çekiyoruz. Dersem yalan olmaz. Ama yadsınamaz bir gerçekte var ki; bu nem olmasa, bu yoğun yeşillikte olmazdı. Sulama konusunda her yıl daha çok deneyim sahibi olacağım bu gidişle... Clematis, eğer yaz boyu hep böyle açacaksa, ben onu baştacı yaparım. Şimdilik, bol bol çiçekleniyor. Hayırlısı bakalım. İçten dilekleriniz için ayrıca teşekkürler. Esenlikler dilerim. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 8-9 gündür, internet bağlantı kablom kopuk olduğu için, siteye giremedim. Bir süre önce, yerel elektrik dağıtım şirketi Tedaş, bahçe kapısı girişindeki, iki yaygın dallı selvi ağacınının, elektrik tellerinin dallar arasında kalması nedeniyle kesilmesini istemişti. Aslında, yakınlarına diktiğim bitkiler büyüdüğünde, kışın kırılan dallarının tehdidi altında kalacağı düşüncesiyle, bende kesilmesinden yanaydım. Ancak; yinede bahçemde gölgesine sığınabileceğim bu iki ağacı zorunluluk olmasa feda etmeyecektim. Ağaçların, birkaç metre yakınından ,telefon ve elektirik telleri geçtiği için, dallarıyla birlikte kesip düşürmek mümkün değildi. O nedenle, gerçekten canbaz bir budayıcı olduğununa inandığım bir delikanlı, 22 metre yükseğe kadar çıkarak uzun ağacı; 15 metre yüksekliğe çıkarak, kısa olanının tüm dallarını budadı. Sonrasında, aynı kişi, her iki ağacıda yukarıdan aşağıya, motorlu testere ile, küçük tomruklar halinde kesip yere düşürdü. b Bu arada internet kablom koptu. Beton duvarın bir bölümü yıkıldı. Ağaçların, 6 şar metrelik kısımlarını kestirmedim. Onlardan birine, turuncu renkli Campsis Radican, diğerine de sarı çiçekli Campsis Radican ve pembe renkli ponpon gül sardıracağım. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Alıntı:
|