![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
****** bahçemin beğenilmesi çok keyif verici. Ama güzel diekleriniz daha hoşuma gitti. ![]() Teşekkürederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Bir arkadaşımın İzmir' den ''Ağaç Şakayığı'' diye hem kendine, hem bana aldığı bitkinin fotoğrafından onun Hibiscus olabileceğini söyleyen Kiraz arkadaşımız yanılmadı. Bendeki henüz tomurcukta ama arkadaşımınki açtı. Beyaz-katmerli çiçek açan, Hibiscus Syriacus ''Jeanna d'Arc'' cinsi olduğunu netteki araştırmamdan öğrendim. Son derece güzel bir bitkim daha oldu. ![]() Benimki: ![]() ![]() Arkadaşım Çetin' inki: ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
İlk Manolyanız ve ilk çiçeği. Hatırladıız mı? ![]() AH MANOLYA Baharlara açtığında çiçeklerini Nasıl da vakur durursun semaya Bir yelkenli geçer gözlerinden Peşinde yunus sürüsü Köklerin toprağa hasret çizgilerde gülümser o an Yenilenirsin... Ah manolya, Umarsız sevdaların ilmeğinde sığınırım sana Renginden huzur ister yürek sızılarım Elimde sararmış sayfalarla Kırık kalemimin ucundan şahlanırım... Gövdendir o an sırtımı okşayan Ben hissinle olmazları yazarım... Ah manolya, Hüzünlerin asi çığlığı Haydi, yeni bir masal yarat İçinde bir küçük kız bir de uçurtması olsun Kuyruğu yükseldikçe değsin saçlarıma İçtiği maviyi akıtsın ruhuma Biraz özgürlük biraz emanet çalsın yarınlarıma... Ah manolya, Yenilenmek istiyorum ben bu bahar Sarılara, mavilere, yeşillere bürünsem diyorum... Hani şöyle en gösterişlisinden, Kır çiçeklerinden taç yapsam başıma Sonra koşsam, koşsam deniz boyunca Yorulsam bir kayanın ikindi vurgununda... Ah manolya düş kokulu çiçek Yeniden kendime döndür beni Yenilendir bu bahar Geride bıraktığım her ne varsa Kokunla yok et bir anda... Ah manolya, ah... Rüyaların sessiz dokunuşu Aç haydi, korkma aç Tut beni hayata... (Aslı Kaya) Düzenleyen Cumhur Tonba : 14-09-2010 saat 00:02 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Bakmaz olur muyum? Google' dan bende bir manolyalı şiir aradım ama bu kadar güzeli yok! İnsanları mutlu etmeyi çok iyi biliyorsun. Seni seviyorum be arkadaş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim. İnşallah sevginize layık oluruz. Şiirin tamamını eklememiştim. Hoşunuza gittiği için kalan kısmını da ekledim yukarda. Sevgiler, saygılar. Balkonunuzda bir çay da benim için yudumlayın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Herşey gönlünce olsun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bazı bitkiler büyüme konusunda beni sabırsızlandırıyorlar.))) Bunlardan biride Çin Yelpaze Palmiyesi. ![]() Geçen yıldan bu yana doğru dürüst boylanmadı. Onuda, Taxus Baccata gibi ''bekleyeceğiz.'' ![]() ![]() ![]() ![]() Eskalonya' yı İstanbul' dan buraya taşırken, bir minik dalı kırılmıştı.(Galiba?) Onu bir başka yere dikmiştim. Anasından daha sağlıklı biçimde büyüyor valla. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zaten onu getiren dostumuz, Almanya' dan getirdi! Beş altı tane veriyordu ben almadım. Hepside aynı boylardaydılar. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-09-2010
|
CANLARIM,bahçeniz büyüledi beni.Henüz bitiremedim gezmeyi.Bilgine emeğine paylaşımına hayran kaldım.O çiçeklerin güzelliği ,çeşitliliği,renkleri allahım ne güzeller.çok seviyor olmalısınız karşılığınıda alıyorsunuz .Bahçenizi gezmeye devam edeceğim.Canım arkadaşlarım en kısa zamanda buluşmak dileğiyle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkürler. Bizim için bahçemizi beğenmenden daha önemli, olan sizleri bulmak ve görüşme şansı yakalamak. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Teşekkürler.. Evet fatoş Hanım; Maalesef her sene bu telaşı yaşıyoruz. Gerçi bizler için, kışı İstanbul' da geçirmenin artıları yadsınamaz ama....))))) Artık sık sık gelip gitmeye çalışacağız. Zorda olsa. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Fatoş, Gerçi Orhan Bey ve sevgili eşi her sene bu cennet bahçeyi bırakıp İstanbula gidiyorlar. Fakat işin en güzel yanı nedir biliyor musunuz? Bakın Hacer Esma Yücel ne diyor? Vuslat Kavuşmak içindir mesafesiz duraklar Kavuşmak için hep görünmeyen ulaklar Kavuşmak için bir kartal yuvasına Dümdüz eder gökleri ölümsüz sevdasına. Orhan bey ve sayın eşi de her sene hem İstanbuldki dostlarına ve hem de bahçelerine kavuşarak çifte sevinç ve mutluluğu tadıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Cumhur; Hani bir deyim vardır ya? ''Hislere tercüman olmak!'' İşte aynen öyle oluyor. Duygu adamısın vesselam.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Bir ağacı kuruduğunu görmek, çok üzücü. Bunu laf olsun diye söylemiyorum. Gerçekten üzülüyorum. Bizim bahçede de, birkaç ağaç kuruyor. Bugün şöyle düşündüm; bazıları büyüyüp gelişirken bazıları da sararıp solmakta. Tüm canlılar için bu böyle, hüzün verici. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ancak asıl üzücü olanı kuruyan Erguvan' ın susuzluktan kuruması. Ağaçsever apartman sakinleri bile, ''Nasıl olsa birileri sular!'' mantığıyla hareket etmiş. Oysa binamızda, yönetici de, apartman görevlisi de var. ![]() Neyseki, tamamen kurumamış. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Orhan bey, taxus baccata(Porsuk) Size gelen boylarda bende Almanyadan 20 kök kadar getirdim hepsi tutu. Çok küçük fakat o kadar hızlı uzuyorki inanamazsınız, Güngör ilk hallerini biliyordu son hallerini görünce şok oldu, çok hızlı büyüyor merak etmeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili orhan abi,benım inci çalısı çiçek açıp kuruyor neden? Bende üzülüyorom çiçekler kurudukca. neyapmam kerekir saksı toprağı çok derin değil. Saksısını teyğiştirsemmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevim Hanım; İnci Çalısı sıcağı ve kurağı sevmiyor! Sayın Mine Pakkaner bakın ne demiş. ![]() -------------------------------------------------------------------------- 22-10-2008, Mine Pakkaner agaclar.net Şehir: İzmir Günebakan, İzmir'de şehirde yaşayan inci çalısı çok ilginç doğrusu. Çünkü inciler İzmir'de sıcaktan ölüyor. Bozdağ, Kemalpaşa gibi yerlerde oluyor. -------------------------------------------------------------------------- Kahramanmaraş'ın sıcak iklimi ile İzmir birbirine çok benziyor. Özellikle yaz sıcakları bakımından. Sorun iklimden(Yani aşırı yaz sıcaklarından) kaynaklanıyor gibi. Eğer bitki canlı ise , sabah-akşam (Güneşte değil ama!)birkaç kez su püskürtün. Sanırım sağlığına kavuşacaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sağlığı yerinde sadece sorun ciceklerinde. Teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
saksıdan çıkarıp toprağa dikin şayet yeriniz uygun değil ise geniş ve derin bir saksıya transfer edin(mevcut saksınızın 2 veye 3katı olablir birazıcık hayvan gübresi ile destekleyin) ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Tamam yücel bey,saksıyı deyiştireyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Her sonbahar gelişinde, illaki İstanbul' a dönmemizi gerektirecek çok önemli gerekçeler oluşuyor. Tek avuntumuz, sağlık sorunları nedeniyle değil gelişimiz. Neyse artık. Duruma göre kışa kadar, bir kez daha gider gelirim herhalde. Bu arada; başlayan yeni öğretim yılı size şans getirsin. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2010
|
bitkileriniz tek tek güzeller fakat bütün bakıldığında bence düzensiz bir bahçe..peyzaj mimarı yardımı almayı denemeniz iyi olur gibi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|