Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo
Gecen yıl diktiğimiz gülibrişim çok hızlı büyüdü, bende kasım gibi yer değiştirmiştim ama kurudu  Bu yıl yeniden alıp diktim. Benim kırmızı yapraklı acer sabah güneşi alıyor ama yerini sevmedi sanırım, yapraklar sararmaya başladı.
Sizin melissa balkon önünde bahcede dikili değil mi. Ben soğuğa dayanamaz diye hala saksıda tutuyorum. İklimimiz aynı sayılır, sizden cesaretle bende baharda balkon önüne gecireceğim. Balkon önü tam gün güneş almakta, melissa yarı gölge seviyordu yanılmıyorsam. Ne yapacağım şimdi, ben bu bitkilere yer beğendiremedim
Fidanistanbul siyah yapraklı gülişrişim satıyor bir bakın isterseniz(ben baktım aklım kaldı  ), görüntü harika fotoğrafta.
Sağlıkla büyütün güzellikleri.
|
Melisanın yeri dört dörtlük!
Evin ve balkonun güney duvarının dibinde.Bulunduğu yer yarı gölge.( Aslında bir tanede bahçenin yola bakan sol köşesinde var ama onun kokusunu, duvar kenarından geçenler duyuyor.) Bu günlerde balkonda kokusuna doyum olmuyor. Akşam hava kararır kararmaz başlıyor, sabaha kadar devam ediyor. Ama o arasıra çiçek yeniliyor. Kısmet ağacı 1.5-2 ay boyunca sürekli çiçekli. Açıkçası Kuzeyde Kısmet Ağacı, güneyde Melisa.. Ter kokusunu bile bastırırlar valla.
Gülibrişime bir bakarım.

Pek yer kalmadı ama.