![]() |
|
![]() |
#601 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Biraz önce çiçeğini kokladım. Iıhh!..Sağlık olsun. Bu görüntüsü içinde yaşatmaya değer. Sağlık ve mutluluk dolu günler. ![]() Bu arada adıda ''Hectoretti'' değilmiş. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Kaybettik
|
Evet bahçemiz gerçekten gülümseyerek ve uzun uzun anlatacak kadar güzelleşmiş. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gönül okşayan sözleriniz, insanı daha bir şevklendiriyor. Sağolun. ![]() Nem konusunda söylenenler, aynıyla vakıa...İnsan terliyor ama teri buharlaşıp kurumuyor. Deyim yerindeyse, 'yapış yapış' oluyorsunuz. O nedenle, özellikle bu yaz, bulutsuzluk özlemi çekiyoruz. Dersem yalan olmaz. Ama yadsınamaz bir gerçekte var ki; bu nem olmasa, bu yoğun yeşillikte olmazdı. Sulama konusunda her yıl daha çok deneyim sahibi olacağım bu gidişle... Clematis, eğer yaz boyu hep böyle açacaksa, ben onu baştacı yaparım. Şimdilik, bol bol çiçekleniyor. Hayırlısı bakalım. İçten dilekleriniz için ayrıca teşekkürler. Esenlikler dilerim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 8-9 gündür, internet bağlantı kablom kopuk olduğu için, siteye giremedim. Bir süre önce, yerel elektrik dağıtım şirketi Tedaş, bahçe kapısı girişindeki, iki yaygın dallı selvi ağacınının, elektrik tellerinin dallar arasında kalması nedeniyle kesilmesini istemişti. Aslında, yakınlarına diktiğim bitkiler büyüdüğünde, kışın kırılan dallarının tehdidi altında kalacağı düşüncesiyle, bende kesilmesinden yanaydım. Ancak; yinede bahçemde gölgesine sığınabileceğim bu iki ağacı zorunluluk olmasa feda etmeyecektim. Ağaçların, birkaç metre yakınından ,telefon ve elektirik telleri geçtiği için, dallarıyla birlikte kesip düşürmek mümkün değildi. O nedenle, gerçekten canbaz bir budayıcı olduğununa inandığım bir delikanlı, 22 metre yükseğe kadar çıkarak uzun ağacı; 15 metre yüksekliğe çıkarak, kısa olanının tüm dallarını budadı. Sonrasında, aynı kişi, her iki ağacıda yukarıdan aşağıya, motorlu testere ile, küçük tomruklar halinde kesip yere düşürdü. b Bu arada internet kablom koptu. Beton duvarın bir bölümü yıkıldı. Ağaçların, 6 şar metrelik kısımlarını kestirmedim. Onlardan birine, turuncu renkli Campsis Radican, diğerine de sarı çiçekli Campsis Radican ve pembe renkli ponpon gül sardıracağım. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#608 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eşim ilk kabaklardan dolma yaptı. Sakız kabağından farkı yok! Son derece lezzetli. Tohum konusunda endişelenmeyin. Demin ölçtüm. En uzunu şimdilik 100 cm. Onun dışındakileri tohumluk olarak ayıracağım. Sizede gönderirim. Sonuçta sizden aldım, sizi tohumsuz bırakmam. Sağlık ve mutluluk dileklerimle... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Ellerine sağlık orhan abi, atlar bahçe muteşem maşalla melisa clematis coşmuşlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Ağaç Dostu
|
lantana en güzel çiçeklenme dönemine girdi. ![]() Alacalı Zakkum, kışı büyük hasarla atlattığı için, bu yıl çiçeklenmeyecek gibi. ![]() Paşa Bıyığı, habire çiçekleniyor. ![]() Karagözlü Suzanlar her yerde.. ![]() Abutilon' da toparlanıyor. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahçem ve çevresi gerçekten çok renkli. Bu renklerden biride komşumun iki ördeği. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel ördekler, oğlumda beslemişti. Ama babamız havuzlu yerde olması gerktiyini söyledi bir yıl baktık havuzu olan arkadaşımıza gönderdik. Çokda sadık bir hayvan ördekler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 |
Ağaç Dostu
|
Aaaaaa ağzım sulandı vallahi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#618 |
Ağaç Dostu
|
Orhan Bey, Hint Yağı Bitkisinin(Ricinus communis) ne kadar güzel rengi ve yaprak formu varmış. Onun ve Uzun Kabağın tohumlarından bana da ayırın olur mu? ![]() Çok enteresan ama her sene nemden külleme olan Salatalıklar bu sene bu ayda ve bu nemde bile ürün veriyorlar. Ki her sene baharda dikince 1 ay kadar dayanıp 3-5 tane verip hemen bozulurlardı. Elmalar, atlar, ördekler, yemyeşil doğa her şey şahane. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#620 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Limon; Tohumlarınız hazır sayabilirsiniz. Kabakların öyle bir marifeti varmış. Ama ben denemeye çekindim. Şu günlerde, sayıları oldukça arttı. Yarın bir taneini kurban edip deneyeyim bari. ![]() Evet salatalıklar, yerden yüksekte olunca, birkaç ay meyve vermeye devam ediyorlar. Geçen yılda da yerdekiler, hastalandı ve kurudu. Çitlerdekiler yine uzun süre döküm yapmışlardı. ağustos ayı galiba buranın en güzel mevsimi. En güneşli günler, bu günler. Biraz nemli ama olsun.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Ağaç Dostu
|
Adını bildiğim, bilmediğim bütün çiçekleriniz, sebze ve meyveleriniz coşmuşlar maşallah. Sağlıkla tadını çıkarın. Sellukanız kışın dışarda mı duruyor? Çiçekleri hepsi açtığında çok güzel olacak. Göndermiş olduğunuz beyaz erguvanı çimlendirmeyi başaramadım. Eğer dağıtım yaparsanız, karagözlü suzan çiçeği ve uzun kabaklarınızın tohumları için sıradayım. Kolaylıklar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Selluka geçen sonbaharda elime geçti. Kışı 20 litrelik saksıda, kapısında camı olmayan, direkt gün ışığı almayan, loş bir yerde, 10 günde bir biraz su ile geçirdi. Mayıs ortasında, 40 litrelik bir saksıyla birlikte toprağa gömdüm. Kışın, saksıyı çıkardıktan sonra budayıp, tekrar sözünü ettiğim ortama koyacağım. Bir yardımcım, 10 güne bir sulamayı(Toprağı sadece nemli tutmak adına) sürdürecek. Sevgili SDurul; Karagözlü Suzan ve kabak tohumlarını tabiiki gönderirim. Ama n'olur, aralık ayında bana yine hatırlatın! Unutup, sizlere mahcup olmak istemem. Esenlikler dilyorum. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#629 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslında kaçıyorlar. Ama ben biraz sesiz yaklaşmayı becerebildim galiba.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|