Yaklaşık 8-9 gündür, internet bağlantı kablom kopuk olduğu için, siteye giremedim.
Bir süre önce, yerel elektrik dağıtım şirketi Tedaş, bahçe kapısı girişindeki, iki yaygın dallı selvi ağacınının, elektrik tellerinin dallar arasında kalması nedeniyle kesilmesini istemişti. Aslında, yakınlarına diktiğim bitkiler büyüdüğünde, kışın kırılan dallarının tehdidi altında kalacağı düşüncesiyle, bende kesilmesinden yanaydım. Ancak; yinede bahçemde gölgesine sığınabileceğim bu iki ağacı zorunluluk olmasa feda etmeyecektim.
Ağaçların, birkaç metre yakınından ,telefon ve elektirik telleri geçtiği için, dallarıyla birlikte kesip düşürmek mümkün değildi. O nedenle, gerçekten canbaz bir budayıcı olduğununa inandığım bir delikanlı, 22 metre yükseğe kadar çıkarak uzun ağacı; 15 metre yüksekliğe çıkarak, kısa olanının tüm dallarını budadı.
Sonrasında, aynı kişi, her iki ağacıda yukarıdan aşağıya, motorlu testere ile, küçük tomruklar halinde kesip yere düşürdü.
b
Bu arada internet kablom koptu. Beton duvarın bir bölümü yıkıldı.
Ağaçların, 6 şar metrelik kısımlarını kestirmedim. Onlardan birine, turuncu renkli Campsis Radican, diğerine de sarı çiçekli Campsis Radican ve pembe renkli ponpon gül sardıracağım.