![]() |
|
![]() |
#572 |
Ağaç Dostu
|
Yine dün, Yakın köylerden birine(Elifli),dostum Mustafa Cömert' in bahçesine ziyarete gittik. yediklerimiz bize kalsın! İşte gördüklerimizden bazıları. Mustafa Bey' in son derece düzenli sebze bahçesinden bir bölüm. ![]() Kivileri bu sene çok verimli. ![]() Yaşamım boyu bu kadar büyük bir dut ağacı görmedim. Diyebilirim!! ![]() Armut dalları kırmasın diye, destekler koymuş. ![]() Türbe eriklerininde tam zamanı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Ağaç Dostu
|
Hoşça vakit geçirdiğimiz birkaç günün sonunda bahçeme tekrar kavuştum. Ama birde ne göreyim? İki gün önce fırtınalı yağan yağmur bir Gülibrişimimin tam ortasından koparmış! ![]() Allahtan bir diğeri sağlam. O nedenle üzüntüm derin değil.. ![]() Bu arada cevizlerimden birine sardırdığım Kudret Narı da ağırlık yapınca, o da fırtına ve yağmurla birlikte yan yatmış. Allahtan kırılmamış. Zaten günlerdir yağan yağmurlarla, toprak iyiden iyiye yumuşamıştı. ![]() ![]() ![]() Bu arada hoş bir sürpriz. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Gül ibrişim için çok üzüldüm Orhan bey ama inanaın İzmirde şu anda yağmur yağsa biraz serinlese ne kadar iyi olur. siz fırtınadan yağmurdan. Bende sıcaktan şikayetciyim çiçeklere bir gün su vermesem anında yaprakları büzülüyor. Sinamekiler çok hoşmuş ![]() Ayrıca samsundan güzel fotoğraflar içinde teşekkür görüntüler çok güzel ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tersine dünya.. Görüştüğüm tüm sebze üreticileri, ''Üç-dört gün daha hava kapalı gitseydi, tüm sebzeler çürürdü!'' Diyorlar. Sürekli fungusit kullanmak durumundayız. Sinamekiler, bir ay sonra daha yoğun çiçeklendiklerinde, daha güzel görünecekler. Dedim ya! Gülibrişimim Allahtan iki tane idi. Yoksa gerçekten moralim çok bozulurdu. Birkaç mesaj öncesi fotoğrafladığım, dut ağacının gerçek ihtişamını gösteren karelerini şimdi yüklüyorum. Gerçekten birçok ulu Çınardan daha yaşlı ve heybetli! Selamlar. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Yine resimler görünmüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Ağaç Dostu
|
Orhan Bey, Samsun ve pide fotoğraflarına bayıldık eşimle. Bu sıra hava çok nemli ve sıcak gidince, Ege'ye yerleşme hayallerimizden vazgeçip, Karadeniz'e karar kıldık. Sizin Samsun fotoğraflarınız da bu kararımızı destekledi. ![]() Ağacınız için üzüldüm ama doğa bu olumlu olumsuz her sürprize açığız değil mi? Sağlık olsun. Meyveler ne kadar verimli, maşallah. 5 yıl oldu kivilerimi dikeli ama henüz bir çiçek bile açtığını görmedim. Kivileri olunca pazarda satan bir üreti arkadaştan aşıyı öğrenip, uygulayacağım. Güzel fotoğraflar için teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#578 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mesaj hedefine ulaşmış! ![]() ![]() Şaka bir tarafa, son yıllarda birkaç kentimiz gibi Samsun' da şehir planlamacılığında uzman ellere düştü. Denize kıyısı olup, denize küs bir kent olmaktan çıktı. Doğa, sunduğu olanaklarla tüm Karadeniz' e ayrı bir avantaj sağlıyor. Bu nedenle, tercihlerde üst sıralara tırmanması da doğal sanırım. Gülibrişim için söylediklerinize aynen katılıyorum. Gülü seven dikenine katlanacak. Meyveler, bu sene olağanüstü verimli. Ama bu yörenin bir artısıda, iklim ve toprak koşullarının, bitkileri çok iyi besliyebiliyor olması. Amiyane tabirle, adeta azdırması. Aşı ve Kivi konusunda, maalesef bende başkalarına muhtaç biriyim. O nedenle, yararı olur mu? Verimli çeşitleri var mı? Bilemiyorum. Ancak; Aksa Tarım (İnternet adresi var!) sertifikalı Kivi fidanları üretip satıyor. Kargo hizmetlerininde olduğunu biliyorum. Size ve sevgili eşinize saygı ve selamlar...Her şey gönlünüzce olsun. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hep birlikte, sadece o pideler masamıza servis edilene kadar yutkunalım. ![]() Sadece birkaç saat.. Ya da biz, nurcanaybay' ın bahçesinde çayların yanında ''İzmir kumruları''. ![]() İstiyorum... Belli mi olur? Neyse, şimdilik hayali bile güzel. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
ben bitkilere bakarken pideleri bile görmedim.? batısı da karadeniz ama doğusu daha harika, güneşe daha yakın olduğundan her halde |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Batı Karadeniz' de şimdilik sadece ulaşım sorunu var! Oysa nüfus yoğunluğunun azlığı nedeniyle olsa gerek, sizin oraları daha bakir. Yani doğa, daha bi doğal. Ben bir kez, Karasu' dan sahile inip, Samsun' a kadar hiç sahilden ayrılmadan, geze geze gittim. Oralarda da, doğal güzellikler harika. Tek sorun; yolların kalitesi. O da, doğayı bozmamak adına katlanılabilir bir durum. Selamlar. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Ağaç Dostu
|
Karadeniz in bu yancığında ben, bir avuç meyve alırken, sizin meyveleri kıskandım doğrusu ![]() Bu arada, bizim pidelerde meşhurdur ![]() Foğroflar süperrrr.. İşte karadeniz. Sevgiler orhan bey, tadını çıkartın efendimm: ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Galiba Karadeniz' in genelinde pide; Orta Anadolu' nun mantısı gibi, ortak bir damak tadı. Örneğin; Benim fotoğrafladığım pidelerden ''Kavurmalı'' olanı, ''Görele Pidesi'' diye biliniyor. Sağlık ve mutluluk içinde hepimiz, yaşadığımız her anın tadını çıkartalım be! Sevgili cemo. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bundan sonra inşallah, sanırım akıllanmaya başladım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
Alıntı:
yollarımız da artık yapılıyor, yaşasın bizimde doğallığımız kalmayacak.?? Türkiyenin en büyük mağaralarından birisi zonguldak'ta ancak oraya girenlerin kafasına değiyor olsa gerek, sarkıt kalmadı.katlanamadığımız durum;? doğu karadenizde de gecekondu turizmi başladı ya (baraka turizmi) yaylalar oldu Ankara'nın gece kondu semti gibi nerdeee artık doğallık. bu arada maşallah meyvelerinizde harika, sağlıklı iyi günlerde yiyin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Ağaç Dostu
|
Orhan bey, keyfinizi kıskandım doğrusu, arkadaşlarım gibi ben de pidelere bayıldım. Yurdumuzun her yöresinde değişik pide çeşitleri var, tatile çıkıldığında lüks otellerin yemeklerini değil böyle yöresel yemekleri bulmak lazım. Ne zaman Konya'ya yakın bir yerden geçsek(bir seferinde Ankara'dan gelirken Kulu makasından döndük)meşhur Mevlana pideleri için mola veririz. Yanında kuru soğanla sunulan Konya fırın kebabına kim hayır diyebilir ki? Yağmurun verdiği zararları hepimiz yaşıyoruz, yine de yağsın, susuz kalmaktan iyidir, Türkiye'miz çöl olmasın. Fotoğraflar çok güzel ve iç açıcı, keyfini çıkarın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Doğal zenginliklerimize karşı olan duyarlılık, epeyce geç kalınmış olmasına karşın, yinede giderek artıyor. Bu sevindirici bir gelişme. Nitekim, sözünü ettiğiniz yol kurtuldu! Çünkü Karadeniz Sahil yolunu kısaltmak için yapılan Ordu Tünelleri' nin güzergahı farklı. Sağlık ve mutluluklar dilerim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bakmayın, biz işin birazcık gülümsetem tarafından çekiştiriyoruz. Aslında sözünü ettiğiniz gibi, ülkemizin dört bir yanında ağzımızı sulandıracak, çok sayıda mutfak kültürü örnekleri var. Değil mi ya ![]() Doğa ile zıtlaşmak gibi bir hırs olmamalı insanda. Ancak, yaşamak ve yaşatmak için gayret göstermek te gerekiyor. Yaşamdan zevk alabilmek için. İki yıldır yağan yağmur ve kar ortalamaların üstünde. Tabii bu da sevindirici. Bilinçli kullanım sayesinde, İnşaallah, Türkiye'miz çöl olmayacak. Her türlü beğeniniz için, çok teşekkürederim. Sağlıcakla kalın! ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Ağaç Dostu
|
İstemeye istemeye de olsa, çok büyüdüğü için dün çayırları biçtim. (Fotoğrafları, bu sevgili dostum ve üyemiz Shabsough, bilgisayarımla ilgili bir sorunu çözümleyivermek için geldiğinde, masa üstündeki makinamı alıp çekmiş. Ben demin bilgisayara fotoğraf yüklerken gördüm ve kullandım. ![]() ![]() ![]() Bu akşamki hali böyle. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Ağaç Dostu
|
Nihayet, Paşa(mın) Bıyığı çıktı! ![]() ![]() ![]() Sevgili Sakagun' ün gönderdiği Uzun Kabak' lar hızla uzamaya başladılar. Susak, bu sene bolca dallandı. Sadece bir tane görebildim. ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen Orhan Özbilgiç : 23-07-2010 saat 23:26 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Clematisler harika Orhan bey duvarı tamamen kapladığını hayal ediyorum da süper olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Clematisler harika olmuş orhan abi,eh artık şu garibe bir dal daldırırsınız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Resimler cok güzel, clematislerin yanina hanimeli de ekmeyi düsünmez misiniz? Ikisi bir arada cok hos duruyor. Hem de kalici sarmasiklar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2007
|
Sayın Orhan bey.Ben de diyorum ki burası Samsun ' a benziyor ama.. yazıları okuyunca Samsun a geldinizi öğrendim.Çok teşekkür daha resimlenecek çok yerler var.resimler harika bahçe ve çicekler çok güzelller.Bu Clemantis hastalığına ben de yakalandım üç adet aldım.Bakalım nasıl olacaklar.Samsun nun iklimi yarayacak mı ? Dün de bu gün de yağmur yağdı.Artık korkuyorum.Çicek kayıplarım artıyor.fazla sudan çürüme oluyor.hayırlısı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Baharda gelirken, Bauhaus' tan renkli çiçek açan(Hectoretti) bir hanımeli aldım.O da dün açmaya başladı. Onu evin yan duvarında, yağmur borusuna sardırıyorum. Çünkü ön cephede, Gül dışında sarılıcı olarak Mavi Çan sarmaşığı da var. Onlar, sanırım yeterli olacak. Bu yıl durumu gözlemliyeceğim. Gerekirse onuda alırım. Gerçi Hanımeli'nin çok döküntüsü oluyor ama, sonuçta kameriye de olmadığı için pek sorun yaratmaz. yani; önerinizi dikkate alacağım. Selam ve sevgilerimle. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dilerim hayalinizdeki gibi güzel bir görüntü ortaya çıkar. Teşekkürederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Clematisleri pek tanımıyorum.Ekim ayında daldırsam olur herhalde değil mi? ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Renkli de cok güzelmis Orhan bey. Ben beyazli sarili klasik hanimelinin arasina mor clematis dikmistim gecen yil bu bahar cok güzel bir uyumla actilar. Hanimelinin buranin kisina dayanabilecegini beklemiyordum ama beni sasirtti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Fikret Bey; Evet! Clematis için bende aynı şeyleri düşünüyorum. Eğer gelecek yıla ulaşabilirse, Samsun' u sevdi demektir. ![]() Çürüme konusunda benimde sıkıntılarım var. Tohumdan yetiştirdiğim Sedef Çiçeği ve Petunyanın fazla sudan kökleri çürüdü. Leylandi, Pittosporum, Kaymak ağacı, Abutilon ve Escalonya gibi çalı ve ağaçlarda demir eksikliği oluştu. Çünkü toprak sürekli yıkandı. Her seferinde yaprak gübresi uyguladım ama peşinden yağmur yağdı. İnşaallah, bu yağışlı günleri sorunsuz atlatırız. Selamlar. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|