View Single Post
Eski 14-08-2010, 17:12   #655
Orhan Özbilgiç
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cemo Mesajı Göster
Sevgili Orhan kardeş

Benim, güneye bakan cephe tüm gün güneş almakta. O halde güneydoğu cephesinde bir yer ayarlamam gerekecek, melissa için. Garibim saksısına yer değiştirmekten acamaz oldu, daha koku duymadım inanın Şu an tomurcukta koklamak nasip olur inşalllah.

Yattığım yerde sürekli neyi nereye diksem diye düşünmekten, kafayı sıyıracağım yakında)
Sevgili cemo;
Şu an tomurcukta ise, bulunduğu konumu çiçeklenme dönemi sonuna kadar değiştirmemekte yarar var. Sonrasında kuzey ve kuzey doğu ve kuzey batı hariç, diğer yönlerde uygun bir yere dikebilirsiniz sanırım.
Geçen kış burada -10 dereceye kadar düşen hava sıcaklığında, toprak seviyesinin 15-20 cm den yukarısı dondan etkilenmedi. Sadece üst bölümler donup kurudu. Üstelik üstlerini örtmem mümkün degildi. Çünkü kışın ben İstanbul' dayım.
Yer değişkliği için önümüzde iki-üç ay var. Doğru ve sevebileceğiniz yer tercihi yapmak için aceleye gerek yok! Bazen günde üç kez fikrinizi değiştirebilirsiniz. Ama kasım ortalarında, şablon oluşmuş olur kanısındayım. O nedenle ben size, ''relaks!'' Diyorum.
Yaaa..Ben kime, fetva veriyorum. Deneyim konusunda benden iki gömlek üstün birine.. Neyse; izlediğim ve tanıyabildiğim kadarıyla, siz bahçenizde yarattığınız güzelliği, birkaç rötuşla, daha cezbedici bir hale getirebilecek birikim ve donanıma sahipsiniz.
Sevgili eşinizede selamlarımı sunuyorum.
Sağlıcakla kalın.
Siyah yapraklı Gülibrişim güzelde, fidanı çok minik. 15-40 cm. imiş. Evet hızlı büyüyen bir ağaç ama yinede çok minik bee..

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön