agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Üyelerin Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni10440Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 27-04-2014, 08:22   #1
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi resimsel Mesajı Göster
Sn. Orhan Ozbilgiç, sera hazır satılan bir cins midir,yoksa siz mi yaptını? çok güzel.
Üç yıl önce Bauhaus'tan 95 tl. ye almıştım. Her sene bu mevsimde, aynısı olmasa bile benzer türleri bulunuyor. Geçtiğimiz günlerde, dikey ve raflı olanlarını görmüştüm. Sanki daha güzeldi...

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-04-2014, 16:04   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-01-2012
Saygıdeğer üstadım görsel şöleniniz başlıyor maşallah. Clematisleriniz erkenciymiş, benimkiler henüz yapraklanmakla meşguller. Yeşil yolunuz ne durumda? Rudbeckia ve borazanları merak ediyorum?

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2014, 04:42   #3
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Sayın Sudenur;
İltifatınıza çok teşekkür ederim. Bahçemdeki bitkilerin çeşitliliği, yaz boyunca renklilik adına bir avantaj. Bu yüzden şanslıyım.
Clematisler türlerine göre genellikle yılda iki kez açıyorlar. Her ne kadar, açtıkları aylar belli ise de; bölge, iklim ve güneşlenme, saksıda veya toprağa dikili olma koşulları, bu zaman periyodunu etkileyebiliyor.

Yeşil yolumdan hiç taviz vermiyorum. Yani orası hep yaşil kalacak.
Rudbeckia lar, daha yeni yeni topraktan fışkırıyorlar. Ama, bir bölümünün ayrık otları tarafından yok edildiği intibaı uyandı bende. Zira o kısımda henüz bir uyanma yok. Bugün, otları yolup, hafifçe kazacağım. 5-10 gün sonra durum anlaşılır.
Melek borazanlarından yol kenarındakiler, diplerinden çok sayıda sürgünler verdiler. Bir süre sonra onlardan, her sene yaptığım gibi, en güçlü olan iki-üç sürgünü ayırıp, diğerlerini koparacağım. Ayrı bir noktada olan kırmızımsı olanı ise hala bir sağlık işareti vermedi. Hayırlısı olsun.

Siz de, bahçe sezonunu açmışsınız. Bugün bir ara, iade-i ziyaret yapmayı düşünüyorum.
Sağlıcakla kalın.

Eski 28-04-2014, 07:45   #4
Ağaç Dostu

KAPTANzst's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2009
Galeri: 26
Selam Orhan bey.
Bahçenizi soluksuz gezdim.
Beğeni yaparken tereddüt ettiğimde oluyor. Güzel görüntüler var bir bakıyorum kurumuş donmuş ibaresi geçiyor arada. Aklıma benim durumum geliyor ve beğeni yapamıyorum. İnşallah donma tehlikesi geçirenler ve yaşamaya çalışanlar daha güçlü bir şekilde çıkarlar.
Elinize emeğinize yüreğinize sağlık.
Güzel bahçenizde inşallah canlı gezmek nasip olur.
Saygılarımla.

KAPTANzst Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2014, 08:25   #5
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Merhaba KAPTANzst;
İnan durumu görünce ilk aklıma senin yayınladığın kar görüntüleri ve fındıklarla ilgili yorumun geldi. Benim fındığım çok değil. Tabii geçimi sadece fındığa dayalı onca insan var. Yalnız ne hikmetse buralarda fındıklar zarar görmemiş. Don yapmış ama kar sizin oralara göre daha az yağmış. Belki de ondandır.

Gerek senin gerekse benim bahçemde, yöresel iklim koşulları içinde, yetişme şansı sınırda olan çok bitkimiz var. Bu nedenle, zaman zaman kayıplar ve hırpalanmalar oluyor. Ne yapalım, sağlık olsun. Kalanların bizlere yaşattığı iç huzuru ve güzellikler yeter be...
Bende, inşallah bir gün, Seni, Adil Beyi, Benol Hanım'ı ve Recep Usta'yı ziyaret etmeyi çok istiyorum. Ya nasip.
Sağlıcakla kal.

Eski 28-04-2014, 08:15   #6
Ağaç Dostu

münevver48's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2013
sayın orhan özbilgiç,bahçenizi hayranlıkla geziyorum.çiçeklerinizin hepsi çok güzel.ama ben çalı türlerini sevdiğim için çalılarınız çok hoşuma gidiyor. şu çay ağacı da ayrı bir güzel.size yakın bir yerde otursaydım inanın çalılarınızdan bende isterdim.çalı türü çiçekleri bahçeye çok yakıştırıyorum.üstelik çok bakımda gerektirmiyor.şimdilik size kokay gelsin....

münevver48 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2014, 08:41   #7
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi münevver48 Mesajı Göster
sayın orhan özbilgiç,bahçenizi hayranlıkla geziyorum.çiçeklerinizin hepsi çok güzel.ama ben çalı türlerini sevdiğim için çalılarınız çok hoşuma gidiyor. şu çay ağacı da ayrı bir güzel.size yakın bir yerde otursaydım inanın çalılarınızdan bende isterdim.çalı türü çiçekleri bahçeye çok yakıştırıyorum.üstelik çok bakımda gerektirmiyor.şimdilik size kokay gelsin....
Merhaba Münevver Hanım;
Sizinde çalıları sevdiğinizi bir yazınızda okumuştum. Gerçekten de, tam belirttiğiniz gibi, otsu bitkilere göre bakımı daha kolay. Üstelik, her birinin çiçeklenme dönemleri farklı olması da bir avantaj.

Çay ağaçlarını İstanbul'dan taşıdım. Pembe katmerliyi sağolsun, Trabzon'da çok nefis bir terası olan bir Facebook arkadaşım armağan etti.
Ancak internet üzerinden satış yapan güvenilir bir site var.
Birbirimize yakın olmayı bende çok isterdim. Aramızda değiş -tokuş daha kolay olurdu. Ben, burada bahçesi olan arkadaşlarıma bu şansa sahibim.
Sağlıcakla kalın.

Eski 28-04-2014, 11:11   #8
Ağaç Dostu

sonkez's Avatar

Giriş Tarihi: 28-12-2010
Bahçeniz her zamanki gibi muhteşem...Gezmeye doyamıyorsun ..Hayran,hayran dolaşıyorsun..Kolay gelsin...Teşekkürler...

sonkez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-04-2014, 22:25   #9
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Sayın sonkez;
Evet bahçem güzel. Aslında daha da güzel olabilir ama bunun için, bayağı bir harcama yapmak gerekiyor. Zira, bahçenin büyük olması, bu konuda bir dezavantaj.
Neyse; Bu haliyle de, siz dostlarım beğeniyorsunuz. O da beni mutlu ediyor. Sağolun, varolun.

Eski 29-04-2014, 01:20   #10
Ağaç Dostu

YeniGine's Avatar

Giriş Tarihi: 09-05-2012
Sevgili Orhan Bey bahçe sayfamı ziyaretinizle ilgili kendi sayfamda da yazdım ne yapıp edip bu bahçe bir kartopu çalısını hak eder... Nacizane...

YeniGine Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2014, 19:39   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-06-2007
Orhan bey efe püskülünün yeşil aksamlarını tamamen kesmişsiniz. Öyle mi olması gerekiyormuş. Benim ki açtı ve geçti kesmelimiyim?
Yolunuz düşerse her zaman kapılarımız sonuna kadar açıktır. Eşinizle kalmaya da gelebilirsiniz.

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-04-2014, 21:04   #12
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu Mesajı Göster
Orhan bey efe püskülünün yeşil aksamlarını tamamen kesmişsiniz. Öyle mi olması gerekiyormuş. Benim ki açtı ve geçti kesmelimiyim?
Yolunuz düşerse her zaman kapılarımız sonuna kadar açıktır. Eşinizle kalmaya da gelebilirsiniz.
Merhaba Benol Hanım;
19 şubat-7 mart tarihleri arasında, yaz hazırlıkları için gelmiş ve bu arada, saksı bitkilerinde toprak ve saksı değişimi yapmıştım.
Efe Püskülü eski saksısına sığmaz olmuştu. Bir boy büyük saksı bile küçük gelecekti. Bende iki ayrı saksıya koyarken, bilinçsizce budadım.
Bir hafta önce geldiğimde bir de ne göreyim? Çiçek sürgünleri vermiş, yeni yaprak vermemiş. Sanırım, çiçeklenme bittikten sonra yapraklanmaya başlayacak.
Yani budamayı bilerek yapmamıştım. Bugünkü durumu aşağıda:
Değişen bir şey yok gibi.

Name:  14-014.jpg
Views: 787
Size:  70.8 KB

Nazik davetiniz için çok teşekkür ederiz. İnşallah. Sağlıcakla kalın.

Eski 29-04-2014, 22:58   #13
Ağaç Dostu

fikreteren's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2007
Geç saatte şöyle bir kapıdan baktım. Herşey mükemmel ellerine sağlık. Tekrar geleceğim.

fikreteren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2014, 00:24   #14
Ağaç Dostu

milaca2010's Avatar

Giriş Tarihi: 21-07-2012
Galeri: 2
Öncelikle Clematislerinize maşallah Orhan bey; hepsi çiçeklenmişler ve güzellikleriyle birbirleriyle yarışıyorlar.
Bahçenizde baharın coşkusu bariz şekilde gözlemleniyor, Vangelyalarınızında maşallahı var, farklı renklerdeki çiçekleri ve estetik görünümleriyle bahçenize ayrı bir güzellik katmışlar, efe püsküllerinin renkleri için FB mi desem TS mi desem, renklerdeki nüansa hayran kaldım, ixia gelin soğanı kapı girişindeki renkle ne kadar uyuşmuş, hasekiler ve diğer bitkiler, seranız hepsi çok güzel, kırmızı güllerin olduğu fotoğrafın sağ üst bölümündeki çitle ablukaya aldığınız ağaçlar ayrı bir bölüm gibi duruyor.
Bahçenizin herzamanki göz yormayan insana ferahlık hissettiren düzenli görünümüyle gezinti yapmak müthiş keyifli oluyor, verdiğiniz emeklerinize sağlık Orhan bey, sağlık ve huzur içinde aileniz ve sevdiklerinizle tadını çıkartmanız dileğiyle.
Saygılarımla...

milaca2010 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2014, 13:34   #15
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi milaca2010 Mesajı Göster
Öncelikle Clematislerinize maşallah Orhan bey; hepsi çiçeklenmişler ve güzellikleriyle birbirleriyle yarışıyorlar.
Bahçenizde baharın coşkusu bariz şekilde gözlemleniyor, Vangelyalarınızında maşallahı var, farklı renklerdeki çiçekleri ve estetik görünümleriyle bahçenize ayrı bir güzellik katmışlar, efe püsküllerinin renkleri için FB mi desem TS mi desem, renklerdeki nüansa hayran kaldım, ixia gelin soğanı kapı girişindeki renkle ne kadar uyuşmuş, hasekiler ve diğer bitkiler, seranız hepsi çok güzel, kırmızı güllerin olduğu fotoğrafın sağ üst bölümündeki çitle ablukaya aldığınız ağaçlar ayrı bir bölüm gibi duruyor.
Bahçenizin herzamanki göz yormayan insana ferahlık hissettiren düzenli görünümüyle gezinti yapmak müthiş keyifli oluyor, verdiğiniz emeklerinize sağlık Orhan bey, sağlık ve huzur içinde aileniz ve sevdiklerinizle tadını çıkartmanız dileğiyle.
Saygılarımla...
Sayın milaca;
Bir önceki mesajımda, ( gülsu'ya yazdığım mesaj ) artık zihinsel olarakta yorulduğumu vurgulamıştım. İşte bunun en güzel kanıtı. Siz, O'ndan önce yazmışsınız. Ama ben, o zaman farkedemedim. Üstelik ben sizin sayfanıza kırk yılda bir uğrarken, siz sürekli geliyor ve güzel yorumlarınızla, sayfama renk katıyorsunuz. Çok özür dilerim.
''Çitle ablukaya aldığınız ağaçlar'' diye doğru bir tesbit yapmışsınız. Onlar Alacalı Leylandi. Bir yılda 1-1,5 metre büyürler.
Burası bir köy. O ağaçları, komşumun sınırından bir metre kadar içeriye diktim ki; Her iki taraftan budayıp bir duvar görüntüsü verebileyim. Zira, o ağaçların arkasında bir ahır ve doğal olarak, gübreliği var. Leylandiler, hem o görüntüyü kapattılar, hemde güzel, yeşil bir duvar oluşturdular. Senede bir kaç kez buduyorum. Önüne, o çiti oluşturmamdaki amaç, kışın burada güney yönlü çok kuvvetli fırtınalar oluyor. Toprak ıslak ve yumuşak olunca, kökü ile birlikte bahçeme doğru yatıyorlardı. Böylece önünü alabildim. Gerçi gövdeler kalınlaşıp, kök yapısı güçlendikçe buna ihtiyaç kalmayacak. Büyük olasılıkla bu kış ta böyle kalı, 2015 te çiti sökerim.

Sayın milaca;
Ziyaretiniz ve beğeni dolu sözleriniz için teşekkür ediyor, dalgınlığım için tekrar özür diliyorum.
Selam ve sevgilerimle.

Eski 07-05-2014, 09:38   #16
Ağaç Dostu

gülsu's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2011
Beğen beğen bitmiyor Orhan hocam. Hepsi muhteşem. Siz geldiniz bahçe çiçek açmaya başladı. Kırmızı çiçekli melisa olduğunu yeni öğrendim. Kokusu varmıdır. Sizin birde limon melisa vardı. Rica etsem yakından foto yükleyebilirmisiniz. Tıpbi melisa olarakda biliniyor. Bir tür adaçayı var. Kimileri bu adaçayına limon melisa olarak söylüyorlar. İkileme düştüm. Yaprağından çay yapılıp içilen melisa edinmek istiyorum. Ne alacağımı bilemedim. Aydınlatırsanız sevinirim. Saygılarımla.

gülsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2014, 10:53   #17
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülsu Mesajı Göster
Beğen beğen bitmiyor Orhan hocam. Hepsi muhteşem. Siz geldiniz bahçe çiçek açmaya başladı. Kırmızı çiçekli melisa olduğunu yeni öğrendim. Kokusu varmıdır. Sizin birde limon melisa vardı. Rica etsem yakından foto yükleyebilirmisiniz. Tıpbi melisa olarakda biliniyor. Bir tür adaçayı var. Kimileri bu adaçayına limon melisa olarak söylüyorlar. İkileme düştüm. Yaprağından çay yapılıp içilen melisa edinmek istiyorum. Ne alacağımı bilemedim. Aydınlatırsanız sevinirim. Saygılarımla.
Sevgili gülsu;
Ziyaretleriniz,beğenileriniz ve güzel sözlerinizden tabiiki mutluluk duyuyorum.
Ben artık internete çok zaman ayıramıyorum. Bu nedenle birçok arkadaşımızın bahçe veya balkonuna uğrayamıyor, uğradıklarıma da mesaj yazamayıp, ''Beğen'' ip geçiyorum. Bu biraz yaşla, birazda fazla iş ve ona dayalı gerek bedensel, gerek zihinsel olarak,çabuk yorulma diyebilirim.

Bende Cestrum elegance'yi saymazsak, 3 değişik melisa var.

Birincisi;Cestrum nocturnum (Parfüm Çalısı, Kolonya çiçeği) Çalısı

Name:  14-014.jpg
Views: 1275
Size:  25.4 KB

Name:  18-018.jpg
Views: 1709
Size:  39.7 KB

İkincisi; Aloysia Trphylla (Yalancı Melisa, Limon otu) Çalısı. Yaprakları 80 derece limon kolonyası gibi kokar. Bahçeye gelen konuklarıma kolonya yerine, onunu yaprağından ikram ediyorum.

Name:  15-015.jpg
Views: 2650
Size:  58.2 KB

Name:  16-016.jpg
Views: 3438
Size:  62.8 KB

Üçüncüsü; Melisa Officinalis (Oğul otu) Çok yıllık otsu bitki. Asıl çayı içilen bu. Bununda yapraklarının limonumsu bir kokusu vardır.

Name:  17-017.jpg
Views: 1227
Size:  45.4 KB

Umarım yardımcı olmuşumdur. Selam ve sevgilerimle.

Eski 07-05-2014, 13:34   #18
Ağaç Dostu

ilksenozturk's Avatar

Giriş Tarihi: 19-04-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster

Bahçeye gelen konuklarıma kolonya yerine, onunu yaprağından ikram ediyorum.
bu ne güzel bir durumdur hocam, darısı başımıza

ilksenozturk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2014, 13:39   #19
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilksenozturk Mesajı Göster
bu ne güzel bir durumdur hocam, darısı başımıza
Sevgili İksen kızım;
Ben hancı, sen yolcu olduğun ve benimde ömrüm olduğu sürece, Sen, buralara illaki geleceksin. O zaman bırak yaprağını, o çalı senin, sevgili eşinin ve güzel yavrunuzun kucaklarında en güzel kokularını size verecek.
Gözlerinizden öpüyorum.

Eski 07-05-2014, 11:07   #20
Ağaç Dostu

gülsu's Avatar

Giriş Tarihi: 15-01-2011
Hocam daha uzun yıllar buradan sizi izlemek istıyoruz. Yorulmak yok Hocam. Hocam aklım karışmıştı. Sizin sayenizde artık netleşti. Birinci bende var özenle balkonda bakıyorum. İkincisi ben de yok sizde var. Üçüncüsü de bizimburada fındık bahçelerinde dolu. Çok çok teşekkür ederim. Saygılarmla...

gülsu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2014, 21:58   #21
Ağaç Dostu

fikreteren's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2007
Orhan bey çiçekleriniz her zaman ki gibi çok güzeller. Görmediğim çiçekleri görüyorum. Ellerinize gözlerinize sağlık.

fikreteren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2014, 06:52   #22
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Fikret'ciğim;
Bende senin bahçende bir çok bitkiyi ilk kez gördüm. Çeşit ve güzellik olarak hep ön sıralardasın.
Seninde ellerineve gözlerine sağlık.

Eski 08-05-2014, 00:13   #23
Ağaç Dostu

milaca2010's Avatar

Giriş Tarihi: 21-07-2012
Galeri: 2
Sizin sayfalarınızda bahçenizdeki gelişmeler ve çalışmalarınızı takip ederek bizede çalışma isteği geliyor, ayrıca büyük bir zevkle takip ediyor sizin rehberliğinizde bilgileniyoruz Orhan bey.
Dikkat dağınıklığı genelde hepimizde var, özür ne demek dikkate alıp okumanız bile yeterlidir sn. hocam, yormayın kendinizi.
Bizde aynı amaçla bahçe çevresini mazı denen çamlarla çevreledik bir süre sonra büyüdüklerinde meraklı gözlerden uzak bahçemizde daha rahat edeceğiz
Sağlıkla ve esen kalınız...

milaca2010 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2014, 07:10   #24
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Sayın milaca;
Çok incesiniz. Teşekkür ederim. Doğaldır ki hepimiz, edindiğimiz bitkileri bir yerlerde görüp beğenip, aldık. Bahçelerimizde hangi koşullarda, ne gibi bakım süreçlerinden geçtiğini paylaşıyoruz. Sizde, öyle. Bu da, ilgilenip okuyanlara yaralı oluyor sanıyorum.
Hatta ben bu amaçla, birçok bitkim ile ilgili bu deneyimlerimi, ilgili konu başlıklarında da paylaşmaya özen gösteriyorum.
Mazı, güzel bir tercih. Çok hızlı büyümez ve yükselmez. Ama daha dolgun ve güçlü bir ağaç.En fazla 2-3 metre yükseklik için ideal. Benimkileri 3,5 metreden kestim ve buduyorum.
Ama bugünkü aklım olsaydı, yeşil leylandi alıp dikerdim. Zira o alacalı leylandiye göre daha gür ve daha hızlı büyüyor. Sizin mazılar gibi.
Güle güle büyüsünler.
Her şey gönlünüzce olsun.

Eski 08-05-2014, 13:20   #25
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Tam bahçeyi gezip bitirdim, uzunca bir de yorum yazdım, göndermeye kalmadan elektrik kesildi.
Kısa süre sonra tekrar geldi ben tekrar yazdım, pat gene gitti.
Benimle oyun oynuyor gibi

Bahçe tüm ihtişamıyla sezona hazırlanmış, biliyorum siz de çok yoruluyorsunuz Orhan bey.
Bahçe daimi evinizden uzaksa çok zor, yine de her şey çok bakımlı, ellerinize sağlık.

Kırmızı yapraklı Acer'i söylemeden geçemeyeceğim, bayıldım, fidan olarak da form olarak da çok iyi gelişmiş.
Seralara her gittiğimde sorayım diyorum ama ne hikmetse hep unutuyorum, tüm bahçelere yakışır bence.
Geçen yıl sevgili gilan bize birkaç türünü tanıtmıştı gittiği seralardan, o zamandan beri aklıma takılıp duruyor.
Nereye dikeceğim de ayrı bir konu, yer yok çünkü, ama Acer'i bulayım ben ona yer de yaratırım

Bir de uzmanlık sorum var;
Geçen yıl Vangeliaları budadığınız için üzülmüştüm, benim fidanım da tek dalda 8-10 çiçek açabilmiş, diğer dallar tomurcuksuz.
Şimdi ben sadece çiçek veren dalı mı budamalıyım yoksa tüm bitkiyi mi?

Güllü Clematisli balkon duvarının son fotoğraflarını merak ediyorum.
Bu arada, Multi Blue çok sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam ediyor
Bauhaus'dan aldığımız Piilu çıktı, Akdoğa fidancılık buna bir çözüm bulmalı artık.

Tüm çalışmalarınızda kolaylıklar dileyerek sevgili Fermunde hanıma ve size selâm ve sevgilerimi gönderiyorum.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2014, 14:34   #26
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Adalet Hanım;

Eğer, o elektrik kesintileri benim başıma gelseydi, vay halime! Zira klavye de çok ama çok ağırım.
Bahçenin eve uzaklığı gerçekten büyük sıkıntı. Örneğin, birkaç gün sonra iki komşumuzun, 23 mayısta da, bir akrabamızın çocukları evleniyor. Burada portatif seramda onlarca sebze ve çiçek tohumu henüz çimlendiler, çimlenecekler. Kime bırakayım. Güneşli günlerde pencerelerini, yetmezse kapılarını açmak ve sık sık ama dozunda sulamak gerekir. Her gün uğrayıp bunları yapabilecek biri yok! Bu nedenle, ilk iki düğünü pas geçiyorum. Ayın 20 sine kadar epeyce yol katedilmiş olur inşallah. O günlerde gidecek ve düğün sonrası haftada bu kez eşimle birlikte döneceğim. O ikimiz adına ilk iki düğüne iştirak edecek, sağolsun.

Acer'imin sertifikasında 2006 da dikildiği belirtilmiş. Ben 2009 da diktim. Ama o zamanlar, Acer'in kısmi gölge ağacı olduğunu bilmiyordum. İlk diktiğim yer tam güneş alan bir yerdi. Yazın yaprakları kavruluverdi. Şimdi nisbeten daha az güneş alan bir yerde. ama onun asıl isteği, ağaç dalları arasından süzme güneş ışığı almak.
Her yıl kasım sonunda, kuvvetli dallar arasındaki zayıf dalları dibinden budadım. Tacın altında, bel ve dip kısımlarda sürgünlere izin vermeyip, görür görmez kopardım. O nedenle gerçekten güzel bir forma kavuştu.

Vangelyanızın, çiçeklenmeyen dallarına dokunmayın. Belki yılın diğer aylarında açabilir. Çiçeklenen dalın yerden yüksekliğinin 1/3 kadarını kesin. Diğerleri çiçek açarsa onlarında, çiçeklenmelerinden sonra üçte birini kesin. Ama çiçeklenmezse yine dokunmayın.

Clematisler konusunda aynı sorunları bende yaşıyorum. Üstelik siz yine şanslısınız. Benim bitki yaprak yapısı beliginleşmeden alıp, dikimek üzere buraya gönderdiklerimden ikisi Montana çıktı. Yani biz İstanbul'da iken çiçeklenecek.

Bugünlerde sürekli kapalı ve serin bir hava var. Bu yüzden clematisler, bir kaç yaşlı tür hariç, balkonu henüz kaplayamadılar. Sanırım yaz ortalarında daha güzel bir görüntü ile fotoğraflıyabileceğim. Şimdilik böyle.
Selam ve sevgilerimle. Eşimede selamlarınızı ileteceğim.

Name:  092-092.jpg
Views: 932
Size:  65.0 KB

Eski 08-05-2014, 14:42   #27
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Bu arada Glayölleri, bu yıl, palmiyenin çevresine dairesel olarak bir sıra diktim.

Name:  071-071.jpg
Views: 947
Size:  71.2 KB

Name:  072-072.jpg
Views: 894
Size:  73.2 KB

Name:  079-079.jpg
Views: 891
Size:  71.5 KB

Name:  081-081.jpg
Views: 896
Size:  61.7 KB

Name:  085-085.jpg
Views: 892
Size:  70.4 KB

Eski 08-05-2014, 17:20   #28
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Güllerin yeri çok güzel, çok da iyi çiçeklenmişler, Clematislerle karıştığında daha da güzel görünüyorlar, fotoğraf için teşekkürler Orhan bey.
Güllerin ana dallarına hiç dokunmuyorunuz anlaşılan, duvara yapışıp kalması işinizi kolaylaştırır, yoksa sarkan her dalı bağlamak için uğraşır durudunuz.

Kış soğuğuna dayanamayan Solanum ve bu soğuğa aldırmayan Palmiye şaşırttı beni.
Etrafı güzel olmuş, Glayöller sürekli bağlanmak istiyorlar bu yüzden pek yaklaşmıyorum onlara, olanlarla yetiniyorum, onlar da doğru dürüst çiçeklenmiyorlar bir türlü.
Benim toprağım çok yumuşak belki de toprağı beğenmiyorlar.

Acer tüyoları için sağolun, alırken sertifikası sorulacak, çimin ortasına yaptığım göbeği(geçen yaz sizin zinnialar olan)ona tahsis edebilirim, tam istediği gibi bir yer.

Vangeliaya dokunmuyoruz, sadece çiçeklenen dalını 1/3 buduyoruz, anlaşılmıştır efendim teşekkürler

Eski 08-05-2014, 20:48   #29
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Adalet Hanım;
Bir çok bitkiyi sizinle tanıdım. Bana her konuda çok yardımcı oldunuz. Bende bilvesile, deneyimlerimi size aktarırken çok mutlu oldum. Ne de olsa, ''Hocam'' sayılıyordunuz çünkü.

Evet gülün ana dallarına dokunmuyorum.

Kasım ayında böyle budamıştım.

Name:  41-041.jpg
Views: 906
Size:  60.5 KB

O palmiye türü, orta şiddette soğuklara dayanabilen tek tür. Çin Yelpaze Palmiyesi. Tüylü Palmiye'de diyorlar. Buralarda yaşlılarıda var.

Glayöllerde bende aynı sıkıntıyı çekiyorum. Ama ne yapalım? Glayölü seven, devrilmesine katlanır. İşin şakası 50 civarında soğanı, talaş içinde saklıyorum. Atsan atılmıyor yani...

Siz becerirsiniz. Size güveniyorum Hocam. Kolay gelsin.

Eski 08-05-2014, 22:23   #30
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
Adalet Hanım;
Bir çok bitkiyi sizinle tanıdım. Bana her konuda çok yardımcı oldunuz. Bende bilvesile, deneyimlerimi size aktarırken çok mutlu oldum. Ne de olsa, ''Hocam'' sayılıyordunuz çünkü.
Siz becerirsiniz. Size güveniyorum Hocam. Kolay gelsin.
"Hocam" ha... Hayatımda duyduğum en güzel iltifat
Bilseniz nasıl da mutlu oldum, çocukluğumda hep öğretmen olmak isterdim, kısmet değilmiş.

Şimdi siz hocam falan deyince yeni üyeler sahi zannedecek, bakın sonra mahcup olursam sizin yüzünüzden
Bahçemdeki beş yıllık clematisimin adını bile hatırlayamadım iki gündür

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025