Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı
Ellerinize sağlık Orhan bey, Ağustos ayında çiçekli kalmayı başarabilen bitkiler arıyorum şimdilerde.
Rudberckialar ve zinnialar dikine büyüdükleri ve bu ayda çiçekli oldukları için ilk sıradalar.
Yılan için her hangi bir önlem alıyor musunuz bahçede, bana, kükürt ve naftalin karışımını bahçenin çevresine serp demişlerdi, yılan sevmezmiş bunların kokusunu.
Bahçelerimize girmesin de, yuvasında sonsuza kardar yaşasın varsın.
Solanumdan haber vermiyorsunuz hiç, tamamen kurudu mu?
|
Ağustosta çiçekli kalabilenlerden bende,
Aster, Rudbekia, Zinnia, Glayöl, Dahlia var. Ama Glayöller bu sene ''Pas hastalığı'' na yakalandı ve açmadan çiçekleri kurudu. Bende söktüm.
Adalet Hanım;
Buralarda yılanla mücadele anlamsız. Her mevsim yağışlı olduğu için, zemin hep yeşildir. Eğer 15-20 günde biçmezseniz, otlar diz boyunu geçer. Doğal olarak yılanlarda boldur.
Geçtiğimiz yıllarda bahçemi biçmek için çim motoru yerine, Misinalı benzinli tırpan kullanıyordum. Hala fındık bahçesini, belli aralıklarla onunla biçiyor, zamanı yetiremezsem biçtiriyorum. Her biçmede en az bir yılan parçalanarak ölüyor. Kocaman Yeşilırmak deltası, belkide Türkiyenin en geniş düzlüğü. Suyu dökseniz akacağı eğim yok! Yani yılan için sınır yok.

Gerçi son yıllarda tarımsal mücadelede kullanılan çeşitli ilaçlar onlarıda etkiliyor mu bilmiyorum?
Kükürtü geçen yıl bir arkadaşım denedi. Ama sonuç başarılı olmadı. Yine bahçesinde yılan öldürdüğünü söyledi.
Neyseki bu bölgede görülen yılanların pek zehirli olmadığı belirtiliyor. Bizde onlarla kardeş kardeş geçinip gidiyoruz.
Solanumum ölmedi! Bu yılki ikinci sürgününü de büyütme çabasında. Temmuz başında kırılan ilk sürgünlerin, hemen dibindeki minik sürgünün boyu henüz 70-80 cm. Tomurcuk falanda yok. Eylülde azda olsa çiçekleneceğini ümidediyorum.
İlginize çok teşekkür ederim.
Esenlikler.