![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-01-2011
|
Sayın Orhan Bey,ben sellukaları bahçeye ağacın dibine diktiğinizi gördüm .kışın orada bırakacakmısınız diye sordum ama herhalde cevaplamayı unuttunuz. Bende birkaç sellukayı bahçeye dikmek istiyorum, fakat sayın Ahmeter bana saksıyla gömün kışın içeriye alın demişti.Ne yapacağımı bilmiyorum.beni bilgilendirirseniz bu konuda memnun olacağım.Zahmet olacak .... İstanbul a dönüşünüzde zafer inandıklı beyle beraber bekliyorum sizi,zaten kendisi de bana bir ziyaret borçlu....selamlar sevgiler ... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Berrin Hanım; Evet cevaplamayı unutmuşum. Özür dilerim. Geçen iki yıl, Sevgili Ahmeter' in önerdiği gibi, saksısıyla gömdüm. Kışın budayarak içeri aldım. Bu kış kendisinden 10-15 güne bir ''az su'' verivermesini istediğim bir dostum suyu fazla kaçırınca, kökler çürüdü. Bizim buraları, İzmir ile aynı zonda. ''İzmir' de toprakta kalabildiğine göre.'' Diye düşünerek, viyollerde yetiştirdiğim 6-7 fideyi, bu yıl birini yine saksıda ve gömülü, diğerlerini toprağa diktim. Bunlardan 4' ü, kuzey cephesi kapalı duvar dibinde. Diğer iki kökte, gömülü saksının hemen yanında. Saksıyı yine taşıyacağım. Diğerleri için, benimde burada ilk denemem olacak. ![]() Zafer Bey ile birlikte gelme fikri çok güzel. Neden olmasın? Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Sevgili Orhan hocam herşey okadar güzelki kelimeler yetmiyor anlatmaya bögürtlenler clematis harika zeki yağlı beyden gelen güzellere bayıldım sizin ilginizle sevginizle çiçekler coşmuş maşallah ellerinize sağlık sevgiler... |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizde güzel sözlerinizle, beni motive eden, güç veren bir arkadaşımızsınız. Çok teşekkür eder, en kısa zamanda, gönlünüzdeki bahçeye kavuşmanızı dilerim. Sağlıcakla kalın. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
|
Orhan hocam bahçenizi gezerken bir yandan bayanlar dünya kupasını seyrediyordum birde ne göreyim bahçenin güzelliğinden maçı kaçırmışım çok güzel bir bahçe yapmışsınız |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-11-2010
|
sayın yücel canpolat'ın da dediği gibi "kuş olup gezmek var sizin bahçede" sayın orhan özbilgiç. düşüncelerinize ve emeğinize sağlık. saygılar |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Sevgili Orhan bey gerçekten sizin bahçe çalışmaları takdire şayan çalışmalar oldu. Çok emek vererek yaptınız. Sizde bende ve bizim gibi kısıtlı imkanlarla bahçelerine gönül veren arkadaşların hepsi ellerinden gelenin fazlasını yapıyor. Garip Kloğlanın flamayı bırakacağınıda inanma sakın. Son dakikada bahçesine bir timsah kor bizi geçmeye çalışır. Birbirimize gücenmeyeceğimizi bildiğimizden bu espirileri yapıyoruz. Sağlıkla ve sevgiyle kalın..... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Öyle değil mi ya, sevgili Fatma sunay? Bayağı çalıştık be! Ama gerçektende olanaklarımız ölçüsünde güzel şeyler ortaya çıkardık. Yorulduğumuza değdi. Keloğlan (Hiç gür saçlı keloğlan görmemiştim. ) hepimize çoktan tur bindirdi. Onu yakalamaya uğraşmıyorum zaten. Timsah bulamazsa, piranha bulur getirir valla.![]() Herşey gönlünüzce olsun. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2010
|
bahçeniz güzel çok emek var selluka yokmu |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili ağaç sevdalısı; Bahçemi beğenmeniz beni mutlu etti. Selluka, elbette var. Geçtiğimiz kış aşırı sulama nedeniyle kök çürümesinden, asıl ana bitkiyi kaybettim. Bu yıl tohumdan yetiştirdiklerim henüz daha küçük. Fakat bu günlerden sonra hızla büyüyüp ağustosta çiçeklenmelerini bekliyorum. Selam ve sevgiler. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Ay çok sevindim adım(keloğlan)geçmiş.Sayın Orhan hocam Güler abla'nın yarışmamızdaki yerini ve konumunu Sayın Cemo hanım'ın bahçesin de açıkladım 2695 nolu mesajıma bir göz atarsanız sevinirim (Hocam ne haddimize güler ablayla yarışmak![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili orhan abi,sana baharda çeliklediğim sihirbaz gülün ilk çeliği kurudu tekrar aldım ikinci çelik tuttu. Şimdi bahçene geldik kabul edersen. Kandiliniz mübarek olsun sevgili eşinizede sevgiler hörmetler. Salıkla kalın. ![]() ![]() [ATTACH][ATTACH]234273[ ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevim Hanım; Bende mayısta aldım. Ama bu diğerlerinden çok daha değerli olacak benim için. Onu ayrı bir yere dikeceğim. Çok teşekkür ederim. Eşimde size sevgi ve selamlarını sunuyor. Her şey gönlünüzce olsun. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2009
|
Orhan abi Berat kandiliniz mübarek olsun.Bahçeniz çok düzenli intizamlı olmuş şiir gbi.İçimizi açtı.Gönlümüz çoştu.Seyrine doyulmaz bir haz verdi.Eline yüreğine sağlık.Eşinizin ve sizin ellerinizden öperim. Selamlar ve sevgiler. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2009
|
Unutmadan böğürtlen çok güzel maaaşallahhhhh.Sevim hanım gül güzelmiş.Emeğinize sağlık... |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevim hanım beni çok duygulandıran bir jest yaptı. Sağolsun. Böğürtlenler olgunlaşmaya başladı. İnanılmaz iriler. Altı tanesi bir çay tabağını doldurdu.![]() |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Orhan Hocam böğürtlenler harika görünüyor Sevgili Yücel beyin sözüyle kuş olup uçsam bu bahçeye konsam bahçenizin hayranıyım ellerinize emeklerinize o güzel yüreğinize sağlık sevgiler... |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sadece böğürtlen mi? O gün iriliklerini kıyaslamak için birazda Ekşi Karadut toplamıştım. Onlarda çok güzel. Ama böğürtlen, hem ondan daha iri, hemde daha siyah. ![]() Sevgiyle kal. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2010
|
Maşallah böğürtlenler çok güzel olmuş bende dört gözle olgunlaşmalarını bekliyorum. Afiyet olsun. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Bahçede ayrıca dikenlisi de var. O bir ay sonra olgunlaşıyor. Onuda yyemeye ayırırız. Selamlar. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Orhan hocam karadutta harika ama dediğiniz gibi böğürtlen gerçekten çok enfes görünüyor maşallah Mersinden selam ve sevgiler... |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Herşey gönlünce olsun. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
BAYRAK YARIŞ KOMİTESİNDEN DUYURU Değerli ağaçseverler son dörtyüz de mercan ağacıyla atak yapan Sevgili hoca'mız Orhan hoca bayrağı kapmıştır ![]() |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Demin, yağmakta olan yağmuru önemsemeyip fotoğrafladım. Sadece yaprakları çok iri. O kadar. Dal değilmiş onlar. Anlayacağınız, ağaç değil, hatta fidan bile değil. ''Mercan Fideciği'' Bayrağı düşürdüm.![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün, bazı bitkilerimin ilk çiçekleri ile tanıştım. İlki Scabiosa atropurpurea (Dul Çiçeği) İki rengi var. Aynı paketten çıktılar. Kırık beyaz ve mor. Hoş kokulu olduğu söyleniyor ama yağmurda koklamayı akıl edemedim. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Diğer ilk çiçek açan bitkim ise bir çalı. Sonbaharda dikmiştim. Calycanthus floridus (Kadeh Çalısı-Baharat Çalısı-Kızılçanak) Bununda çiçekleri hoş kokulu imiş. Ama yağmura rağmen kokladım. Ben koku alamadım. Yalnız yaprakları kırılınca baharat gibi kokuyor. Zaten o nedenle baharat çalısı da denmiş ya!![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Birde ilk kez gördüğüm bir sarılıcı var. Sevgili alıcan göndermişti tohumunu. Şu anda üzerinde salkım biçiminde çiçek tomurcukları oluştu. Ama bu çiçekler bu kadarcık mı kalacak, yoksa Selluka gibi büyüyecek mi? Bilmiyorum. Şu haliyle bile çok şeker bir bitki. Sağolasın alıcan. ![]() ![]() ![]() Birde Solanum Rantonetti benim boyuma geldi ve ancak ilk çiçeğini gösterdi. ![]() ![]() Mavi çiçekli Aster'inde ilk çiçeği. ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Sevgili orhan abi,maşallah bitkiler yemyeşil burda sıcaktan kuruyor nerdeyse ağaçlar bile. Altın çanak muhteşem görünüyor mavi aster solanum alıcan beyin gönderdiği sarmaşık çok güzel form tutmuş. Yani bu demek oluyorki bu yılda çelik tohum yılımı? ![]() Sevgiler. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|